Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki do suba

Witam mam problem chcę zbudować suba w którym mają się znaleść 2 głośniki estradowe ale nie wiem który głośnik wybrać może dacie swoje opinie na temat głośników może jesteście w stanie za tą kasę zasugerować coś lepszego ??

Tak jak w opisie tematu głośniki GDN-30-550-4-AE albo GDN-38-550-4-AE

Odrazu mówię nie chodzi o jakość bo za tą cenę nie ma nawet co marzyć ;/ No ale słyszałem że hałas potrafi to zrobić i odrazu może mi ktoś pomoże dobrać zwrotnicę do tego zastawu ;/

jesteście w stanie za tą kasę zasugerować coś lepszego
    za jaką kasę bo nigdzie nie podałeś budżetu :/

Ja od siebie polecam 2 x GDN-38-550-4

Skomentuj

No żeby cena za głośnik nie przekraczała 400 zł a może jeden duży głośnik ??

Skomentuj

Ja bym montował 2x38cm.

Skomentuj

Jaki masz naped do tego?
          Gdzie chcesz tego uzywac?

Skomentuj

ADS LX1100 końcówka
            Używać dom dyskoteka 130m2

Skomentuj

No to piecyk dobry masz :P.. przydalyby sie jeszcze dobre glosniki... proponuje zrobic paczke 2x18" i zasilic w mostku.. Jaki glosnik? STX 18" to wiekszy wydatek.. taniej masz Alpierda.. za to w 130m2 powinienes byc zadowolony i zostanie ci zapas mocy.. Oczywiscie 2x15" tez mozna dac ale po co wtedy taki wzmacniacz mocny.

No i nie rozumiem sformulowania - dom, dyskoteka.... bedziesz do domu przenosil cholernie ciezki sub itd za kazdym razem? To 2 rozne swiaty w domu pewnie 1x12" ci wystarczy z nadmiarem a w tych 130m2 jak sie zbierze ludzi to trzeba miec czym pozamiatac..

Skomentuj

W domu muszę gdzieś to chować ;/ a nie zostawie na sali bo tam różne osoby organizuja imprezy i niech się coś stanie a w kuchni nie schowam bo miejsca niema a póki co imprez za często niema bo bo kolumny się popaliły nikomu się nie chce robić ;/ A tak raz coś pożądnego i styka

Nom i co jeszcze do takiego suba aby to pociągłą bo sam bass nie wystarczy
                Może jeszcze do tego 2 kolumny ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Mati_Speed
                  Nom i co jeszcze do takiego suba aby to pociągłą bo sam bass nie wystarczy
                  Może jeszcze do tego 2 kolumny ??
                  Sub na 2szt. 38-550
                  do tego nadstawki na 30-400-8 + d500
                  Jak bedzie malo basu to robisz drugiego suba

Skomentuj

Marnotrawstwo wzmacniacza w sumie, ale to zalezy glownie od potrzeb - jesli bedziesz gral imprezki na ktorych musi byc duzo basu czy cos to wiadomo ze trzeba pomyslec nad czyms wiekszym niz Maxi proponuje. Sam wiesz co bedziesz gral wiec musisz sie okreslic. Z nadstawkami juz jest prosciej - mozna np wziasc to co wyzej zaproponowane itd. Masz mikser, 2 wzmak i reszte rzeczy?

Skomentuj

2 wzmacniacze <wow> a po co aż 2 ?? mixer mam końcówka mocy czekam aż będę wiedział na czym będę grał dokładnie i wtedy się zastanowię co kupić.

Skomentuj

Estradowy sub to minimum 15cali! No i zrob dwie obudowy bo latwiej bedzie nosic a efekt akustyczny taki sam. Na male imprezki wystarczy zabierac jednego suba.

Skomentuj

No ale robiąc dwie obudowy jak będzie wyglądać podłączenie do końcówki mocy ?? Bo mają być jeszcze 2 nadstawki

Skomentuj

Zamieszczone przez Maciek M.

Ja od siebie polecam 2 x GDN-38-550-4
                            Nie kumam ciebie chłopcze..."od siebie" ? jak tak możesz napisać skoro pewnie tego głośnika w ręce nie miałeś? Albo jeszcze lepiej: "Jak będziesz napędzać to końcówką mocy to jakiś crossover. Lepsze niż te badziewiaste filtry dolnoprzepustowe". Obaj wiemy że to wiesz dopiero od wczoraj po rozmowie ze mną. Wielu tu takich gości jest,przez neta wielce figo fago czego on nie widział i nie słyszał a tak naprawde nic nie wiedzą. Może jak już tu się zalogowałeś to proszę bardzo,wklej swoją fote w temacie zapoznawczym...ale najpierw zmień personalia,będziesz wtedy bardziej wiarygodny.

No ale robiąc dwie obudowy jak będzie wyglądać podłączenie do końcówki mocy ??
                            Normalnie. Robisz dwie paczki z dwoma gniazdami speakon lączonymi w srodku rownolegle,w kazdej glosnik 8ohm. Jesli podlaczysz jednego suba pod jeden kanal to pojdzie na niego dana moc przy 8 ohmah....i teraz jak zepniesz te suby razem (oddzielnym kablem ktory wpinasz do tego dodatkowego gniazda) to bedziesz mial 4 ohmy i taka sama moc ze wzmacniacza co wczesniej.

Skomentuj

Sam robię w nagłośnieniu estradowym i klubowym i wiem ze basy na 15 cali nie starcza, według mnie musisz mieć co najmniej 2x 18 cali i do tego górki na 12 cali plus driver.

Skomentuj

2 wzmacniacze <wow> a po co aż 2 ??
                                Jeden do basów i jeden do górek... Inaczej się nie da za bardzo :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek90
                                  Sam robię w nagłośnieniu estradowym i klubowym i wiem ze basy na 15 cali nie starcza, według mnie musisz mieć co najmniej 2x 18 cali i do tego górki na 12 cali plus driver.
                                  Zależy do czego,gdzie i na jaką ilość ludzi więc przestań pleść głupoty. Po drugie,czy widziałeś większą kolumne basową (estradową) niż na 2x18" ?

Skomentuj

Nie wymądrzaj się aż tak strasznie, sam może dużo nie widziałem ale wiem za jak my mamy zestaw składający się z 4 pasów i 2 górek to wiecej niż 700 osob tym nie nagłośnie przynajmniej tak podaje producent my często bierzemy zapas. Co do paczek na większym głośniku to sam nie wiem czy miałem okazje takiego słyszeć gdyż wszystkie firmowe kolymny mają głośnik zakryty i odpowiednio zabezpieczony. A poza tym to większe suby od 18 cali stosuje się już tylko do poważniejszych zestawów liniowych.

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek90
                                      A poza tym to większe suby od 18 cali stosuje się już tylko do poważniejszych zestawów liniowych.
                                      Więdz dlaczego piszesz że on potrzebuje co najmniej paczke na 2x18"? To jest bez snsu.

Skomentuj

No bo na basy 15 cali były by za małe. Przecież 15 cali stosuje się jeszcze do niektórych górek. A poza tym Mati_Speed powiedział ,że chce nagłośnić sale 130m2 wiec taka była moja propozycja. Przeciż na dyskotekach nie puszczają klasyki więc musi być porządny bas, a i tak wydaje mi sie ze 2x 18 cali moze byc na taką sale za mało no chyba że będzie żyłował sprzęt co grozi spaleniem. To jest moje zdanie ,a Mati_Speed i tak zrobi jak chce.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X