Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumna 2-drożna

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mari@n
    na jakim głośniku ten subwoofer
    a jaki budzet?
    jaki wzmacniacz żeby pociągnął te dwie kolumny i suba
    2 wzmacnaicze :P

budowa subwoofera pasywnego nie ma najmniejszego sensu - zamiast tego trzeba bylo odrazu budowac kolumny 3 drozne - taniej a efekt ten sam

Skomentuj

no to aktywny sub możne być budżet na niego to jakieś 200-300zl. no a na wzmacniacz do kolumn ok 200. będzie to robione przez dłuższy czas jak kasa "będzie na stanie"

Skomentuj

wzmacniacz kup w komisie/lombardzie po uprzednim jego przetestowaniu

co do suba
        GDN 22 SCX + mostek TDA

Skomentuj

a na jakim TDA to zrobić? 7294?
          czy na jakimś innym
          bo widziałem że ludzie na forum do napędzania suba z tym głośnikiem używają właśnie mostka na tym TDA

Skomentuj

http://diyaudio.pl/portal.php?show=34

Skomentuj

teraz mam pytanie odnośnie skrzyni :smile: ciągle tylko pytam :grin: no ale coż jakos trzeba zacząć.. tak więc, czy litraż 32l bedzie dobry do tego głośnika, rozplanowałem trochę tego suba no i wymiary to by było tak
              wysokość -37cm (taką wysokość mają kolumny)
              szerokość - 40cm
              głębokość - też ok 40cm (30cm na wnętrze subwoofer i ok 10-15 na mostek TDA
              a b-r od spodu.
              ścianki 18mm będą dobre czy grubsze dać?
              dobre będą takie wymiary i litraż?

no to tyle pytań (narazie :razz: )

Skomentuj

zrob sobie z kartonu model tego suba i zobacz czy ci sie podoba...
                bo ja odrazu wiem ze to bedzie brzydal :P

Skomentuj

kurka z tym b-r to pomyłka od dołu miało być :/ postawie go na jakichś stopkach jakieś 4-5cm (chyba że trzeba wyższe) i kolumny tak samo. od przodu napewno by to nie ciekawie wyglądało :smile:
                  a jeśli chodzi o elementy do mostka to mógł bym dostać wszystkie u jakiegoś gościa z allegro?
                  i jaki jest koszt wykonania tego bo widziałem Paweł że sam zmontowałeś to ostatnio

Skomentuj

a jeśli chodzi o elementy do mostka to mógł bym dostać wszystkie u jakiegoś gościa z allegro?
                    zobacz javoreczek lub a441
                    jaki jest koszt wykonania tego bo widziałem Paweł że sam zmontowałeś to ostatnio
                    to zalezy ile masz a ile musisz kupic. mnie to kosztowalo ok 40zl.
                    jak nie masz nic to moze wyjsc nawet i 150-200zl

Skomentuj

no:) dzisiaj kurier dostarczył głośniki więc odrazu zamontowałem po podłączałem i do testów:) pożyczyłem wzmacniacz od kumpla bo mój narazie potrzebuje transformatora. Jak zobaczyłem głośniki to pomyślałem sobie że raczej basu z tego nie będzie a tu bardzo miłe zaskoczenie bas jest i to naprawdę dobry więc kolumny wszystkim polecam jak skończę fronty robić to może zamieszczę zdjęcia albo już całego kompletu (kolumny, uniamp, odtwarzacz Cd ze sterownikiem i do tego pilot do sterowanie wzmacniaczem i odtwarzaczem) :mrgreen: :thx: szczególnie Pawłowi S.

Skomentuj

mari@n, gdzie kupowałes głośniki?? w stx??
                        kiedy je zamawiałeś..?? bo ja mam problem zamówiłem już 3 tygodznie temu i nawet danych do przelewu nie dostałem... :neutral: meile pisze i nic.. telefonu też nie odbierają...

Skomentuj

Kupowałem w stx, tez na początku nie dostałem danych do przelewu ale pisałem do nich maile. To dziwne że tobie nie odpisują, ja zawsze na drugi dzień dostawałem odpowiedź.

EDIT
                          http://www.linear.biz.pl/kategoria,8...Bniki-stx.html tu widzę są też głośniki stx ale nie ma akurat tych do tego projektu

Skomentuj

cos mysi być nie tak.. ja już trace cierpliwość.. no ileż można czekac... :???:

Skomentuj

zloz zamowienie z nowego maila

Skomentuj

Czaruję...
                              X