Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały zestaw estradowy 2+2 .

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nom.... juz lepiej poszukaj tanszej uzywki a nie badziewnej nowki.

Skomentuj

Ale co w niej jest badziewnego ? Słyszałem że mają do D... pasmo przenoszenia .

Skomentuj

to ma pewnie 40W na kanał i to jest w niej badziewnego :)

Skomentuj

Rozumiem :)

[ Dodano: 2009-06-24, 17:40 ]
          A czy taka końcówka Skytec będzie nadawać się do nadstawek ?
          http://www.allegro.pl/item661406042_..._600_300w.html

Skomentuj

Uuuuu prawie dwa razy drozsza wiec dwa razy lepsza a wiec 2x0 rowna sie nadal 0 (slownie zero) :)
            Ja nie wiem jak mozna kupic koncowke skoro nie wiadomo jaka ma moc. Jedyne co jest pewne ze to co pisza o mocy to jest zawyzona i to pewnie ze dwa razy.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
              Nom.... juz lepiej poszukaj tanszej uzywki a nie badziewnej nowki.

Skomentuj

Już suby mam prawie gotowe. Teraz biorę się za nadstawki tylko znów mam problem z dobraniem przetworników - prawie zdecydowałem się na GDN 30-400-8 SE + d500.

Mam teraz trzy konfiguracje do wyboru:
                - GDN 30-400-8 SE + d500
                - GDE 25-300-8 SE + d500
                - GDE-42-500-8-SE + d500

Mogę również zastąpić d500 na d800 jeżeli jest lepszy

I małe pytanko oprócz tego w/w : Jak będę miał zwrotnicę aktywną(crossover) to w kolumnach nie muszę mieć zwrotnic ? I mogę dzielić to pasmo pomiędzy nadstawkami a subami poprzez jeden cross i dwie końcówki ? Czy potrzebuję dwa crossy ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Maciek M.
                  GDN 30-400-8 SE + d500
                  To bierz i nic innego.

małe pytanko oprócz tego w/w : Jak będę miał zwrotnicę aktywną(crossover) to w kolumnach nie muszę mieć zwrotnic ? I mogę dzielić to pasmo pomiędzy nadstawkami a subami poprzez jeden cross i dwie końcówki ? Czy potrzebuję dwa crossy ?
                  Jeden kross i 2 koncowki (lub wiecej koncowek jesli cross jest np 3drozny) z tym ze nie ma co dzielic pasma pomiedzy driver i midbas w takich paczkach, co innego doly.

Skomentuj

z tym ze nie ma co dzielic pasma pomiedzy driver i midbas w takich paczkach
                    Czyli co mam w tych paczkach puścić głośniki pełnym pasmem ... :roll:
                    Możesz bardziej sprecyzować swoją wypowiedź ?

A może lepiej będzie kupić końcówkę ADS z serii LX w wbudowanym crossem a do nadstawek jakąś inną końcówkę ? Co polecacie ? ew. Jakie końcówki i jaki kross ?

Skomentuj

Maciek M., mial na mysli zeby zastosowac zwrotnice pasywna, aczkolwiek jesli masz mozliwosc aktywnego podzialu to czemu nie.

Skomentuj

Maciek M., sory to z pospiechu chyba : P

Oczywiscie chodzilo mi o to ze w takich paczka nie ma sensu aktywny podzial. Co innego jakbys mial ilestam driverow i duzo mocy do ich napedzenia (itd) - wtedy straty bylyby juz znaczne i aktywny podzial na drivery mialby sens.

Skomentuj

Rozumiem. No ale skoro będę miał krossa do subów to po co robić zwrotnicę pasywną do nadstawek skoro mogę wykorzystać do tego krossa i jeszcze za to mniej zapłacę ? :)

Chyba , że kupię ADS z wbudowanym krossem a do nadstawek osobna końcówka i wtedy zamontuję zwrotnice pasywne.

Skomentuj

Potrzebowalbys kolejnego wzmaka zas to po pierwsze. Po drugie crossa 3way albo 2 crossy. Po trzecie to wszystko sa koszta itd przy malych paczkach nie bardzo sie oplaca.

Skomentuj

No to do subów kupię ADS z wbudowanym krosem. Może ADS LX800 będzie odpowiedni ?

A do nadstawek kupię osobną końcówkę mocy ale już z pasywnym podziałem pasm.

Co o tym sądzicie ?

Skomentuj

Ten ADS do nadstawek tak? Jesli tak to owszem bedzie odpowiedni. Swoje tez kosztuje : P

Skomentuj

ADS LX 800 do subów .

A do nadstawek to jeszcze nie wiem .

Owszem kosztuje ale za jakość trzeba płacić.

Skomentuj

No do tych 38/550 by sie nawet nadał.

Skomentuj

Albo DAP P900 + cross Behringera ?
                                      Zależy co wyjdzie taniej i co będzie bardziej praktyczne. Bo jak kupię kros 2lub3way to zaoszczędzę na zwrotnicach w nadstawkach :)

A jaką końcówkę polecacie do nadstawek na tym GDN ?

Skomentuj

Albo DAP P900 + cross Behringera ?
                                        To rozwiazanie jest w pewnym sensie lepsze poniewaz mozesz z tego złozyc wiecej konfiguracji. Z drugiej strony jesli tamten wzmak ma byc do subow "i juz" to nie potrzebna ci mozliwosc poskladania innych konfiguracji.. sam musisz podjac decyzje, mozliwosci jest wiele. Pasywna zwrotka tez ma swoje zalety w sumie trudniej uszkodzic drivery a tak wypadnie ci kabel przez przypadek z krosa i wszystko popalisz (przy odrobinie pecha).
                                        Do nadstawek ze 250W minimum no i za tanio nie wyjdzie bo tutaj trzeba patrzec na moc przy 8ohm.

Skomentuj

No to do subów kupię DAP P900 . Głośniki w wersji 4Ohm wzmacniacz ma 450W/4R.

Do tego cross Behringera 2way.

A do nadstawek jeszcze się nie rozglądałem ale skusił bym się na ADS LX 800 jakby nie ta cena:/ a może wy coś polecicie ??

W przyszłości również mam plany zrobić kolumny na GDS 30/200 + GDWT 18/200 tak z ciekawości i przy okazji wspomogę trochę drivery :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X