Nom.... juz lepiej poszukaj tanszej uzywki a nie badziewnej nowki.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mały zestaw estradowy 2+2 .
Collapse
X
-
Rozumiem :)
[ Dodano: 2009-06-24, 17:40 ]
A czy taka końcówka Skytec będzie nadawać się do nadstawek ?
http://www.allegro.pl/item661406042_..._600_300w.html
Skomentuj
-
Już suby mam prawie gotowe. Teraz biorę się za nadstawki tylko znów mam problem z dobraniem przetworników - prawie zdecydowałem się na GDN 30-400-8 SE + d500.
Mam teraz trzy konfiguracje do wyboru:
- GDN 30-400-8 SE + d500
- GDE 25-300-8 SE + d500
- GDE-42-500-8-SE + d500
Mogę również zastąpić d500 na d800 jeżeli jest lepszy
I małe pytanko oprócz tego w/w : Jak będę miał zwrotnicę aktywną(crossover) to w kolumnach nie muszę mieć zwrotnic ? I mogę dzielić to pasmo pomiędzy nadstawkami a subami poprzez jeden cross i dwie końcówki ? Czy potrzebuję dwa crossy ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maciek M.GDN 30-400-8 SE + d500
Zamieszczone przez Maciek M.małe pytanko oprócz tego w/w : Jak będę miał zwrotnicę aktywną(crossover) to w kolumnach nie muszę mieć zwrotnic ? I mogę dzielić to pasmo pomiędzy nadstawkami a subami poprzez jeden cross i dwie końcówki ? Czy potrzebuję dwa crossy ?
Skomentuj
-
z tym ze nie ma co dzielic pasma pomiedzy driver i midbas w takich paczkach
Możesz bardziej sprecyzować swoją wypowiedź ?
A może lepiej będzie kupić końcówkę ADS z serii LX w wbudowanym crossem a do nadstawek jakąś inną końcówkę ? Co polecacie ? ew. Jakie końcówki i jaki kross ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Maciek M.Albo DAP P900 + cross Behringera ?
Do nadstawek ze 250W minimum no i za tanio nie wyjdzie bo tutaj trzeba patrzec na moc przy 8ohm.
Skomentuj
-
No to do subów kupię DAP P900 . Głośniki w wersji 4Ohm wzmacniacz ma 450W/4R.
Do tego cross Behringera 2way.
A do nadstawek jeszcze się nie rozglądałem ale skusił bym się na ADS LX 800 jakby nie ta cena:/ a może wy coś polecicie ??
W przyszłości również mam plany zrobić kolumny na GDS 30/200 + GDWT 18/200 tak z ciekawości i przy okazji wspomogę trochę drivery :)
Skomentuj
Skomentuj