Jeszcze trzeba wiedzieć kiedy sprzęt wyciąga swoje możliwości, a kiedy nie - czyli ważne jest osłuchanie, ew. posiadanie jakiegoś referencyjnego wzorca - np Shure'ów E2c :P. Jeślibyś się decydował na robienie nowego projektu - czy to projektując samemu zwrotnicę czy przesyłaniu komuś pomyśl może o innej wysokotonówce - np Seasie 27TBFC/27TDFC.
hehe dobre podejście Celeb. Ale mi się też bardzo podoba taka inicjatywa, bo więcej dobrych zwrotnic do KEP'a by się przydała- świetny głośnik. Połączenie z 27TDFC może być co najmniej obiecujące :).
demanufacture, co do zwrotnicy to jeśli masz kasę na dokupowanie elementów do zwrotnicy, bo pewnie trochę cewek, rezystorów i kondensatorów przewertujesz przy każdej nowej koncepcji zwrotnicy szczególnie jako początkujący, mniejsze osłuchanie i doświadczenie raczej będzie się wiązało z większą ilością prób. To musisz wiedzieć, że przy gotowej zwrotnicy koszt elementów może się zakręcić koło 100 zł, a przy dokupieniu chociaż każdego elementu w 4 wartościach, no to łatwo chyba sobie przemnożyć. Głównie chodzi o kasę w tym wypadku, bo nauczyć się wszystkiego można, więc jeśli masz chęci to czemu nie.
Maxi, ta aukcja na allegro jest czysto informacyjna, jeśli ktoś jest zainteresowany poszczególnymi głośnikami lub całością musi się kontaktować ze sprzedającym
Maxi, ta aukcja na allegro jest czysto informacyjna, jeśli ktoś jest zainteresowany poszczególnymi głośnikami lub całością musi się kontaktować ze sprzedającym
A ty myslisz ze ja czytac nie umiem?
165 ma za 140zl
135 za 100zł...
Świetna okazja. Zapytam z ciekawości. Miał ktoś 250 KE (a nie KEP- autor aukcji chyba się pomylił) Mimo, że 165 KEP wystarczające ma ilości basu chciałbym sobie zrobić suba żeby czasem poczuć bas na klacie no i może do kina w przyszłości, ale głównie czy nada się do muzyki ?
nie wiem :razz: Napisałeś to tak jak byś chciał kupić wszystkie z aukcji... A po ile ma to wiem bo też pytałem :razz: Mnie korca też te głośniki ale kasy brak :neutral: Z mojej strony EOT
Swoją droga widziałeś dolphin123 tą zwrotnice do MTD-29, z która tak długo walczyłeś i wymyślałeś ? hehe czemu wcześniej jej nie zauważyłem, wygląda na to, że to jest pod 1 kepa :mrgreen: .
"165cp - weglowka z 50mm cewka i poteznym ukladem magnetycznym, potwornie szybki glosnik, nie schodzi tak nisko jak kep ale energetyka basu potrafi nie jedna 10" wprawic w zaklopotanie."
ten opis mi wystarczy żeby wziąć ten głośnik. nie potrzebuję aż tak niskiego dołu a w tym co słucham przyda się szybki szczegółowo gadający głośnik.
do kina domowego dołożę i tak subwoofer bo jednak w filmach coś czuję że się przyda. Na razie pojadę stereo.
"165cp - weglowka z 50mm cewka i poteznym ukladem magnetycznym, potwornie szybki glosnik, nie schodzi tak nisko jak kep ale energetyka basu potrafi nie jedna 10" wprawic w zaklopotanie."
ten opis mi wystarczy żeby wziąć ten głośnik.
A skąd masz ten opis, że tak wielkie ma znaczenie dla Ciebie? :smile:
Skomentuj