Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monacor: SPH-135C vs SPH-135KEP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez demanufacture
    uuu coś strasznie drogo masz części
    bralem najtansze jakie znalazlem
    wiem że lepszej klasy rezystory kosztują ale 100zł?
    tak, 45 wartosci po 4szt z kazdego
    az tyle oczywiscie nie potrzebujesz do swojej zwrotnicy ale bedzie tego niewiele mniej

Skomentuj

Jeszcze trzeba wiedzieć kiedy sprzęt wyciąga swoje możliwości, a kiedy nie - czyli ważne jest osłuchanie, ew. posiadanie jakiegoś referencyjnego wzorca - np Shure'ów E2c :P. Jeślibyś się decydował na robienie nowego projektu - czy to projektując samemu zwrotnicę czy przesyłaniu komuś pomyśl może o innej wysokotonówce - np Seasie 27TBFC/27TDFC.

Skomentuj

taaa :P chetnie bys skopiowal taki zestawik Caleb

Skomentuj

Nie ukrywam - Vife bym z chęcią zamienił na coś innego

Skomentuj

hehe dobre podejście Celeb . Ale mi się też bardzo podoba taka inicjatywa, bo więcej dobrych zwrotnic do KEP'a by się przydała- świetny głośnik. Połączenie z 27TDFC może być co najmniej obiecujące :).

demanufacture, co do zwrotnicy to jeśli masz kasę na dokupowanie elementów do zwrotnicy, bo pewnie trochę cewek, rezystorów i kondensatorów przewertujesz przy każdej nowej koncepcji zwrotnicy szczególnie jako początkujący, mniejsze osłuchanie i doświadczenie raczej będzie się wiązało z większą ilością prób. To musisz wiedzieć, że przy gotowej zwrotnicy koszt elementów może się zakręcić koło 100 zł, a przy dokupieniu chociaż każdego elementu w 4 wartościach, no to łatwo chyba sobie przemnożyć. Głównie chodzi o kasę w tym wypadku, bo nauczyć się wszystkiego można, więc jeśli masz chęci to czemu nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
              Połączenie z 27TDFC może być co najmniej obiecujące :) .
              to samo chcialem napisac..

Skomentuj

Na allegro ma gosc tanio kepy... 165, 135, 100... 250ke...
                Jakbym mial troche wolnej gotowki to juz bym je bral..

Skomentuj

Maxi, ta aukcja na allegro jest czysto informacyjna, jeśli ktoś jest zainteresowany poszczególnymi głośnikami lub całością musi się kontaktować ze sprzedającym

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                    Maxi, ta aukcja na allegro jest czysto informacyjna, jeśli ktoś jest zainteresowany poszczególnymi głośnikami lub całością musi się kontaktować ze sprzedającym
                    A ty myslisz ze ja czytac nie umiem?
                    165 ma za 140zl
                    135 za 100zł...

Skomentuj

z tym że ja zdecydowałem się na SPH-165CP a nie na KEPa.

Seasa może uda mi się tanio wyrwać i z tego co poczytałem to bardzo fajny wysoki. i to raczej na niego się zdecyduję.

Skomentuj

Świetna okazja. Zapytam z ciekawości. Miał ktoś 250 KE (a nie KEP- autor aukcji chyba się pomylił) Mimo, że 165 KEP wystarczające ma ilości basu chciałbym sobie zrobić suba żeby czasem poczuć bas na klacie no i może do kina w przyszłości, ale głównie czy nada się do muzyki ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
                          A ty myslisz ze ja czytac nie umiem?
                          nie wiem :razz: Napisałeś to tak jak byś chciał kupić wszystkie z aukcji... A po ile ma to wiem bo też pytałem :razz: Mnie korca też te głośniki ale kasy brak :neutral: Z mojej strony EOT

Skomentuj

Ja też bym kupił tym bardziej że mam możliwość odbioru osobistego :neutral:
                            Ale lepiej pojechać na wakacje :grin:

Skomentuj

Tutaj kep swego czasu przerabiał głośniki monacora.

demanufacture, porównanie 165 CP do KEP.

http://diyaudio.pl/printview.php?t=7...2c3b757161eb80

Swoją droga widziałeś dolphin123 tą zwrotnice do MTD-29, z która tak długo walczyłeś i wymyślałeś ? hehe czemu wcześniej jej nie zauważyłem, wygląda na to, że to jest pod 1 kepa :mrgreen: .

Skomentuj

Miał ktoś 250 KE (a nie KEP- autor aukcji chyba się pomylił)
                                Literka "P" na końcu oznacza korektor fazy. Ta 250 nie ma takowego, więc jest to 250 KE

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                                  Miał ktoś 250 KE (a nie KEP- autor aukcji chyba się pomylił)
                                  Literka "P" na końcu oznacza korektor fazy. Ta 250 nie ma takowego, więc jest to 250 KE
                                  http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=512

A to dziwne, bo SPH-165CP jest z "P" na końcu, a nie wygląda mi na to żeby miał korektor fazy :P

Skomentuj

Seasy już kupiłem. Na dniach wezmę Monacory.

"165cp - weglowka z 50mm cewka i poteznym ukladem magnetycznym, potwornie szybki glosnik, nie schodzi tak nisko jak kep ale energetyka basu potrafi nie jedna 10" wprawic w zaklopotanie."

ten opis mi wystarczy żeby wziąć ten głośnik. nie potrzebuję aż tak niskiego dołu a w tym co słucham przyda się szybki szczegółowo gadający głośnik.

do kina domowego dołożę i tak subwoofer bo jednak w filmach coś czuję że się przyda. Na razie pojadę stereo.

Skomentuj

"165cp - weglowka z 50mm cewka i poteznym ukladem magnetycznym, potwornie szybki glosnik, nie schodzi tak nisko jak kep ale energetyka basu potrafi nie jedna 10" wprawic w zaklopotanie."

ten opis mi wystarczy żeby wziąć ten głośnik.
                                      A skąd masz ten opis, że tak wielkie ma znaczenie dla Ciebie? :smile:

Skomentuj

link nonameplum 3 posty nad moim

Skomentuj

A racja Borys już miał trochę tych głośników :grin:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X