Witam jakie glosniki polecacie tak w granicach 130 zl slyszalem ze stx sa dobre.A wy jakie polecacie.PROSZE MI DORADZIC.(Posiadam wzmacniacz soundwave A-1100R).Glosnik musi miec srednice 25 27 30 cm
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wybor glosnika
Collapse
X
-
Re: Wybor glosnika
Zamieszczone przez maciek98712Witam jakie glosniki polecacie tak w granicach 130 zl slyszalem ze stx sa dobre.A wy jakie polecacie.PROSZE MI DORADZIC.(Posiadam wzmacniacz soundwave A-1100R).Glosnik musi miec srednice 25 27 30 cm
i nie ten dział :)) i dlaczego musza miec taka srednice ??
moze masz bude pod takie wymiary czy jak ?
-
Mam juz skrzynie ma ona 50l chce kupic glosnik w granicach 130 zl i chcialbym żebyście mi doradzili żebym nie kupił jakiegoś lipnego głosnika.
[ Dodano: 2009-07-06, 10:16 ]
[quote="maciek98712"]Mam juz skrzynie ma ona 50l chce kupic glosnik w granicach 130 zl i chcialbym żebyście mi doradzili żebym nie kupił jakiegoś lipnego głosnika.I glosnik ma iść do pokoju metraz pokoju to 4m na 4m
Skomentuj
-
maciek98712, napisz od poczatku pelnymi zdaniami czego poszukujesz, do czego i w jakim celu?
masz wzmacniacz 2x20W (wg innych do 2x45W) ktory nadaje sie jedynie do malych monitorkow.
ten glosnik ma byc do suba? jak tak to czym chcesz go zasilic? musisz dostarczyc wiecej mocy zeby on zagral!
jakie masz obecnie kolumny?
do 16m w zupelnosci wystarczy jeszcze 8". a to bedzie latwiej napedzic
Skomentuj
-
Zamierzam zrobic kolumne i chce do tej kolumny kupic gwizdki już mam tonsila i teraz chce kupic niskotonowe glosniki i po zastanowieniu mam zamiar zakupic stx gdn GDN 27/450/8SC 450 i wzmacniacz Pioneer model A-331 PIONEER A-227 TELEFUNKEN - RA 200 jaki z tych co wymienilem wzmacniaczy maja najwiekszą moc czy bedą dobrze współpracować z tym stx?
Skomentuj
-
Zamierzam zrobić kolumnę.Do tej kolumny zakupione juz mam gwizdki tonsila i chciałbym kupić niskotonowe głosniki i po zastanowieniu mam zamiar zakupic stx gdn GDN 27/450/8SC 450.Rowniez zamierzam kupić wzmacniacz Pioneer model A-331, PIONEER A-227, TELEFUNKEN - RA 200.Jaki z tych co wymieniłem wzmacniaczy ma największą moc czy będzie dobrze współpracować z tym stx.PROSZĘ O DORADZENIE
Skomentuj
-
Pośpiech jest potrzebny przy łapaniu pchel. Nie rob nic na szybkiego. Skoncza sie to ebda inne.
Ten glosnik nadaje sie tylko i wylacznie do subwoofera. A do subwoofera nadaje sie tylko i wylacznie panel z filtrem dolnoprzepustowym,a nie wzmacnaicz stereo.
może być w subwoofer(ze) głosnik wysoko tonowy
Średnie pasmo to wokal i większość instrumentów - warto zadbać by to pasmo było poprawnie odtwarzane. Zestaw z dużą ilością basu i wysokich tonów może się bardzo podobać na początku, jednak szybko Ci się znudzi. Z czasem będzie Ci czegoś brakować i co wtedy? Kolejny zestaw?
Poczytaj jescze troche na temat domowgo audio... http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=1...368ae60#199232
http://diyaudio.pl/portal.php?show=9
www.kolumny.prv.pl
Skomentuj
-
Zamieszczone przez maciek98712http://www.allegro.pl/ite...ustowy_dlp.html
ale zaraz zaraz.. przecież napisałes w swoim temacie w dziale elektronika że masz już subwoofer...
czy ty czasem nie potrzebujesz kolumn do tego swojego subwoofera pasywnego?? i wzmacniacza??
Skomentuj
-
Tak kolumny potszebuje ale nie mam gotówki na drugi niskotonowy glosnik i dlatego pisze zebyscie mi doradzili wzmacniacz!Ale jeden uzytkownik mi odradzil robic kolumne jak mam tylko jeden niskotonowy.Jeszcze raz podaje modele wzmacniaczy Pioneer model A-331 PIONEER A-227 TELEFUNKEN - RA 200.Jaki z tych co wymienilem wzmacniaczy ma najwiekszą moc i czy bedzie dobrze współpracować z tym stx. PROSZE O DORADZENIE
Skomentuj
Skomentuj