Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybor glosnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

słuchaj. napisz jeszcze raz co ty chcesz zrobić? co masz już, napisz jaeszcze raz jakie masz juz kupione głośniki, czy masz już subwoofer i jaki (aktywny czyli ze wzmacniaczem wbudowanym specjalnie do subwooferów a nie stereo, czy aktywny bez wzmacniacza sam głośnik niskotonowy w skrzyni)? tylko napisz to z przecinkami i z kropkami żeby było wiadomo o co ci chodzi. bo narazie to ty strasznie mieszasz. nie pisz narazie o tych wzmacniaczach bo narazie chcemy ustalić jakie głośniki. ok?? a wzmacniacz to póżniej ci doradzi ktoś bo te co ty wymieniłeś wzmacniacze to już ci ktos napsał żebyś dał z nimi spokój. i napisz ile na to całe przedsięwzięcie masz kasy.

Skomentuj

Mam subwoofer pasywny firmy nordmende.Posiadam 2 szt gwizdków tosnila GDWT 9/80,zwrotnice 2 drożną,filtr dolnoprzepustowy wzmacniacz soundwave A-1100R(bardzo slaby).Chciałbym zrobić kolumnę słyszałem ze dobre opinie ma firma stx.Czy polecacie te głośniki?Jak tak to jaki model głośnika polecacie do kolumny mi się spodobał głośinik nisko tonowy stx GDN 27/450/8SC słyszałem jak gra.Najważniejsze wzmacniacz kupić żeby to wszytko mógł napędzić.Mam 300 zł ale jeszcze wyplata przyjdzie wakacyjna

Skomentuj

Z tego co pamietam masz pokoj 4x4m do tego subwoofer, wiec po co uparles sie na 27cm glosnik ? zrob sobie do tego subwoofera mniejsze kolumny (monitory) i na pewno styknie to na takie pomieszczenie, dodatkowo bedzie to gralo z subwooferem.

Skomentuj

Zamieszczone przez maciek98712
          mi się spodobał głośinik nisko tonowy stx GDN 27/450/8SC słyszałem jak gra.
          jakim wzmacniaczem użytkownik go napędzał? Z tego co wyczytałem, ten głośnik potrzebuje trochę wacików aby dobrze zagrał.
          Jesteś nowym forumowiczem i w tej dziedzinie pewnie nie masz dużego doświadczenia. Pewnie przemawia do Ciebie średnica głośnika (pierdzielny głośnik) i duża wytrzymałość mocowa (ło kuźwa ile watów) :razz: Nie tędy droga, najpierw zastanów się dasz radę napędzić dany głośnik.

Skomentuj

Hm wzmacniacz 2x110 wat wystarczy dla tego stx

Skomentuj

Nie wystarczy. Zależy też jakie 2x110W - 4 czy 8 ohm. No i przede wszystkim co to za wzmacniacz?

Skomentuj

wzmcniacz firmy pioneer

Skomentuj

Firma pioneer ma multum wzmacniaczy... Podaj jeszcze łaskawie model

Skomentuj

Pioneer model A-331

Skomentuj

ten wzmacniacz nie nadaje się do napędzenia tego głośnika, zrozum to wreszcie! No i to że gość na aukcji napisał że ten wzmacniacz ma 2x110W nie znaczy że tyle w rzeczywistości ma, no chyba że mocy muzycznej a nie rms!

Skomentuj

To jaki polecasz

Skomentuj

ale co Ty chcesz ostatecznie zrobić? Zdecydowałeś się już? Subwoofer, kolumny? Jeśli subwoofer to musi być to wzmacniacz do tego przeznaczony o dość sporej mocy... Dlaczego się tak uparłeś an ten głośnik?

Skomentuj

Dam sobie spokój, a co powicie na stx GDN 30/100/8 SC lub TONSIL GDN 30/60/1.Jak chcialbym kupic jeden z tych glosnikow to jaki polecacie,z tych co wymienilem.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                              Subwoofer, kolumny?
                              odpowiadaj na pytania prosze Cie :cry:
                              jak Ci maja pomoc ludzie jak niewiadomo co chcesz osiagnac..

Skomentuj

Tak zdecydowalem kolumne chce zrobic.Ale dam sobie spokój, z tym stx 27 cm.A co powicie na stx GDN 30/100/8 SC lub TONSIL GDN 30/60/1.Jak chcialbym kupic jeden z tych glosnikow to jaki polecacie,z tych co wymienilem."Juz do mnie dotarlo nie stac mnie na taki wzmacniacz zeby napedzic tego stx ,a bo sie uparlem na ten glosnik bo myslem ze napedzi wzmacniacz jakis ale tszeba kaski ".

Skomentuj

po pierwsze robienie jednej kolumny mija sie z celem ..jak chcesz sluchac muzyki w mono + subwoofer? GDNa 30 60 1 zdecydowanie odradzam, strasznie bedzie krzyszczal jak go puscisz pelnym pasmem(bo pewnie tak zrobisz) az uszy bola ..drugiego nie slyszalem wiec nic Ci o nim nie powiem. zrob jakies male monitorki na ARN 150 +PJ tka z STXa i bedziesz zadowolony :wink:

Skomentuj

Ale juz mam w zrotnice orginalna od altus 140 czy ta zmienia rzecz sprawy ?

Skomentuj

Ale juz mam w zrotnice orginalna od altus 140 czy ta zmienia rzecz sprawy ?
                                      ta zwrotnica jest do altusów 140 a nie do wszystkiego! Jak coś budować to stereo, z zwrotnicą pod dane głośniki!

Skomentuj

Do suba TYLKO filtr aktywny! Ze zwrotnicą od altusów będzie grało jak wielka kupa!

Skomentuj

Kurde:( a jaki byście polecali głosnik do suba tak w granicach 120 zl.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X