Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

moc wzmacniacz lampowego a powierzchnia pomieszczenia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja z chęcią bym się pisał na dedykowany do uniampa układ bufora lampowego. Co prawda mam płytki do Pre3 z audiotonu...ale zawsze dedykowany układ zaprojektowany przez irka do irkowego uniampa to chyba lepsza opcja.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

głuchy,
      zrób sobie Uniampa a będziesz na pewno zadowolony.

A jak będzie jeszcze paru chętnych to będziesz miał "lampkę" do tego.

Czy ktoś jeszcze zainteresowany?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
        preampow lampowych jest duzo i wszystkie maja takie same schematy wazne zeby uklad nie mial za duzego wzmocnienia bo bedzie szumial no i pojawi sie problem z zakresem regulacji wzmocnienia.

lampy w praktyce mozna juz zasilac z 24v wiec nie potrzebne sa zadne niebezpieczne wysokie napiecia. moge zaprojektowac taki bufor albo preamp lampowy zasilany z napiecia glownego uniampa.
        No to moje uwagi (tzw. koncert zyczeń), przy których nie będę się upierał:
        W zasadzie nie musi mieć żadnego wzmocnienia (tzn. wzmocnienie równe 1.). Ważne aby nadał lampowego brzmienia bez wprowadzania nieporządanych efektów.
        Dobrze jakby była możliwość jego odłączenia w przypadku zabudowy w jednym klocku z uniampem.
        Chyba nie musze pisać, że jestem zainteresowany. :mrgreen:

[ Dodano: 2009-08-04, 08:47 ]
        lklukasz, pierwsze gratki do Uniampa sa już w drodze

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
          lampy w praktyce mozna juz zasilac z 24v wiec nie potrzebne sa zadne niebezpieczne wysokie napiecia
          Więc dlaczego każdy projekt lampowy zasilany jest właśnie wysokimi napięciami? Czemu tego się używa mimo iż pan twierdzi że można inaczej i bezpieczniej?

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
            Więc dlaczego każdy projekt lampowy zasilany jest właśnie wysokimi napięciami? Czemu tego się używa mimo iż pan twierdzi że można inaczej i bezpieczniej?
            Nie wszystkie lampy mogą być zasilane tak niskim napięciem. Więcej na ten temat Irek się wypowiada w połowie strony: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=8...asc&start=1075 , choć nie do końca podzielam jego punkt widzenia.

Skomentuj

mimo wszystko, lampy maja pewnie zakres napiec zasialania, w ktorych pracuja z minimalnymi zniekszaalceniami, tak samo zalecane napiecie anodowe i od tego sie nie powinno odbiegac

Skomentuj

Czaruję...
              X