Ja z chęcią bym się pisał na dedykowany do uniampa układ bufora lampowego. Co prawda mam płytki do Pre3 z audiotonu...ale zawsze dedykowany układ zaprojektowany przez irka do irkowego uniampa to chyba lepsza opcja.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
moc wzmacniacz lampowego a powierzchnia pomieszczenia
Collapse
X
-
Zamieszczone przez irekpreampow lampowych jest duzo i wszystkie maja takie same schematy wazne zeby uklad nie mial za duzego wzmocnienia bo bedzie szumial no i pojawi sie problem z zakresem regulacji wzmocnienia.
lampy w praktyce mozna juz zasilac z 24v wiec nie potrzebne sa zadne niebezpieczne wysokie napiecia. moge zaprojektowac taki bufor albo preamp lampowy zasilany z napiecia glownego uniampa.
W zasadzie nie musi mieć żadnego wzmocnienia (tzn. wzmocnienie równe 1.). Ważne aby nadał lampowego brzmienia bez wprowadzania nieporządanych efektów.
Dobrze jakby była możliwość jego odłączenia w przypadku zabudowy w jednym klocku z uniampem.
Chyba nie musze pisać, że jestem zainteresowany. :mrgreen:
[ Dodano: 2009-08-04, 08:47 ]
lklukasz, pierwsze gratki do Uniampa sa już w drodze
Skomentuj
-
Zamieszczone przez melisławWięc dlaczego każdy projekt lampowy zasilany jest właśnie wysokimi napięciami? Czemu tego się używa mimo iż pan twierdzi że można inaczej i bezpieczniej?
Skomentuj
Skomentuj