Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Single bi-wire - odwrotne połączenie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

irek, znowu zostałeś obojętny w tym temacie,określ więc swój status w tej dziedzinie.Ja się przyznam że "słyszę" kable głośnikowe i sygnałowe i nie jest mi wstyd,nikogo nie neguję za niesłyszenie tego zjawiska.Założę się że pojedziecie zaraz po mnie ostro.Słucham :)

Skomentuj

zaraz ci zrobimy slepy test i zobaczymy jak w nim wypadniesz :)
      z zasady nie slucham kabli bo ich wplyw na brzmienie jest pomijalny, jak mam do wyboru dwie lub trzy wersje zwrotnicy to wtedy slucham, roznice w brzmieniu sa ewidentne ale wcale nie latwo okreslic ktora jest lepsza bo to kwestia gustu i rodzaju odtwarzanej muzyki.
      jestem zdania ze nawet jesli po wielu trudach i meczarniach odsluchowych ktos uslyszal roznice to nadal nic mu to nie daje. problem testow odsluchowych jest taki ze jeden specjalista twierdzi ze gra dobrze a drugi ze kiepsko dlatego kazdy powinien przez to przejsc osobiscie w miare zdobywanej wiedzy a przedewszystkim zaczac od sluchania kolumn a nie kabli bo zadne cudowne kable nie poprawia brzmienia kiepskich kolumn a najgorsze kable nie popsuja brzmienia dobrej kolumny.

Skomentuj

Czaruję...
      X