Witam serdecznie wszystkich DIY'owców. To moj pierwszy post na tym forum. Od pewnego czasu interesuje mnie temat DIY a konkretnie planuje popełnić jakies sprytne monitorki. Moj glowny problem polega na zerowym doswiadczeniu i podobnym poziomie wiedzy na ten temat. Przestudiowalem pare watkow i projektow ale nie znalazlem niczego co by mnie w 100% satysfakcjonowalo (chyba za duzo chce naraz:-)). A teraz do rzeczy... Planuje jak juz wyzej napisalem skonstruowac jakies monitorki. Moj pomysl wyglada nastepujaco:
-W paczce chciałbym umieszcic tylko woofer a wysokotonowy poza tak jak to jest w konstrukcjach B&W
- na forum zaznalazlem projekt paczki wykonanej ze sklejki (klejone plastry)
dokladnie cos takiego
Czy takie rozwiazanie jest dobre, bo wiekszosc konstrukcji jest z MDF'u??
Czy taki kształt wew obudowy jest dobrym rozwiazaniem, jak z objętoscia bo cieżko bedzie policzyc, raczej bedzie to szacowanie.
- Nie mam pomysłu na wymiary skrzynki, wiem tylko ze maja to byc monitory niekoniecznie malutkie.
- Chciałbym otrzymac kolumny wzglednie uniwersalne pod katem gatunkow muzki, z naciskiem na rockowe brzmienia.
- Jakie głośniki mozecie polecic? Cos przyzwoitego a wzglednie tanio powiedzmy 400 ze zwrotnicami(oczywiście konstrukcja 2-drożna)
Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek porady i odpowiedzi na moje pytania. Mam nadzieje ze nie otrzymam odpowiedzi ze takie rzeczy mamy tylko w erze. Pozdrawiam
-W paczce chciałbym umieszcic tylko woofer a wysokotonowy poza tak jak to jest w konstrukcjach B&W
- na forum zaznalazlem projekt paczki wykonanej ze sklejki (klejone plastry)
dokladnie cos takiego

Czy takie rozwiazanie jest dobre, bo wiekszosc konstrukcji jest z MDF'u??
Czy taki kształt wew obudowy jest dobrym rozwiazaniem, jak z objętoscia bo cieżko bedzie policzyc, raczej bedzie to szacowanie.
- Nie mam pomysłu na wymiary skrzynki, wiem tylko ze maja to byc monitory niekoniecznie malutkie.
- Chciałbym otrzymac kolumny wzglednie uniwersalne pod katem gatunkow muzki, z naciskiem na rockowe brzmienia.
- Jakie głośniki mozecie polecic? Cos przyzwoitego a wzglednie tanio powiedzmy 400 ze zwrotnicami(oczywiście konstrukcja 2-drożna)
Bede bardzo wdzieczny za jakiekolwiek porady i odpowiedzi na moje pytania. Mam nadzieje ze nie otrzymam odpowiedzi ze takie rzeczy mamy tylko w erze. Pozdrawiam
Skomentuj