Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny do 18mkw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez tomq88
    http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=207413#207413 - nawet bym się nie zastawiał ;p Az mnie skręca jak widze tą cenę.
    co tam bylo i za ile?

Skomentuj

kit uzywany : tonsil 16/50 i vifka dx25 chyba ze zwrotkami i terminalami, br za 300zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez czarekp9
        Zastanawiam się czy nie poczekać jeszcze na testy tej nowej 18stki awx.
        też jestem cholernie ciekaw tej 18stki, sumulacyjnie wypada zdecydowanie lepiej od 18-130 a czytałem (bo słuchać nie miałem okazji), że basem nie grzeszy nawet w 22-23L :???: Może ktoś się wypowie na temat 18-130 i porówna do czegoś co miał podobnego wcześniej.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
          bo patrzysz na wersję ekranowaną.....w tej chwili nie ma zwykłej wersji...ale pewnie się pojawi
          No to się pojawiło: http://www.loudspeakershop.eu/glosni...04-p-1959.html
          108,99 PLN (brutto)
          Następca znanego wcześniej i już niedostępnego głośnika Vifa DX25TG-05-04.
          Cena nie jest znacząco wyższa. I teraz pytanie jak on się ma do poprzednika...?

Skomentuj

jeszcze wpadłmi jeden projekt do głowy: Visaton w 170 ( s) ( nie wiem czym sie rozni ten z "s") i sc10. co sądzicie?

[ Dodano: 2009-09-30, 21:54 ]
            na forum audiostereo napisał do mnie pewnien użytkownik z radomia, obeznany dosyć, no i obgadaliśmy parę spraw, pomoże mi w opracowaniu zwrotki i padło na taki zestaw, mysle ze ostatecznie:

http://www.seas.no/index.php?option=...=82&Itemid=106
            http://www.astronik.pl/prod/?68,tesl...wy-2-magnesowy

Skomentuj

Tesla? Nie to żebym wybrzydzał... :mrgreen:

Skomentuj

Seas alu i arn, dziwne zestawienie i jeszcze trzeba zwrotke pod to projektować :shock: :neutral:

Skomentuj

to chyba pozostanę przy zestawie na AKXach, w tej cenie powinno być ok, chyba,m że macie jakieśinne propozycje?

Skomentuj

Albo Tonsil GDn 15/40/5 + vifa dx 25

Skomentuj

wydaje mi się ze ten tosnil 15/40 nie da rady w 18mkw?

Skomentuj

Hmm a myślałeś STX AKX + wstęga monacora? Jest post założony w tym temacie odnośnie wysokotonówki do STX AKX 15 Może takie coś by Cię zainteresowało. Zwłaszcza, że w budżecie za 500zł zmieścił byś się. Vify kosztują ok 100zł Monacor 75zł, myślę że warto się zastanowić

Skomentuj

jakoś nie sprawdzona konstrukcja, nie widzialem nigdy na forum takiego czegos, nie chce eksperymentować...

Skomentuj

Ewentualnie GDN 15/40/5 + XT25TG :smile:
                            Cena XT to 140zł/1szt i na pewno ma lepsze brzmienie niż DX. XT jest delikatniejszy i bardziej szczegółowy.

Skomentuj

tylko czy ta 15/40 da rade w ok 20m2?

Skomentuj

Nagłośnić na pewno da radę. Testowałem w ~25m2 i grały naprawdę dobrze. Jedynie z basem może być problem.

Skomentuj

no właśnie wolałbym coś większego, pozatym jak zobaczyłem cenę to wolę dać o 10zł droższą 18 akx i do tego 10/250 akx, chyba ze tą vifkę za 80zl, DX19TD05-04, tylko czy bedzie do tego zwrotka, i wogole czy będzie różnica w tej cenie miedzy vifą DX19TD05-04 a stx 10/250 akx?

Skomentuj

Ja bym brał tego seasa i arna i skorzystał z pomocy usera "józefkania" (zgadłem?), przy okazji się czegos nauczysz zamiast tylko kopiować projekt, a i myślę że powinno dobrze zagrać.

Skomentuj

coraz bardziej przekonuje się do 18 AKX i vify DX19TD05-04 lub DX25TG05-04, szukam tylko zwrotki do jednej z nich, Proszę o pomoc...

Skomentuj

W dziale z "gotwymi projektami zwrotnic" masz zwrotnice. Co do 18 STX to nie sugeruj sie wielkościa głośnika, cewka w nich jest również 25 mm, wiec nie wiem czy bedize wiecej basu niz z tonsil 15/40/5.

Skomentuj

nie wyjawia mi się zdjęcie, inaczej bym nie pisał.

[ Dodano: 2009-10-01, 22:34 ]
                                          dobra, znalazłem zwrotkę http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...27d24a48c.html. Więc teraz pytanko do jakiej pojemności wsadzić tą 18stkę, czy warto wytłumic 2cm gąbką, dać wzmocnienia , jaki br do tego?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X