Zamieszczone przez szczupak90
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny pod Nad 302
Collapse
X
-
Zamieszczone przez LuSzTiZamieszczone przez szczupak90Znalazłem także kolejna parę kolumn DIY i jeśli różnica 300zł jest warta dołożenia to napiszcie mi dlaczego. link
czyli lepiej dołożyć do tego diy te 300zł niż kupować diore polaris 180?
[ Dodano: 2009-10-09, 20:45 ]
Podbijam temat. Być może źle szukam ale ciężko cokolwiek znaleźć o tych przetwornikach w kolumnach DIY za 700 zł. Dlaczego właśnie mam się na nie zdecydować?
Moje obawy są chyba uzasadnione, mam wydać 7 stów, a nie wiem dokładnie na co.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-10-14, 19:35 ]
Witam, powyższy zestaw DIY za 700zł na przetwornikach vifach już znikł, ale gość będzie je wystawiał ponownie, jak widać mogłem je mieć spokojnie za te 700zł.
okazało się, że zdobędę w krótkim czasie większą sumę pieniędzy niż te 700zł i mogę się rozglądać za sprzętem do 1000zł.
Przeglądałem różne konstrukcje tonsila, w tym nawet maestro 180 i zawsze znalazła się opinia, że jest to sprzęt nie wart tych pieniędzy.
Przed chwilką znalazłem okazję, przynajmniej tak mi się wydaje: tannoy fusion 4 Kosztują 1000zł i są w dobrym stanie, aż mnie korci, żeby je zakupić, bo nowe nadal kosztują 1700zł.
Teraz pytanie, czy lepiej brać te kolumny DIY, czy markowe tannoye? Tannoye mają sporo lepszą efektywność, a to się chyba liczy przy słabszych wzmacniaczach? Powtórzę, zależy mi na nisko schodzącym basie.
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez TasiorZamieszczone przez szczupak90Co z tego, ze teraz mam przetwornik basowy o średnicy 25 cm, jeśli jego częstotliwość kończy się gdzieś na 2 tys. Hz, przez co bas jest płytki, kiedy ma zejść niżej to bas znika,
Dodam, że głośnik niskotonowy jest do niczego, odtwarza bas jednoliniowo, a ten jest płaski jak stół.
lepiej napiszcie coś o tych tannoyach 4
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tasiora kto pisze o granicy ludzkiego sluchu? Ty mowisz o 2khz gdzie bas to jest powiedzmy od 100hz w dol... co ma jedno do drugiego? :roll:
Ja już się nie odzywam, bo się nie znam na tych częstotliwościach, a ta sprzeczka i tak nie wnosi nic do dyskusji.
Jeśli słuchałeś głośników vify i kolumny tannoye to się wypowiedz w tym kierunku, bo teraz tylko to mnie interesuje.
Skomentuj
-
szczupak90, no dobrze, zalezy to od glosnika ale moze on mowiac w skrocie ze konczy grac ok 3khz. Ale mowisz ze bas masz plaski czy tam nie dobry z tego powodu, tylko ze bas to czestotliwosci 100hz i nizej, dlatego sie zdziwilem co ma jedno do drugiego.
Spoko juz nie pisze nic wiecej na ten temat.
Vify slyszalem tylko dx25tg krotko ale zakrotko by cos powiedziec na ich temat.
Skomentuj
-
Ok. nadal liczę na jakieś wypowiedzi na temat tych tannoyów, nie musi to być koniecznie porównanie z tymi vifami, byle jaka opinia o nich i ich charakterystyce.
Dyskutowałem z użytkownikiem borysgo2 o tych vifach i twierdzi, że bas jest raczej szybki i płytszy i może mi nie wystarczyć tego dolnego brzmienia i że to wszystko jest mocno zależne od pomieszczenia.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szczupak90Jeśli słuchałeś głośników vify i kolumny tannoye to się wypowiedz w tym kierunku, bo teraz tylko to mnie interesuje.
Nie tedy droga! Rzeczy sybiektywnych nie zalatwisz na forum! Po to sa kolumny w sklepie zeby ich posluchac bo jeden lubi czarne a drugi jak mu nogi smierdza..
No i firma glosnikowa nie ma tu nic do rzeczy ten sam glosnik w innej aplikacji moze zagrac zupelnie inaczej!
Skomentuj
-
No i tu jest problem, bo mieszkam w zapchlonej dziurze zwanej Kościerzyna, gdzie jedynym sklepem rtv który ma jakiekolwiek kolumny jest jakiś tam media expert, w którym można co najwyżej kupić zestaw 5.0 tylko ze wzmacniaczem.
Inaczej mówiąc nie mam możliwości posłuchać tych kolumn osobiście przed zakupem.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-10-16, 21:23 ]
Niestety te vify są już wspomnieniem, sprzedane.
Więc teraz pytanie, czy dostane coś lepszego niż te tannoye 4 za 1000zł?
[ Dodano: 2009-10-17, 12:58 ]
przedstawiam kolejną propozycję, a może nawet ciekawostkę. LINK
Proszę o przeanalizowanie tej aukcji, lecz ja się zastanawiam jak to może grać dobrze bez zwrotnicy, no i jak widać nie ma tam głośnika wysokotonowego, czy to znaczy, że górne pasmo przy tego typu konstrukcji będzie obcięte?
Skomentuj
Skomentuj