Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa Kolumn - Pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rób ten projekt 3 drogi na stx i gwarantuję Ci, że będziesz zadowolony.

Skomentuj

Ale heh projekt z użyciem jakich głośników?? Dokładnie jakie modele...

Skomentuj

gdn 22scx
        gdm 14sxc
        pj

Skomentuj

Wiecie co... Coś w tym musi być bo kolumna np firmy stx z tymi głośnikami co mi polecacie to kosztuje jedna 835zł a kolumna z innymi "większymi głośnikami" kosztuje jedna 399zł. A do tych kolumn jak wy mówicie zastosować po jednym wysoko tonowym?? Dało rade by potem do tego zestawu dorobić takie satelitki czy nie bardzo ??

Skomentuj

Satelitek możesz dorobić potem więcej niż ruski ma na orbicie sputników. "Zastosuj" po jednym wysoko tonowym i będzie gitara.

Skomentuj

A jaki kupić wzmacniacz pod takie głośniki ?

Skomentuj

Zamieszczone przez JCB4
                A jaki kupić wzmacniacz pod takie głośniki ?
                a ile masz kasy? Ja mogę polecić uniampa bo sam mam taki zestaw :wink:

Skomentuj

No to zależy od tego czy nowy czy używany... Jeśli ma być to używany to tak do 500zł

Skomentuj

nadal bym się upierał przy uniampie lub symku jeśli chodzi o diy, jeśli o gotowe to jakąś yamahę by trzeba poszukać, to tyle z mojej strony :wink:

Skomentuj

a firma harman/kardon ?

Skomentuj

to fajnie ze sie zdecydowales ja moge tylko podpowiedziec jak bys mogl to doloz do tej nowej wysokotonowki co jest w tym zestawe na stronie stx-a bd duzo lepiej brzmial niz pj-ka :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez JCB4
                          a firma harman/kardon ?
                          sama firma nic nie da, wszystkie ich wzmaki nie są udane a wręcz odwrotnie zawsze jest, tj kilka modeli z danej firmy coś sobą reprezentuje a reszta to już gorzej...

Skomentuj

No tak ale w tedy jeden kosztuje 96zl.

[ Dodano: 2009-10-08, 22:27 ]
                            No to jaki radzicie? Najlepiej gotowy... A moze sharp SHARP SX-8800

Skomentuj

Zamieszczone przez JCB4
                              Wiecie co... Coś w tym musi być bo kolumna np firmy stx z tymi głośnikami co mi polecacie to kosztuje jedna 835zł a kolumna z innymi "większymi głośnikami" kosztuje jedna 399zł. A do tych kolumn jak wy mówicie zastosować po jednym wysoko tonowym?? Dało rade by potem do tego zestawu dorobić takie satelitki czy nie bardzo ??
                              Bo glosniki sa z nowszej serii SCX ktore Ci polecamy

Jesli bedziesz chcial pozniej monitorki to pewnie padnie propozycja gdn 14scx + pj

[ Dodano: 2009-10-08, 22:56 ]
                              Zamieszczone przez JCB4
                              No to jaki radzicie? Najlepiej gotowy...
                              a nie dasz rady podlaczyc potencjometru i transformatora pod koncowke mocy typu Uniamp, ktorego mozna gotowego zlozonego zamowic? Gra naprawde warta zabawy, sam to stwierdzisz.

Skomentuj

Zamieszczone przez JCB4
                                A moze sharp SHARP SX-8800
                                biada Ci!

Skomentuj

Nie wiem czy dam rade, pewnie nie. Najlepiej właśnie było by dla mnie kupić gotowy jakiś wzmacniacz... A co do monitorków to zrobię je później ale najpierw chce zbudować kolumny na głośnikach takich jakie mi poradziliście... Chciałbym kupić do nich gotową zwrotnice...

[ Dodano: 2009-10-10, 11:45 ]
                                  Jeszcze mam takie pytanie... Czy zastosowanie dwóch GDN-22-140-8-SCX na jedną kolumne oraz po jednym GDM-14-150-8-SCX i po jednym GDWK-10-250-8-AWX coś da? Tzn bass będzie lepszy z dwoma takimi GDN niż z jednym ?

[ Dodano: 2009-10-10, 12:29 ]
                                  Możecie mi jeszcze powiedzieć czy obudowę składać za pomocą wkrętów np "konfirmantów" czy można zastosować kątowniki od wewnątrz obudowy a tylną ściankę skręcić za pomocą wkrętów ?

[ Dodano: 2009-10-10, 12:29 ]
                                  Możecie mi jeszcze powiedzieć czy obudowę składać za pomocą wkrętów np "konfirmantów" czy można zastosować kątowniki od wewnątrz obudowy a tylną ściankę skręcić za pomocą wkrętów ?

Skomentuj

Czaruję...
                                  X