Witam Wszystkich !!!
Kiedyś coś takiego spotkałem w necie, ale teraz jak potrzebuję to nie mogę znaleźć!
Otóż potrzebuję zrobić ok.120 litrowe obudowy do suba estradowego 15" na twardym zawieszeniu.
Obudowa ma być z płynną możliwością regulacji długości prostokątnego tunelu co umożliwiałoby zmianę strojenia suba w zakresie od około 38 Hz do 45 Hz.
Kiedyś coś takiego widziałem, że przegroda dzieląca komorę głośnika od BR składała się z dwóch płyt nachodzących na siebie.
Tylna część przegrody była ruchoma co umożliwiało zmianę strojenia poprzez zmianę długości tunelu BR.
Może ktoś z DIY spotkał się z takim projektem lub miał do czynienia z taką obudową.
Pozdrawiam!
Kiedyś coś takiego widziałem, że przegroda dzieląca komorę głośnika od BR składała się z dwóch płyt nachodzących na siebie.
Tylna część przegrody była ruchoma co umożliwiało zmianę strojenia poprzez zmianę długości tunelu BR.
Może ktoś z DIY spotkał się z takim projektem lub miał do czynienia z taką obudową.
Pozdrawiam!