Witam
Właśnie jestem w trakcie odnawiania starego zestawu ZODIAK DSS-401 +ZG-15C
Niestety o ile z amplitunerem nie mam problemu o tyle z monitorami tak.
Są one niestety mocno zdewastowane.
Głośniki do wymiany. Został mi tylko kndensator, który robił za zwrotnicę.
Przednia ściana obudowy do wymiany nie mówiąc o maskownicach, których już nie ma.
Niemniej chciałem te kolumienki odnowić .
Moje pytanie czy można dać do nich coś lepszego (i czy jest sens do tego amplitunera) niż GDN 16/30 i GDW 9/40 oba 8 ohm. Zależy mi żeby grało co najmniej jak w oryginalel lub lepiej.
Skrzynka oryginalnie ok 8.2 l. Mogę je trochę powiększyć ze względu na zmianę przedniej ścianki.
Budżetu jeszcze nie określiłem.
Ze względu na niewielką moc wzmacniacza raczej przetworniki o większej skutecznści niż ARN , chyba...
Z góry dzięki za odpowiedź i wyrozumiałość, bo pewnie podobnych tematów było pełno.
Ja niestety nie doszukałem sie rozwiązania.
Pozdrawiam
Właśnie jestem w trakcie odnawiania starego zestawu ZODIAK DSS-401 +ZG-15C
Niestety o ile z amplitunerem nie mam problemu o tyle z monitorami tak.
Są one niestety mocno zdewastowane.
Głośniki do wymiany. Został mi tylko kndensator, który robił za zwrotnicę.
Przednia ściana obudowy do wymiany nie mówiąc o maskownicach, których już nie ma.
Niemniej chciałem te kolumienki odnowić .
Moje pytanie czy można dać do nich coś lepszego (i czy jest sens do tego amplitunera) niż GDN 16/30 i GDW 9/40 oba 8 ohm. Zależy mi żeby grało co najmniej jak w oryginalel lub lepiej.
Skrzynka oryginalnie ok 8.2 l. Mogę je trochę powiększyć ze względu na zmianę przedniej ścianki.
Budżetu jeszcze nie określiłem.
Ze względu na niewielką moc wzmacniacza raczej przetworniki o większej skutecznści niż ARN , chyba...
Z góry dzięki za odpowiedź i wyrozumiałość, bo pewnie podobnych tematów było pełno.
Ja niestety nie doszukałem sie rozwiązania.
Pozdrawiam
Skomentuj