heh zaloze sie ze 90% ludzi z forum ich nie odrozni ...
ja mam 27tdfc z er18rnx ....
kolega Krzysiek21 byl u mnie ze swoimi monitorkami na da175 +27tbfc/g .....
pomieszczenie mam kiepskie akustycznie, wysoki sufit, ~25m^2, parkiet na podlodze...
jego monitory stały na moich kolumnach przelaczalismy co chwile na jego wzmaka, i na mojego uniampa te tweeterki tak bardzo podobnie brzmią ze jak mowie moge sie zalozeyc ze 90% a moze i wiecej ludzi ich nie odrozni
bylem tez u mklula ma monitorki na tonsilu 13/50/9 +27tbfc/g dopalane dwoma subami na beymie 12br i dalej kurde ja mialbym spoory problem zeby je odroznic od mojego 27tdfcg..
jak jest poprawna aplikacja, nie ma podbic duzych to nie ma bata wiekszosc ich nie odrozn, a powiem wam ze w mojej krotkiej przygodzie z audio to juz mialem okazje sporo rzeczy sobie posluchac i jakąs opinie wyrobic
Różnica pewnie by wyszła dla nas gdybyśmy mieli u siebie obie kopułki - oczywiście podobnie zaaplikowane, bo od tego w dużej mierze zależy brzmienie. Przełączając raz to, raz tamto niewiele się porówna - podejrzewam, że w takich warunkach mógłbym mieć problem z odróżniemiem wzmacniaczy. Lepiej przesłuchać np całą jakąś konkretną płytę na jednym zestawie, a później na drugim - wtedy, bez stresu różnice wychwycimy - a takowe na pewno są, co potwierdzają pomiary.
panowie a znacie jakiś gotowy projekt podłogówek na tych przetwornikach ER18RNX i 27tbfcg/27tdfc chyba że można psłużyć się tym projektem ale tu jest 24L pojemności wiem można zmniejszyć ale dlaczego aż tyle przy CA18RNX?? http://www.troelsgravesen.dk/SEAS_CA18RNX.htm
Skomentuj