Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

VoiceKraft i kolorystyka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez amdr
    najbardziej mi szkoda, że to nie 7830 bo ma dużo ładniejsze wykończenie, ale jak się sprawdzi to pójdzie nowy front, fornir i skóra :)
    to nie łatwiej zostawić elektronikę , resztę sprzedać i zrobić suba od zera ?

Skomentuj

chodzi głównie o elektronikę, dlatego pisałem, że najwyżej sprzedam jako pasywny sub car-audio :grin: . ale jeśli się sprawdzi to niskim kosztem może zostać na jakiś czas. Przyjdzie, obadam go, wygrzeję to będziemy decydować.

XAW210 by się przydał, chociaż w muzyce i o dziwno w kinie KEPy pięknie potrafią ryknąć basem, w Transformersach nie brakowało basu (oczywiście film w HD a nie jakiś gówniany DVDRip).
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Po co gdybać o subie VK i robić podobny temat. Pisałem na jego tema kilka dni temu, temat jest dosłownie na 2 stronie.
        Ps niech kolega maxxx222 nie przesadza że głośnik jest taki zły.
        Najgorsze są utarte opinie o "x" firmie, bez własnego przetestowania.

Teraz takie czasy że niegdyś dobre firmy, teraz robią produkty na tej samej taśmie w chinach co noname, a golą x-razy większą kasę od noname.
        Wiem to od Profesora z uczelni, który orientuje się w rynku i jest ekspertem od pewnego segmentów rynku.
        Pzdr

Skomentuj

Dzisiaj pobawiłem się VK 7810 porównując go ze starym subwooferem na STX GDN-22-120-4-SS w obudowie ok. 24 litry netto, oczywiście na wzmacniaczu VK.W ruch poszła ścieżka z Transformersów (FLAC) i kilka innych kawałków w MP3 i chwilowo generator sygnału WinISD.

Głośniki grają dość podobnie ze wskazaniem jednak na VK, ma nieco potężniejszy dźwięk. Nie zamula, raczej jest szybki do muzyki niż do kina, tak jak pisał kiedyś ALTON. Może nie schodzi super nisko, ale potrafi mruknąć poniżej możliwości KEPów. Przy użyciu generatora w WinISD określiłbym zauważalny spadek efektywności przy 32-33Hz. Do kina na pewno przydałoby się pudło o kilka litrów większe.

Szczerze znalazło się kilka kawałków, które pokazały coś więcej przy włączonym subwooferze (Haddaway - Love makes, Dj Klubingman - Love around the world), w ścieżce Transformersów o dziwo mniej to odczuwałem (jeszcze porównam na Terminatorze 4 bo są momenty, gdzie basu jest dużo). Dodatkowy pomruk jest odczuwalny blisko suba, który stoi przy prawej kolumnie, natomiast gdy siedzę centralnie między kolumnami stereo to nie odczuwam suba albo jest to mało słyszalne.

Jednego żałuję - to nie jest model 7830 w "drewnianej" okleinie, przy tym poziomie wykonania i stylistyce pasował by do planowanego wykończenia kolomn :) I tak za 230zł bomba, ale za 330 też pewnie trudno o coś równie dobrego.

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
            Dzisiaj pobawiłem się VK 7810 porównując go ze starym subwooferem na STX GDN-22-120-4-SS w obudowie ok. 24 litry netto, oczywiście na wzmacniaczu VK.W ruch poszła ścieżka z Transformersów (FLAC) i kilka innych kawałków w MP3 i chwilowo generator sygnału WinISD.

Głośniki grają dość podobnie ze wskazaniem jednak na VK, ma nieco potężniejszy dźwięk.
            Jeśli zróżnicowanie basu jest podobne to raczej nadaje się tylko do kina :/

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
              I tak za 230zł bomba,
              Gdzie kupiłeś tak tanio?
              Ja kupiłem tydz temu za 300zł VK 7830 i była to najniższa oferta (z głośnikiem 25cm).
              Może ty masz w wersji głośnika 20cm?

Zamieszczone przez takero
              Jeśli zróżnicowanie basu jest podobne to raczej nadaje się tylko do kina :/
              Wg mnie do muzyki się nadaje - sam go testuje. Bas jest szybki. Może nie super jakościowy ale za tą kasę.... :-P

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                Gdzie kupiłeś tak tanio?
                allegro.pl- używka

[ Dodano: 2009-11-22, 14:50 ]
                Może ty masz w wersji głośnika 20cm?
                25cm

Skomentuj

A używka - to tłumaczy cenę :-P

Skomentuj

Ja mu go podsunąłem :twisted:

Skomentuj

a ja bym go za 200zł z wysyłką kupił :P

Skomentuj

Zamieszczone przez 18.11 takero
                        ehh, spokojnie bym go za 240zł z wysyłką kupił :P
                        Zamieszczone przez 22.11 takero
                        a ja bym go za 200zł z wysyłką kupił :P
                        OMG tobie zawsze źle, to w czwartek byś kupił za 160 wysyłką, a za miesiąc wziąłbyś z dopłatą :wink: Mogłem próbować zbijać cenę, przepadło, kupiłem i pomyślę co z nim będzie - sprzedać całość, samo pudło czy zostawić, a może do samochodu pójdzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                          OMG tobie zawsze źle, to w czwartek byś kupił za 160 wysyłką, a za miesiąc wziąłbyś z dopłatą
                          jak dla mnie to mógłbyś go kupić i za 1000zł z odbiorem osobistym rykszą :P
                          Ja po prostu lubię się targować , kupować tak tanio jak się da i co więcej - zawsze wychodzę na tym dobrze.
                          260zł on dla mnie nie był wart, bo nie dość żę używany to jeszcze bez real fot, a tańszy tylko o 10% względem nowego.
                          Więc imho jakaś okazja stulecia to to nie było.
                          Sam nieco na tego suba czatuje, ale w rozsądnych pieniądzach, prędzej czy później kupię go z pewnością poniżej 200zł z dostawą :P
                          Tyle :P

Skomentuj

Pokaz jakies jego zdjecia

Skomentuj

230zł a nie 260, nowy 330 wysyłką, więc to już 1/3 taniej. Sub ma 2-3 miesiące i stan fabryka, nawet nie wygrzany i dopiero na drugi dzień zagrał niżej niż KEPy :] Fakt, mogłem spróbować się targować, sprzęt mało firmowy i może za 200 by oddał.
                              Fotki zrobię jak wezmę FZ50 od rodziców bo mój stary aparat niestety ma szumy jak stare radio (może w środę).

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                230zł a nie 260
                                260 z wysyłką,
                                Zamieszczone przez amdr
                                nowy 330 wysyłką
                                nowe są w wielu dużych miastach za 300-309zł, jak odbierasz osobiście to warto zadzwonić i dogadać się poza allegro - 10-15zł taniej.
                                No ale mówię - to moja metoda :P
                                Każdy może robić jak chce :P

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                  Zamieszczone przez amdr
                                  230zł a nie 260
                                  260 z wysyłką,
                                  230 :!: Piszę 230 to jest 230, kuriera mam za free. Wiem, i tak mogłem się targować, mój błąd, będę musiał z tym żyć
                                  A w Lublinie nie ma, w całym woj. lubelskim szukałem. Tutaj kurde nic nie ma... :(

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                    kuriera mam za free
                                    no to ładnie :P

Skomentuj

Czaruję...
                                    X