Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Coś wyżej niż Ostinato 2000 - dylematy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3way zawsze daje mozliwosc ''czystrzej'' srednicy, bo odtwarzac ja moze specjalizowany glosnik sredniotonowy. 2,5Way to tylko dodanie basu do 2Way czyli srednicy nie rusza i nadal zostaje ona ''matowa''.
    3Way odeszly w zapomnienie ze wzgledu na pojawienie sie glosnikow niskotonowych o srednicy 16-18cm ktore daja zadawalajacy bas i srednice a 2Way zawsze bedzie tansze od 3Way. Projekt zwrotki do 3Way to juz jazda wyczynowa, ciezko mi to szlo na zawodowym sprzecie pomiarowum wiec na domowym jest to praktycznie niewykonalne.

Skomentuj

A czy ktoś potrafi wskazać mi różnice tych 2 zestawów
      Seas ER18RNX and 27TDFC
      Seas L18 / Seas 27TBFCG
      Ten drugi zestaw aluminiowy midwoofer chyba jest bardziej wytrzymały a ja mam małe dziecko, które jest bardzo ciekawe:))

Skomentuj

ER18RNX z tego co czytałem zachowuje się w pomiarach jak aluminiowy. A mechaniczne uszkodzenie przez dziecko tego raczej niczym nie unikniesz.
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Ja bym wolal papier, bo on sie wgniecie czy przerwie co mozna od bidy zakleic. Tak cienki metal peka i po glosniku.
          Na AS byly kiedys Nautilusy i ktos wgniotl jedna kopolke, podobno przedstawiciel B&W mocno zbladl. Ale jakims cudem udalo sie ja wyprostowac, nie wiem jak, bo nawet na tekstylnej czy papierowej zostaje slad. No i nie wiem co to za strata, udszkodzona kopulka, kolumny wystawowe sa przeciez do zniszczenia a ich naprawa to przeciez zaden problem dla producenta.

Przed dziecmi to tylko solidna maskownica a wiec pozegnanie z audiofilska jakoscia.

Skomentuj

27TBFC/G ma siatkę stalową na, anty dzieci jak znalazł

Skomentuj

I to mi pasuje. Na wiosne zbuduje ten zestawik zobacze czy bedzie lepszy niz O2k a i tak pewnie zapragne kiedyś 2, 5 drogi lub 3 i znowu się zacznie....Dzięki za podpowiedzi

Skomentuj

To nie lepiej od razu zrobić te 2.5 drogi czy d`appolito? Szkoda dwa razy obudowę robić.

Skomentuj

pewnie tak ale nie mam konkretnego projektu a poza tym korci mnie wypróbowanie jakiś monitorów

Skomentuj

Mówię Jay ma mi zrobić projekt 2.5 way TMM na er18rnx+27tbfc/g lub masz gotowy MTM na stronie Jaya.

Skomentuj

Jak będziesz miał to podrzucisz? Swoją drogą budując klony O2k zaglądałem na twoją stronkę niestety trafiłem juz w trakcie jak miałem zakupione twetery pl bo tak bym wstawił te co ty masz pozdrawiam

Skomentuj

Strona była by zaktualizowana dawno ale brak czasu. Tweetera PL słyszałem w oryginalnych esa grał poprawnie czego nie można było powiedzieć o D27TG35-06, piach i skrzeczenie. Jak będę miał zwrotkę to dam. Przypomnij się za jakiś czas. Jay mówił, że za około 2 tygodnie zrobi zwrotnice bo teraz zajęty jest, i że mam się przypomnieć za ten czas. To zostało jeszcze z 1,5 tygodnia czekania

Uważam że lepiej od razu zrobić TMM lub MTM i mieć spokój na dłuższy czas jak cię stać. Zresztą dla dziecka kolumnę gorzej wywrócić jak monitor. Widziałem kiedyś u kogoś jak maskownice miał z blachy takiej fajnej z otworami, nie pamiętam gdzie to widziałem, coś ale siatka wyglądała.

Skomentuj

MTM jest kiepski bo ciezko ustawic wysokotonowke na wysokosci uszow a charki kierunkowe w pionie sa wrecz tragiczne.

Blacha otworowana to zaden problem, otwory okragle czy kwadratowe z roznym przeswitem i rozna wielkoscia to standard produkcyjny. Daje sie to na lakier proszkowy i jest super. Tak sa robione elektrody w elektrostatach.

Skomentuj

Chętnie bym posłuchał Phoebe III siedzi tam kopułka Seasa 27 TBC/GTV oraz Visaton W170S

Skomentuj

Czaruję...
                            X