Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki panel do subwoofera?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki panel do subwoofera?

witam, z góry chcialbym przeprosic za błędy - pisze z telefonu :p to tak... posiadam głośnik mivoca 310hc :) do nie dawna bylem przekonany ze wzmacniacz jaki kupię to bedzie stx s300w, ale wczoraj zobaczyłem ze cena podrożała o 150zl:/ ledwo uzbierałem te 350 wiec kolejnego dokładania chcialbym uniknac:/ na panel mam 400zl. czy jest cos godnego uwagi? PA 15.1, matronix wxp3k? czy cos innego? bardzo prosze o doradzenie :( pozdrawiam :)

Zamieszczone przez Gorsen13
    matronix wxp3k?
    ten będzie ciężko zdobyć bo matronix ma zawieszoną działalność, jedynie rynek wtórny pozostaje...
    Zamieszczone przez Gorsen13
    PA 15.1,
    nie jestem jakoś przekonany do tych wzmacniaczy, wydają się tandetne...
    Jedynie co CIi pozostaje to polować na używkę...

Skomentuj

ten będzie ciężko zdobyć bo matronix ma zawieszoną działalność, jedynie rynek wtórny pozostaje...
      No to fajnie :neutral:

nie jestem jakoś przekonany do tych wzmacniaczy, wydają się tandetne...
      Jedynie co CIi pozostaje to polować na używkę...
      No tak patrząc na nie to też mam pesymistyczne zdanie na temat tych paneli... jeszcze ten wiatraczek... :P zniechęca mnie i to strasznie

A może jakieś inne propozycje? może kupić coś chwilowo... potem sprzedać i wymienić na lepsze?? Tylko co?

Skomentuj

witam
        Posiadam wzmacniacz 15.1
        Wszyscy narzekając na jego wykonanie i nie rzetelne parametry.
        Ja uważam całkiem inaczej. Panel wykonany wzorowo w całości z metalu nie jak matronix z plastiku. Wentylator chodzi bardzo cicho, nie słychać żadnych brumow w glosniku.
        Używam go z BSW 154II i mysle ze wzmacniacz spokojnie wysterowoju ten glosnik. Nie mialem okazji porównywać innymi panelami ale spelnia moje oczekiwania.
        Jednak w przyszłości jak będzie okazja i taka możliwość chętnie kupie Panel od irka który wszyscy polecają i porównam
        Pozdrawiam

Skomentuj

Gorsen13,
          pogadaj z flodins-em. On też robi takie rzeczy.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ok, dzięki Panowie. Jakbyście mieli jeszcze jakieś propozycje to piszcie:)

Skomentuj

500zł za Wzmacniacz S-300-W - PRZESADZILI!! teraz to nikt tego nie kupi. Jak we wszystkich swoich produktach podbiją tak ceny to się mogą pożegnać z dobrze prosperującą firmą.

Za 300zł Mam całego suba VK, z niewiele uboższym panelem, a oni sam panel tak wycenili lo!

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                500zł za Wzmacniacz S-300-W - PRZESADZILI!! teraz to nikt tego nie kupi. Jak we wszystkich swoich produktach podbiją tak ceny to się mogą pożegnać z dobrze prosperującą firmą.
                Rafal20, popieram Cię w 100% :razz: Osobiście w chwili obecnej wolałbym kupić PA 15.1 niż tego stx'a... nie znam się na tego typu sprzęcie ale za 500zł to przecież panel Irka można mieć:P

Skomentuj

Przecież to "złodzieje"
                  Lepiej kup VK za 300zł - masz tam dobry ~150watowy wzmak podobnej jakości co STX
                  Resztę sprzedasz. I wyjdzie Ci za wzmak poniżej 200zł

Skomentuj

no ale do mivoca to on najlepszy nie będzie. Chyba, że masz na myśli żebym wziął go tymczasowo...

Skomentuj

Przecież to "złodzieje"
                      Lepiej kup VK za 300zł - masz tam dobry ~150watowy wzmak podobnej jakości co STX
                      Resztę sprzedasz. I wyjdzie Ci za wzmak poniżej 200zł
                      A miales w reku panel stx-a ze wiesz ze jest podobnej jakosci?

Poco wogule robic suby lepiej kupic VK za 300zl albo alpiarda za 250? Jak ktos jest zadowolony z takiego szitu to niech sobie bedzie ale niech nie gada bzdur. Po co wogule to forum, moze lepiej kupmy gotowy sprzet, bedzie tanszy i lepszy?

Skomentuj

ostro... :twisted: Ja myślę na razie o tymczasowym panelu, kiedyś wymieniłbym go na lepszy jak Irek upora się z dotychczasowymi zleceniami i będzie miał czas na kolejne:) Tylko właśnie który panel wybrać? Czy 100W VK nie przyprawi mnie u ból głowy?:/

Skomentuj

Gorsen13 Panel Vk może mieć 150W przy 4 ohm
                          A ty Irku miałeś panel VK, że mówisz na niego szit??
                          Projektowałeś panel dla STX i wiadomo że swoje jest najlepsze...
                          Ja mówię, że są podobnej jakości, STX być może trochę lepszy, ale na pewno nie wart 500zł!, nie dawno był po 350zł i też ludzie się zastanawiali czy brać.
                          Wiem, że STX 300 to również budżetowa konstrukcja. Oszczędzili nawet na wyjściu wysokopoziomowym.

Zaznaczam jeszcze raz - nie mówię że panel STX jest zły tylko po prosu nie opłacalny w zakupie.

Skomentuj

rafal20, Przecież to jest bardzo proste na pewno ludzie z STX czytają trochę fora audio i mają odniesienie na co jest zapotrzebowanie widocznie widzieli że jest deficyt w panelach a i mogli wyczytać na forum że ich są niezłe więc postanowili zarobić parę złotówek więcej.

Skomentuj

parę złotówek więcej?:p toż to cały majątek jaki mam
                              Gorsen13 Panel Vk może mieć 150W przy 4 ohm
                              Właśnie miałem pytać czy VK obsługuje 4ohm głośniki

Skomentuj

No to niech sobie szukają gości na te panele. Tylko żeby nie byli tacy mądrzy jak goście z tonsila, gdzie ich sprzedaż gwałtownie zmalała bo podbijali ceny.

Wg mnie stracili sporo klientów.

Zobaczymy jacy to ekonomiści....

Skomentuj

Ja też miałem zamiar go kupić. Teraz zastanawiam się nad PA 15.1 (400zł). Co o nim myślicie? Miałby zasilać STXa GDN-30-500-2x4-AA.

Skomentuj

Wg mnie stracili sporo klientów.
                                    no z 10
                                    Chyba zdajecie sobie sprawę że rynek DIY to dla nich może parę (dosłownie) procent sprzedaży ?

Skomentuj

I to klopotliwej, upierdliwej sprzedazy. Panel byl zaprojektowany do ich suba aktywnego, bo do tej pory STX mial tylko dwa swoje panele na TDA. Jeden w klasie D sciagali, nie wiem czy pojawil sie w samodzielnej sprzedazy.

Wystarczy rafal ze uslysze firme VK i juz wiem ze to szit. Trudno wymagac czegos za 300zl.
                                      Alpiarda sub kosztuje 250zl ale siedzi w panelu TDA7295 wiec pewnie 50W ma. A VK to na oko ma pewnie ze 500W tylko ze pmpo.

Skomentuj

-.- a ja nadal nie wiem co wziąć żeby zagrało w miarę przyzwoicie i żeby mnie dużo nie wyniosło, zanim nie dorobię się lepszego wzmacniacza -.-

Skomentuj

Czaruję...
                                        X