Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki glośnik do subwoofera?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki glośnik do subwoofera?

Witam
    Mam w planach "zrobić" suba, tyle, że nie wiem jaki głośnik dobrać....
    Cena jaką chcę na niego przeznaczyć to ok. 200zł "może być jakiś mało używany" żeby nie był "podjechany" :lol:
    Ma być on wykorzystywany do oglądania filmów i i muzyki :razz:
    pokój to ok 25-27m2

P.S Jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość :razz:

Z góry dzięki :smile:

Karol22m, 200zł na całego suba ?

Skomentuj

Ja się nie znam ale w tej kwocie ciężko będzie ci kupić dobry głośnik ale Paweł S testuje mój głośnik i jak na razie same pozytywne opinie od niego więc może spróbuj tego stxa http://stx.pl/gdn-30-500-2x4-aa.html w sumie 150zł to cena wg mnie bezkonkurencujna jak na takie możliwości jakie on prezentuje i co potwierdza Paweł....

Skomentuj

200 zł na sam głośnik
        dlatego piszę że może być coś mało używanego .... :wink:
        chcę się was poradzić jakie głośniki by pasowały, może ktoś jakieś okazje upatrzył na allegro lub coś... :razz:

Skomentuj

Ma to byća sub aktywny czy pasywny?

Skomentuj

Aktywny.....
            co do głośnika to zastanawiam się nad 10 lub 12 cali...
            jaki lepszy na taki pokój ?

Skomentuj

Weź kolego lepiej dozbieraj jeszcze kasy i wtedy się odezwij, za 200zł to możesz sobie mfd + fornir+ lakier przeznaczyć może i na klej starczy.
              Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
              Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Karol22m, a masz już wzmacniacz ?
                Zdajesz sobie sprawę ile taki kosztuje ?

Skomentuj

Osobiście ja jak bym nie miał ponad 1000zł na wszystko to bym nie zaczynał nawet planować.

Skomentuj

widzę, żeby robić suba waszym zdniem trzeba mieć ok 1500 zł
                    pisze że chcę przeznaczyć ok 200 zł i na sam głośnik a o reszcie nie mówiłem....
                    A i nie powiedziałem że musi być nowy....
                    Panel to myślałem żeby kupić Irka
                    P.S widziałem że ktoś miał na sprzedaż...

A głośnik to np peerless SLS 10

na allegro są dwa http://allegro.pl/item843136284_peerless_sls_10.html

Skomentuj

No generalnie za 200zł nic ciekawego sie nie zrobi. A porządne głośniki nowe się od 500zł zaczynają raczej, także używki gdzieś od 300 około. SLS 10 nie miałem ale z tego co słyszałem to muł.

Skomentuj

Nie mówię że sub ma być z najwyższej półki ....
                        Ja tego głośnika tez nie miałem i chciałem się was co do tego poradzić, ale z tego co widzę to można pogadać o głośnikach za min 500 zł ....

Skomentuj

Jak chcesz za 200zł to jest mnóstwo konstrukcji gotowych w dziale "WŁASNE konstrukcje elektroakustyczne" na stx itp

Moje zdanie szkoda kasy bo i tak za pól raku zmienisz. Raz a porządnie.

Pozdrawiam

Skomentuj

może być więcej niż 200 zł ale generalnie w tej kwocie chciałem coś znaleźć.. myślałem właśnie nad tym SLS 10....
                            to jak, jest coś sensownego ?
                            jeszcze takie pytanie... najwyżej bym nie kupował teraz Panela tylko mógł bym podłączyć wzmaka ADS lx 500 ?

P.S jeszcze robię monitory, to nie bd miał tyle kasy teraz ...

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
                              Osobiście ja jak bym nie miał ponad 1000zł na wszystko to bym nie zaczynał nawet planować.
                              bez przesady...

Jak nie masz na samochód ze 200 tysi to zapindalaj do roboty rowerem.

Za 200zł to ja widzę albo nowego stxa 2 cewkowego, jeśli sub ma być do kina - sądząc po opisach Pawła,
                              ale przeszukanie allegro pod kątem jakieś używki...

Skomentuj

takero, oczywiście można kupić auto za 2000zł a nie za 20 tyś i jak mój sąsiad co weekend przy nim po 100zł dokładać bo się co róż coś psuje.

MDF 100zł
                                Lakier 50-100zł
                                Fornir 50-100zł
                                Kleje 50zł
                                wkręty pędzle papiery 50zł
                                wzmacniacz 300-500zł panel
                                głośnik od 200 w zwyższ
                                kabel wytłumienie od 20zł

i wychodzi ponad tysiak jak nic

[ Dodano: 2009-12-06, 13:17 ]
                                zawsze można szafki stare pociąć i okleina foliowa okleić ale czy to jest ładne, na pierwsza konstrukcje możne być, sam też takie miałem

Skomentuj

hmm...
                                  płytę by się znalazło, wkręty, pędzle itd. również
                                  więc zostaje Lakier, fornir i kleje...
                                  Ale dalej nie wiem jaki głośnik??
                                  co polecacie, niech bd do 300 zł ?

Skomentuj

No generalnie za 200zł nic ciekawego sie nie zrobi. A porządne głośniki nowe się od 500zł zaczynają raczej, także używki gdzieś od 300 około. SLS 10 nie miałem ale z tego co słyszałem to muł.
                                    Powiem ci że jak czytam twoje odpowiedzi to mi ciebie żal nie każdego stać na głośnik za 500 panel za 500 i obudowe, jeśli to jest twoja pomoc początkującym to sobię odpuść bo tylko wprowadzasz kiepską atmoswerę na forum .

Z mojej strony ja polecam koledze jakąś używkę np. były kiedyś na allegro Monacory SPH250KE i to dość dobry głośniczek właśnie za 200zł kewlarowa mębrana i aluminiowy kosz.

Potem upolujesz jakiś panelik ze 150zł i budę sklepiesz sam za 500 masz suba którego w sklepie trzeba dać 2000zł

Skomentuj

MDF 100zł
                                      Lakier 50-100zł
                                      Fornir 50-100zł
                                      Kleje 50zł
                                      To przy takich cenach taniej jest zamówić u STXa gotową budę zrobioną na CNC, też z fornirem.
                                      Buda to do 100zł, wiór w obi to ze 20zł, fornir np sosna to 10zł za liść 300x30cm, butapren to z 10zł, pędzel 3zł , papier ścierny to z zapasem 10zł , puszka lakieru15-20zł, wkręty 2zł. Jak widać można się w 100zł zmieścić nawet jakby do MDFu dołożyć (o ile nie potrzeba go tak jak Tobie 3mkw ) i/lub jakiś nawet nieco lepszy fornir.
                                      Głośnik i panel - zależy.
                                      Jakbym chciał tanio to poszukałbym jakiegoś estradowego wzmaka o dość niewielkiej mocy, ale mostkowalnego - hollywoody można za 150-200zł wyrwać spokojnie i jakiś głośnik używany z allegro też ze 200zł. Pre do suba to parę części i płytka uniwersalna za w sumie 20zł. Więc jak widać można i za 500-600zł coś porządnego złożyć.

Nie na temat...

takero, oczywiście można kupić auto za 2000zł a nie za 20 tyś i jak mój sąsiad co weekend przy nim po 100zł dokładać bo się co róż coś psuje.
                                      jako drugi wóz mam tico , warte pewnie mniej niż 2000zł i pomijając gaz i benzynę oraz przeglądy to z raz na rok olej wymieniam i filtry i jakąś pierdołę - raz tarcze i klocki (100zł za komplet), raz bębny (60zł za komplet), jak wjadę w większą dziurę to zdarzyło się wahacz (30zł) i ostatnio linkę od sprzęgła - chyba też ze 40zł. A wozi mnie po całej warszawie i spisuje się w niej lepiej niż nowy Getz - jest mniejszy, wszędzie się mieści i mam w dupie jeśli ktoś mnie na parkingu zadrapie, a do tego ma lepszą widoczność co bardzo się w warszawie przydaje. Nie narzekam.

[ Dodano: 2009-12-06, 14:44 ]
                                      Zamieszczone przez Karol22m
                                      co polecacie, niech bd do 300 zł ?
                                      na allegro poszukać czegoś typu Intertechnik MDS 10 lub 12 , jakiś DLS, uDimension, coś z nieco wyższej półki, na pewno żaden pioneer, JBL etc..

Skomentuj

MDF 100zł
                                        Lakier 50-100zł
                                        Fornir 50-100zł
                                        Kleje 50zł
                                        wzmacniacz 300-500zł panel
                                        głośnik od 200 w zwyższ
                                        kabel wytłumienie od 20zł

i wychodzi ponad tysiak jak nic
                                        Ta sratatata podam ci mój przykład:
                                        IT MDS 10 Multidrive 250zl uzywka allegro
                                        Panel 150w 100zł allegro
                                        Płyta wiór kleje wkręty kable wytłumienie 100zł
                                        Za 500zł mam chyba nie lowendowy subek.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X