Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki glośnik do subwoofera?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

toma085, moje zdanie jest takie że jak coś robić to raz a porządnie a nie 3 razy półśrodkami bo szkoda na nie czasu, pieniędzy itp
    Gadasz o tanim sprzęcie, że warto w niego inwestować a sam masz w domu seasy i lampę.

Nie chce wprowadzać złej atmosfery a jedynie odradzić półśrodki. Sam byłem przed takimi wyborami jak kolega i stwierdzam teraz, że to była strata kasy jak i pieniędzy, bo za te 3 subwoofery co zrobiłem za 3 lata mogłem mieć jednego porządnego. Mogłem wstrzymać się te pół roku uzbierać te 1000-1500zł i mieć spokój na lata, wydać te 1500zł i mieć subwoofer wartości sklepowej powyżej 10 tyś.

takero, moje zdanie takie, że teraz nie robię już sam skrzynek wolę zlecić stolarzowi i za te pieniądze co on mi zrobi to ja bym za sam materiał musiał dać.
    takero, ja podałem ceny lepszych produktów nie najtańszych.
    Można kupić lakier za 20zł byle jaki co za rok zżółknie, ale można i kupić taki co nie zżółknie za 60zł i tak samo z innym rzeczami jak fornir im ładniejszy lub naturalny tym droższy niż modyfikowany itp.

[ Dodano: 2009-12-06, 15:08 ]
    toma085, jak kolega znajdzie porządne rzeczy w używkach to oczywiście można mieć sprzęt super za mniejsze pieniądze, ale to trzeba jakiś czas obserwować aukcje bo ludzie jak już mają coś dobrego tak chętnie tego nie sprzedają
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

toma085, takero dzięki...
      Niestety nie stać mnie na suba samego żeby dać min 1 tys. do 500zł coś wykombinuje...
      kupie jakiś głośnik do max 300 zł podłącze swojego ADS lx 500 i lepszego rozwiązania narazie nie widzę, poza tym nie mam stałych środków pieniędzy, mam 14 lat..

Skomentuj

Karol22m, z nicku wywnioskowałem że masz 22 lata a nie 14 w takim wypadku 1000zł to naprawdę długo zbierania chyba że się ma bogatych rodziców a co najważniejsze hojnych

Rozsądnie uważam wycharczyć gdzieś panel od irka SUB 300 używkę oraz używkę jakiegoś IT, Visatona czy coś w tym stylu unikaj raczej car audio głośników do domu, choć i tak można.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax
          unikaj raczej car audio głośników do domu, choć i tak można.
          za takie coś nawet nie mam zamiaru się brać :razz:
          A składać trochę muszę... myślę że wiesz o co mi chodzi..
          a i monitory również robię peerles-y SDS134 kupiłem i jeszcze wysokotonowy i zwrotka jaka do tego ? :cry:

P.S Mam nowy temat pisać o nich ?

[ Dodano: 2009-12-06, 16:02 ]
          Zamieszczone przez takero
          Intertechnik MDS 10 lub 12 , jakiś DLS, uDimension
          to nie są głośniki do samochodu? :mrgreen:

Skomentuj

Są wybiorcze modele co się nadają sam mam BSW ale ogólnie zasada taka ze to co do domu to do domu a co do auta to do auta.

Skomentuj

nie wiem czy ktoś już wspomniał o tym głośniku: TIW 300 znanej i lubianej firmy Visaton :)
              wiem, wiem cena przeraża :) ponad 1000 złotych ale w okolicach ceny którą podałeś jest Peerless SLS-8 i kto wie czy w stosunku cena jakość nie jest lepszy od wyżej wymienionego Visatona

Skomentuj

Na pewno SLS8 nie jest lepszy od visatona, choć by z tego że on raczej do 3 dróg pasuje jak na subwoofer f3 - 55hz na subwoofer w 25 litrach według producenta to żaden szał.

Skomentuj

i jaka różnica w cenie! :)

Skomentuj

czyli jak narazie nic ciekawego w tej cenie nie ma ?

Skomentuj

no właśnie jest :) zobacz sobie tego peerleesa
                      http://www.loudspeakershop.eu/glosni...67-p-1586.html

Skomentuj

To już nie lepiej Peerless SLS 10 ?
                        SLS 8 to jest "mniejszy brat" SLS 10 ?
                        Są na allegro dwa: http://allegro.pl/item843136284_peerless_sls_10.html

Skomentuj

Na dwóch SLS 10 jest http://www.xavian.cz/en/sub_basso.html

Fotki z budowy http://www.xavian.cz/en/gallery_m.html trzeba przelecieć wszystkie foty

[ Dodano: 2009-12-06, 22:05 ]
                          http://www.xavian.cz/image.php?path=...sso05_full.jpg

Skomentuj

na dwóch to już musi być mocny panel a to już wiąże się z kosztami...
                            myślę o jednym.. i żeby było ładne miękkie brzmienie...
                            Może miał ktoś z was ten głośnik SLS 10 i wie jak on się spisuje?

Skomentuj

Poszukaj w wyszukiwarce

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5686&highlight=sls10
                              http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5545&highlight=sls10

Skomentuj

a co do tego suba na dwóch SLS 10, jakim wzmakiem są napędzane? i może wiesz z jakimi kosztami się to wiąże dokładniej?

Skomentuj

Są wybiorcze modele co się nadają sam mam BSW ale ogólnie zasada taka ze to co do domu to do domu a co do auta to do auta.
                                  Zasada jest taka - co jest dobre to jest dobre, a co do dupy to do dupy.

[ Dodano: 2009-12-06, 22:31 ]
                                  Zamieszczone przez iluzjonist
                                  wiem, wiem cena przeraża :) ponad 1000 złotych ale w okolicach ceny którą podałeś jest Peerless SLS-8 i kto wie czy w stosunku cena jakość nie jest lepszy od wyżej wymienionego Visatona
                                  no tak, a alpierd ten 12cm za 6zł jest jeszcze lepszy w tej kategorii, bo co z tego że jest badziewiem, skoro 6zł kosztuje , w kategorii cena jakość nie ma sobie równych.
                                  SLS8 to imho kiepski głośnik.

Na pewno SLS8 nie jest lepszy od visatona, choć by z tego że on raczej do 3 dróg pasuje jak na subwoofer f3 - 55hz na subwoofer w 25 litrach według producenta to żaden szał.
                                  eee ?

Zamieszczone przez Karol22m
                                  a co do tego suba na dwóch SLS 10, jakim wzmakiem są napędzane? i może wiesz z jakimi kosztami się to wiąże dokładniej?
                                  Wolałbym kupić jedną 12'.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                    Wolałbym kupić jedną 12'.
                                    i W sumie były by mniejsze koszty i za nowy :razz:
                                    właśnie nie dowiedziałem się jaki będzie najlepszy do mojego pokoju przypominam 25-27 m2
                                    moim zdaniem 12' by był najlepszym rozwiązaniem, ale żeby nie był "mulasty"

Skomentuj

kondrax, znowu brednie piszesz to zależy przede wszystkim od jakości wykonania i elemętów czy jest dobry czy zły jedne lubią duże budy inne mniejsze czy w domowych czy w CA są podobne wyznaczniki tylko obudowy się inaczej liczy i stroi zbacz ile fajnych jest głośników CA które super sprawdzają się w domciu BSW revmaster, IT MDS, większość modeli JL( nie są mocorzerne a dość nskie zejście oferują).

To tak samo jak określenie że ten głośnik nie nadaje się do takiej czy takiej obudowy bo dudni jak jest gówniany to w żadnej nie będzie grał przyjemnie i niemęcząco

nie wiem czy ktoś już wspomniał o tym głośniku: TIW 300 znanej i lubianej firmy Visaton :)
                                      no tu żeś zapodał ten visaton gra o conajmniej 2 klasy lepiej od SLS więc porównywani ich jest nie namiejszcu.

Co do peerlssa to z serji SLS najlepsze są 10 oferują takie samo zejście jak 12" a sporo mniejszą budę potrzebują , 8" do ciebie jest zdecydowani za mało.

Skomentuj

10-12 cali, raczej nie mniej i nie więcej, a i 12 nie tak łatwo będzie napędzić :)

Skomentuj

Karol22m może rzuć okiem na Monacora SPH-200KE

To co prawda 8 cali, ale bardzo efektywne i łatwo go napędzić. Głośniczek ten zapuszcza się bardzo nisko jak na ten rozmiar i bez wątpienia zawstydziłby nie jedną dziesiątkę. Gra bardzo urozmaiconym basem, ze świetną kontrolą.

Jeżeli Ci się spodoba to mam taki na sprzedaż, taniej niż w sklepach Bo nówka to 380 kosztuje, to trochę sporawo.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X