Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw 5.0 nie tylko Dla obrazu...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rozumiem...:|
    A czy istnieje taka opcja aby powiększyć Fronty o strefę Nisko tonową ...?
    i zastosować funkcje Bi-Ambingu...?
    Jeśli tak to czy tak owe rozwiązanie jest dobre...?
    I jaką kombinacje głośników najlepiej było by zastosować...?

[ Dodano: 2009-12-20, 18:28 ]
    Bosheee.....
    I jeszcze jedna niezmiernie ważna rzecz, ZWROTNICA
    Z którą nie wiem czy sobie poradzę...
    Ładnie wszystko wytłumaczone... i a zdrowy rozum powinno dać się wszystko zrobić...ale wspólnego z elektroniką w życiu to miałem tyle co Pitagoras z reaktorem w Prypecii...

Skomentuj

Zamieszczone przez ummra
      A czy istnieje taka opcja aby powiększyć Fronty o strefę Nisko tonową ...?
      i zastosować funkcje Bi-Ambingu...?
      Tak jak pisał Pawel S jedyne sensowne wyjście to zewnętrzne końcówki mocy podłączone pod pre-out amplitunera. Musiał byś sprawdzić w specyfikacji amplitunera czy jest w ogóle taka opcja że np. dolby digital będzie działać bez suba [sprawdź czy da się przeprowadzić kalibrację systemu mikrofonem jeżeli nie jest podłączony sub, u mnie w ampli H/K się nie da]
      Zamieszczone przez ummra
      jaką kombinacje głośników najlepiej było by zastosować...?
      najlepszy byłby jakiś sprawdzony 3way z 8' basem np. na seasach ale resztę zestawu też by trzeba na nich składać dodając do tego końcówki mocy cena zestawu robi się zabójcza, nie jest to najlepsze rozwiązanie, pomyśl lepiej gdzie upchnąć suba jak to ma być prawdziwe kino.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/files/g_o_nik_112.jpg tak mozna upchnac suba (suby) i ja chyba na taka opcje tez sie skusze.

Skomentuj

A czy Sub na wzór YAMAHA FSW150 będzie efektywnym rozwiązaniem...?
          http://store.audioholics.com/product...ring-subwoofer

Jeśli chodzi o DolbyD poprzez Sub niestety najprawdopodobniej nie ma takiej możliwość
          bynajmniej nie mogę tak owej opcji znaleźć...jedynie możliwość przypisania końcówek mocy Surround Back do głośników przednich-górnych...lub Bi-Ambing

Skomentuj

Zamieszczone przez ummra
            Jeśli chodzi o DolbyD poprzez Sub niestety najprawdopodobniej nie ma takiej możliwość
            bynajmniej nie mogę tak owej opcji znaleźć...
            A to nie jest tak, że wyłączając w opcjach subwoofer i ustawiając kolumny na Large cała ścieżka LFE idzie na pozostałe głośniki?

Skomentuj

A to nie jest tak, że wyłączając w opcjach subwoofer i ustawiając kolumny na Large cała ścieżka LFE idzie na pozostałe głośniki?
              W systemach dolby pro logic tak, ale w dolby digital już nie, przynajmniej na moim ampli.
              Zamieszczone przez ummra
              A czy Sub na wzór YAMAHA FSW150 będzie efektywnym rozwiązaniem..
              można robić coś w tym kształcie tylko jaki głośnik tam wsadzić?

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1

Zamieszczone przez ummra
                A czy Sub na wzór YAMAHA FSW150 będzie efektywnym rozwiązaniem..
                można robić coś w tym kształcie tylko jaki głośnik tam wsadzić?
                Tak dla nie to niesamowita zagadka...gdzieś obiły mi się o gałki...bez Magnesowe tarcze ale czy były to Niskie tony to nie mam zielonego pojęcia :neutral: ...

pegelmesser
                http://diyaudio.pl/files/g_o_nik_112.jpg tak mozna upchnac suba (suby) i ja chyba na taka opcje tez sie skusze.
                To również może być ciekawe rozwiązanie...
                Ale czy efektywne...?

Skomentuj

Zamieszczone przez ummra
                  To również może być ciekawe rozwiązanie...
                  Ale czy efektywne...?
                  Odchodzi problem dodatkowej "budy dla psa" na ktora nie mam miejsca.

[ Dodano: 2009-12-20, 20:17 ]
                  Cytat
                  To zalezy od amplitunera. czasami ztreba dodatkowo recznie przekierowac LFE na fornty itp.

Skomentuj

Tak rozumiem...
                    Biorąc po uwagę że całość będzie szerokości...22cm-25cm a Front wyląduje w wolnym miejscu pomiędzy Witryną a ścianą...około 35cm... czy umiejscowienie nie będzie przeszkadzało w prawidłowym odbiorze niskich tonów...?

Skomentuj

Szerokosc frontu bedzie 18cm a kolumn nie stawia sie miedzy witryna a sciana....

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                        Szerokosc frontu bedzie 18cm a kolumn nie stawia sie miedzy witryna a sciana....
                        Tak wszystko się zgadza....
                        A jeśli nie ma się wielkiego wyboru...?

[ Dodano: 2009-12-20, 20:58 ]
                        No Miejsce na owy front to 47,5cm zsunąłem klocki i tyle to max...:(

Skomentuj

Zamieszczone przez ummra
                          A jeśli nie ma się wielkiego wyboru...?
                          To musi wystarczyć miniwieza albo "jamnik".

Skomentuj

No stokrotne dzięki... :cry:

Skomentuj

Cudów nie ma.

Skomentuj

ummra woofer na boku to nie będzie dobre rozwiązanie , trudności z ustawieniem i zgraniem fazowym a poza tym tylko jeden sub jest potrzebny, dziwne że w 30 metrach nie zmieścisz dodatkowej paczki? Klasyczne 5.1 jest najlepszym rozwiązaniem pod ten amplituner.

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                                  trudności z ustawieniem i zgraniem fazowym
                                  Ustawienie musi byc wiadomo jakie skoro beda to takze fronty. Zgranie fazowe? W tym wypadku idealne. A nie sub w rogu pokoju za kanapa.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X