Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kilka pytań o konsukcje subwoofera??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak furczy, znaczy za mały przekrój tunelu... Policz sobie dla tej budy tunel o większej średnicy ale tym samym strojeniu, kup taki, zamontuj i gitara :)

Skomentuj

Albo wsadz go w CLOSED

Skomentuj

uporałem się z problemem ale kosztem skrócenia BR do 16cm i średnicy 8cm to za mało i pozbyłem się niskiego basu. Nie ma jak tego wydłużyć bo ścianka mnie ogranicza a kolanko z rynny PCV było przyczyną furgotania mimo pozaokrąglanych kantów.
        Podobały mi sie gabaryty i proporcje tego suba a będę musiał zrobić wszystko od nowa tak żeby rura BR miała miejsce.

Mam jeszcze do was pytanie. Chce zrobić szczelinę w obudowie jako BR tylko zastanawiam się jaką musi mieć powierzchnie żeby nie furgotała reszczę sam dobiore w WINSID

Skomentuj

Widzisz :) nawet nie wspomniales o zadnych kolankach PCV )) zobacz konstrukcje innych osob ktore tego problemu nie maja, w winisd jak pamietam mozna szczelinowy BR obliczyc

Skomentuj

ale można zmieniać jego wymiary samemu i chce wiedzieć czego się trzymać żeby znowu nie było problemów ze świstami powietrza. A chce jednak zrobić nową konstrukcję bo to chyba właśnie DIY :d tak długo az dojde do czegoś naprawde fajnego

Skomentuj

Czaruję...
            X