Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2way Seas 27TBFC/G + ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na AS sie troche marnie słucha sprzętu, dużo zależy od wystawcy. Panowie z Visatona troche kiepsko prezentują ten sprzęt i materiał muzyczny mają zwykle taki sobie. Jak byłem w pokoju akkusa bodajże rok temu to kawałek któy tam puszczali zapierał dech w piersi, człowiek sobie myślał k.. ale sprzęt. Taaa jakiś czas później dorwałem ten kawałek we flacu i pusciłem u siebie, no i wgniot w fotel taki jak u akkusa, po prostu utwór jest taki a nie sprzęt jakiś wyjątkowy .

Moim zdaniem al130 jest świetnym głośnikiem. Sprowadzanie go do jakiejś niskiej półki jest zupełną pomyłką :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
      Nie zrozumiałeś mnie,mi chodziło o to że nie ma zwrotnicy do Usherów i seasów (jako jeden projekt) bo z taką konstrukcją się jeszcze nie spotkałem.
      ja też nie ale jak ktoś chce mieć wyjątkowy sprzęt, wymyślony przez siebie z jakichś tam względów to musi się pomęczyć lub znaleźć kogoś kto tą zwrotkę zaprojektuje i wrzuci pod ogólną dyskusję
      Zamieszczone przez KIVLOV
      no przecież to scany :)
      a pewny jesteś? Gadałem z gościem z akkusa i mówił, że ushery tylko nie pamiętał modeli
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
        Gadałem z gościem z akkusa i mówił, że ushery tylko nie pamiętał modeli
        bo to są ushery... kiedyś akkus miał swoje zestawy do montażu gdzie wszystko było na dłoni, ale się scfanili i teraz sprzedają gotowe zestawy :wink:

[ Dodano: 2009-12-29, 01:18 ]
        Zamieszczone przez lklukasz
        Gadałem z gościem z akkusa i mówił, że ushery tylko nie pamiętał modeli
        bo to są ushery... kiedyś akkus miał swoje zestawy do montażu gdzie wszystko było na dłoni, ale się scfanili i teraz sprzedają gotowe zestawy :wink:
        Jeśli dobrze pamiętam T9950 na górze i 8935 na dole..

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
          Na AS sie troche marnie słucha sprzętu, dużo zależy od wystawcy. Panowie z Visatona troche kiepsko prezentują ten sprzęt i materiał muzyczny mają zwykle taki
          nie słuchałem tego na AS tylko mój bliski kolega miał ten głośniczek ponad dwa lata połączony z GFFL też nie zła kopułka Visatona i słuchałem tego dość często i długo więc doszło do porównania z moimi Seas twarzą w twarz i na tej podstawie ten wniosek.

Zamieszczone przez Yoshi_80
          Moim zdaniem al130 jest świetnym głośnikiem. Sprowadzanie go do jakiejś niskiej półki jest zupełną pomyłką :smile:
          gdybym chciał sprowadzić go do niskiej półki to bym go porównał do stx, tesli, czy tonsila , a porównałem z Seasem w podobnym przedziale cenowym i na dobrej jakości sprzętu towarzyszącemu. Więc nie widzę tu jakiś wielkich bluzgów.

Wiem że to dobry głośniczek z pełnym dobrze działającym faradayem i że można z niego wiele wyciągnąć.
          Ale określenie go za
          Zamieszczone przez dolphin123
          jedne z najlepszych monitorków na forum
          jest grubym przerostem formy nad treścią w dosłownym znaczeniu.

Skomentuj

kawałek któy tam puszczali zapierał dech w piersi, człowiek sobie myślał k.. ale sprzęt. Taaa jakiś czas później dorwałem ten kawałek we flacu i pusciłem u siebie, no i wgniot w fotel taki jak u akkusa, po prostu utwór jest taki a nie sprzęt jakiś wyjątkowy .
            Z ciekawosci zapytam, co to za utwór?

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
              jest grubym przerostem formy nad treścią w dosłownym znaczeniu.
              strasznie podobała mi się na średnicy ejszcze 15tka EXcela w Qba CEX ale niestety jej budżet jest spory a do tego n basie nie zadziwiała. Ale jako średniak ją wykorzystać rewelka

Skomentuj

Pożyczyłem Ushera od Bociana i podłączyłem zamiast Visatona.

Zdecydowana poprawa średnicy i współgrania ze sobą głośników pod względem jakościowym,te już pasują do siebie. Wiadomo,nie jest to "profesjonalne" sprawdzenie ze względu zwrotnicy ale różnicę słychać od razu na korzyść Ushera.

Skomentuj

Na 2 way Seas 27TBFC/G + .... wolał bym ER18RNX lub L18RNX, cena może i droższa ale głośniki seasa to głośniki z wyższej półki stosowane w najdroższych i najlepszych kolumnach a oszczędność 300zł to żadna bo głośniki się robi na parę lat a nie na tydzień i najważniejsze żeby być zadowolonym przez te parę lat.
                  Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                  Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

kondrax, no właśnie cały czas rozważam tą opcję... Za parę dni będę wiedział co robię bo będę znał moją sytuację finansową :wink:

Skomentuj

kondrax, podzielam zdanie kolegi miałem już okazje się przekonać jak wychodzą oszczędności że nieby jest to samo ale zawsze czegoś brakuje i słucha się inaczej nawet sam zapch tak stwierdził z DAYTON-em RS180 że dorównuje parametrami i jakością do L18 ale jednak Seas i tak lepiej gra.

Jak byś przejeżdżał niedaleko Łodzi to możesz wpaść i posłuchać wtedy łatwiej podjąć decyzję.

Skomentuj

Chętnie bym wleciał posłuchać też reszty sprzętu ale jednak mam kawał drogi :neutral: Ogólnie teraz jestem nastawiony na seasy ale nie wiem jeszcze czy w pracy przedłużą mi umowę i dlatego daję sobie na razie na wstrzymanie

Skomentuj

csbiczek jutro zaczynam wygrzewać swoje AWX także będziemy mogli się zgadać na mały spot

Skomentuj

dolphin123, cieszy mnie to :wink: teraz tylko czekam na propozycję terminu :wink:

Skomentuj

cos musi być z tym W170 S Visatona bo w AA Phoebe gra świetnie a koledzy piszą że jest "cienki" a też gra z kopułką seasa..

Skomentuj

mineks600, yyy skąd się kolega wziął i co Twój post ma wspólnego z tematem?

Skomentuj

mineks600, Ja nie napisałem ze mój Visaton jest cienki tylko że nie dorównuje jakością do seasa z którym gra (27TBFC/G).

Skomentuj

A co do tematu to wybór padł na awxa :wink: Jutro zamawiam części do zwrotnic i chyba przejadę się zobaczyć po ile mają u mnie mdf

[ Dodano: 2010-02-02, 19:24 ]
                                    Większość zabawek skompletowana, teraz powoli biorę się za składanie(jedna zwrotka już gotowa tylko dystanse muszę wymienić)

Skomentuj

Czaruję...
                                    X