jesli nowa to i sam stx udostepnia schemat zwrotki z konstrukcji fx-200 ktora jest na nowej serii oparta... tyle ze nie slyszalem jej wiec na ten temat sie nie wypowiem. Pytanie jak ze zwrotka bo z tego co kiedys czytalem ponoc te zwrotki dobrej jakosci to nie sa...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny do salonu 40mkw
Collapse
X
-
Zamieszczone przez daniel69Pytanie jak ze zwrotka bo z tego co kiedys czytalem ponoc te zwrotki dobrej jakosci to nie sa...
Skomentuj
-
No ja bym tym ich zwrotkom nie ufał, jak i pomiarom. Zazwyczaj były badziewne. No ale skoro poszli tak do przodu z konstrukcją głosnika, to może zwrotki też się nauczyli robić... a są jakiś pomiary do tych konstrukcji? Można się zawsze wybrać i posłuchać (jeśli jest gdzie...). Tak czy siak to ryzyko z tymi ich zwrotkami.
[ Dodano: 2010-01-24, 20:07 ]
dolphin123, a co to misimor teraz robi dla stx-a?? :roll:
Skomentuj
-
Poważnie wkurza mnie gdy ktoś coś komentuje nie widząc tego na oczy , że o słuchaniu nie wspomnę...
Zamieszczone przez paldoNo ja bym tym ich zwrotkom nie ufał, jak i pomiarom. Zazwyczaj były badziewne.
Zamieszczone przez paldoMożna się zawsze wybrać i posłuchać (jeśli jest gdzie...). Tak czy siak to ryzyko z tymi ich zwrotkami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez takeroTzn kiedy ? Wcześniej , parę lat temu stx stosował tylko uniwersalne zwroty, ale od dłuższego czasu stosuje tylko dedykowane.Więc nie wiem w czym problem, coś nie tak powiedziałem?
takero, Czego nie wiem? Nie wiem czy ryzyko czy nie wiem czegoś pisząc "trzeba by się wybrac i posłuchać"?
Skomentuj
-
Tego akurat nie słyszałem, ale jeśli wybrał byś 8945A (P w tej chwili nie dostępny) i 9930 lub 9950, to taki zestaw polecam z całego serca. Można poszaleć i zrobić coś pomiędzy stx-em a revelatorem. 8955 + 8945P + 9950. Panowie w akkusie jak dostaną tego midwoofera to z pewnością sprzedadzą komplet z elementami zwrotnicy, pomimo, że projektu v3 nie ma juz na ich stronie. :wink:
Skomentuj
-
Zabiorę się za projekt od d... strony czyli od obudowy.Z tym nie mam problemu,bo wiem co mi się podoba i już koncepcja z projektem w głowie siedzi.Przez czas budowy-a zajmie mi to trochę czasu-jeszcze poczytam.Jednak Ushery na razie na pierwszym miejscu,zwłaszcza że budy będą w stylu Usher Dancer.Nie będzie łatwo ale spróbuję.
Skomentuj
Skomentuj