Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do salonu 40mkw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jesli nowa to i sam stx udostepnia schemat zwrotki z konstrukcji fx-200 ktora jest na nowej serii oparta... tyle ze nie slyszalem jej wiec na ten temat sie nie wypowiem. Pytanie jak ze zwrotka bo z tego co kiedys czytalem ponoc te zwrotki dobrej jakosci to nie sa...

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
      Pytanie jak ze zwrotka bo z tego co kiedys czytalem ponoc te zwrotki dobrej jakosci to nie sa...
      ta bo ludzie zobaczyli duza ilosc elementow i od razu padla opinia :) a slyszal to ktos ? Filtry maja byc jak najbardziej proste ok... ALe misiomor wie co robi i ma do tego warunki duzo lepsze niz wiekszosc tutaj, nie wierze zeby te zwroty byly skopane !

Skomentuj

No ja bym tym ich zwrotkom nie ufał, jak i pomiarom. Zazwyczaj były badziewne. No ale skoro poszli tak do przodu z konstrukcją głosnika, to może zwrotki też się nauczyli robić... a są jakiś pomiary do tych konstrukcji? Można się zawsze wybrać i posłuchać (jeśli jest gdzie...). Tak czy siak to ryzyko z tymi ich zwrotkami.

[ Dodano: 2010-01-24, 20:07 ]
        dolphin123, a co to misimor teraz robi dla stx-a?? :roll:

Skomentuj

paldo nikt Ci nie mówi ze masz ufac :wink: zawsze mozesz policzyc sobie z kalkulatora :wink:

Skomentuj

Poważnie wkurza mnie gdy ktoś coś komentuje nie widząc tego na oczy , że o słuchaniu nie wspomnę...

Zamieszczone przez paldo
            No ja bym tym ich zwrotkom nie ufał, jak i pomiarom. Zazwyczaj były badziewne.
            Tzn kiedy ? Wcześniej , parę lat temu stx stosował tylko uniwersalne zwroty, ale od dłuższego czasu stosuje tylko dedykowane.

Zamieszczone przez paldo
            Można się zawsze wybrać i posłuchać (jeśli jest gdzie...). Tak czy siak to ryzyko z tymi ich zwrotkami.
            Nawet tego nie wiesz... Pojedź do józefowa, posłuchaj i wtedy się wypowiadaj, bo póki co ta opinia funta kłaków nie jest warta.

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
              dolphin123, a co to misimor teraz robi dla stx-a?? :roll:
              wiadomo to nie od wczoraj...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                Tzn kiedy ? Wcześniej , parę lat temu stx stosował tylko uniwersalne zwroty, ale od dłuższego czasu stosuje tylko dedykowane.
                No to widzisz - właśnie o tym mówie Więc nie wiem w czym problem, coś nie tak powiedziałem?

takero, Czego nie wiem? Nie wiem czy ryzyko czy nie wiem czegoś pisząc "trzeba by się wybrac i posłuchać"?

Skomentuj

Padły propozycje 2,5 drogi na- STX GDN 18-140-8-AWX i Monacor DT-300,oraz USHER AUDIO 8133 plus USHER AUDIO T-9930-20.Jaka Wasza opinia na ten temat.Ktoś próbował te 8130-kusząca cena jak by nie było....Albo wstawię dwa Eltrony i po sprawie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

Usher

Skomentuj

Tego akurat nie słyszałem, ale jeśli wybrał byś 8945A (P w tej chwili nie dostępny) i 9930 lub 9950, to taki zestaw polecam z całego serca. Można poszaleć i zrobić coś pomiędzy stx-em a revelatorem. 8955 + 8945P + 9950. Panowie w akkusie jak dostaną tego midwoofera to z pewnością sprzedadzą komplet z elementami zwrotnicy, pomimo, że projektu v3 nie ma juz na ich stronie. :wink:

Skomentuj

Zabiorę się za projekt od d... strony czyli od obudowy.Z tym nie mam problemu,bo wiem co mi się podoba i już koncepcja z projektem w głowie siedzi.Przez czas budowy-a zajmie mi to trochę czasu-jeszcze poczytam.Jednak Ushery na razie na pierwszym miejscu,zwłaszcza że budy będą w stylu Usher Dancer.Nie będzie łatwo ale spróbuję.

Skomentuj

Czaruję...
                        X