Ja bym jednak proponował koledze kupić coś gotowego, skoro nie wie co to transformator to po co go pchać na głęboką wodę? Przecież widać że nie ma pojęcia o tym czy innym układzie... A później będzie kolejny temat ,, wzmacniacz nie działa, co robić?"
Niech kupi ten panel z allegro za 120zł, wg mnie to bardzo dobre rozwiązanie, do tego dobierze się jakiś głośnik 4ohm, tylko z tym budżetem może być ciężko zrobić coś sensownego(może arn 226?)
[ Dodano: 2010-01-20, 16:58 ]
Zamieszczone przez Umcik155
A transformator ma być jakiś specjalnie dobrany do tego głośnika - GDN-22-300-8-SW?Jeśli tak to jak go dobrać?
dużo osób składało wzmaki na dość popularnym TDA 7294, ile go wyniesie za części itd?
Nie wiem czy mu się opłaca robić taki wzmak, a niech mu jeszcze cos nie wyjdzie, coś źle podłączy itd. to już będzie miał kłopot...
Moim zdaniem to nie wiem czy na początek nie lepszy by był ten wzmak z allegro... Paweł ten głośnik nie występuje też w wersji 4 ohm?
No raczej,żeby się dowiedzieć to musze coś złożyć,albo zapytać się kogoś...Nie chce mi sie kupować jakiegoś gotowego shitu,jeśli sam z Waszą pomocą moge złożyć lepszy.
Umcik155, twoja decyzja możesz składać nawet Lampę, ale nie wiem czy ci się to uda, i za te pieniądze jak złożysz na TDA to nie wymagaj nie wiadomo czego z jakością...
Tego wzmaka z allegro nie rozbierałem do tej pory i nie wiem jakie tam są części itd. może ktoś wie, bo dość sporo ogólnie mowiąc osob go kupiło
[ Dodano: 2010-01-20, 17:07 ] Umcik155, a miełeś jeden albo drugi panel w rękach?
To co wkońcu zrobić?Kupić gotowego czy złożyć z TDA?A jak bym już to złożył to jak mam podłączyć wrzystkie 5 satelitek?I tak,i tak grał będzie lepiej od mojego suba,a ja nie mam na co kasy wydawać xD.
Edit:Nie nie miałem.Dopiero zaczynam jak już mówiłem;p
Jak nie masz na co kasy wydawać to opchnij te logitechy i kup wzmaka i zrób porządne kino no chyba że stereo...
Ja na twoim miejscu bym kupił tego wzmaka, zresztą sam tak zrobiłem, bo stwierdziem, że nie ma co się pchać w TDA jak i sporo kasy wydasz tzn podobne pieniądze, a wyglądu takiego nie osiągniesz. Miałem jednego w domu TDA i jeszcze denerwowała mnie w nim jedna rzecz, że przy wyłączaniu było słychać takie pyknięcie, jak by się kondemsatory wyładowywały czy coś... denerwujące...
Karol22m, czytasz co kolega wyżej napisał? On chce do tego panelu podłączyć satelitki, które nie posiadają własnego wzmacniacza. I jak to ma wg. Ciebie zrobić?
Umcik155, ok, wydawaj kasę na co chcesz, nie chcesz posłuchać dobrej rady to wydaj kasę i ucz się an własnych błędach.
Zamieszczone przez bart210
Karol22m, czytasz co kolega wyżej napisał? On chce do tego panelu podłączyć satelitki, które nie posiadają własnego wzmacniacza. I jak to ma wg. Ciebie zrobić?
do tego może poskładać TDA1554Q- to nie przewyższy jego możliwości, chyba...
Dobra następne głupie pytanie : Jak podłączyć głośnik do tego wzmaka i jeszcze satelitki?Czy to wogule możliwe?Jakoś teraz są podłączone do suba to i do nowego musi się dać..
Umcik155 a może lepiej już kup gotowy suba bo nie wydaje mi się żebyś zrobił coś "dobrego" a najlepiej na Twoim miejscu tak jak koledzy mówią sprzedać wszytko i kupić coś innego albo zrobić jak już będziesz umiał
Umcik155, jak masz to podłączone do komputera stacjonarnego to możesz podłączyć go od razu do karty dzwiękowej, a tego suba logitecha to zostaw jaki jest...
[ Dodano: 2010-01-20, 17:22 ] Umcik155, co ty mówisz, że csbiczek, nie dał ci żadnej rady ? każdy ci pomaga jak może, żebyś mógł rozsądnie kase wydać na przeznaczony cel, a ty jeszcze kogoś krytykujesz?? nie wprowadzaj tu złej atmosfery, bo to forum nie jest od tego...
Skomentuj