Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na STX'ie do Logitech X-530

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.allegro.pl/item891931087_...00w_no_w3.html
    Ja tutaj widze 4 wejścia niskopoziomowe out L i R i in L i R.Czyli musze podłączyć do bylektórego IN?

Skomentuj

W prawym górnym rogu masz wejścia na chinche, podłącz pod LINE IN i po zabawie...

Skomentuj

Zamieszczone przez Umcik155
        http://www.allegro.pl/ite...300w_no_w3.html
        Ja tutaj widze 4 wejścia niskopoziomowe out L i R i in L i R.Czyli musze podłączyć do bylektórego IN?
        wejścia IN - tu podłączasz wzmaka. Wyjścia OUT- tu dajesz kolumny swoje. Jest to chyba zrealizowane po to aby zminimalizować opóźnienia między stereo a subem..

Skomentuj

Karol22m, ale mam podłączyć pod obydwa czy jedno?

[ Dodano: 2010-01-22, 21:00 ]
          A nie moge poprostu podpiąć wrzystkich satelitek pod wysokopoziomowe?

Skomentuj

Ja podłączyłem pod jedno, bo do wzmaka nie podpinam żadnych kolumn itd... jeżeli chcesz jak Ci tu mówią podłączyć kolumny, to podłącz pod dwa
            Ja tego nawet nie sprawdzałem bo mi nie jest w żadnym stopniu takie coś potrzebne...

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m
              bart210, to powiesz mi jaka jest różnica ? :lol:
              ty chciałeś kolegę bart210, sprawdzić czy rzeczywiście nie wiedziałeś jaka jest różnica? Bo odnoszę takie wrażenie.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chcesz mnie sprawdzić? :lol:
                Nie miałem z tym głośnikiem nigdy doświadczenia, ani się nim nie interesowałem na tyle, żeby o nim czytać itd...
                Wiem podstawowe rzeczy o nim, czym się różni... ale widze, że ty napewno wiesz to możesz mnie bardziej o nim oświecić, bo bart210, nic na to nie odpowiedział...

Skomentuj

Po co podłączać kable do wejscia wysokopoziomowego, jeżeli podłączysz już do niskopoziomowego?
                  A gdzie napisałem, że trzeba podłączać oby dwa kable na raz?? Jak twierdzisz, że ktoś coś źle napisał to przynajmniej zacytuj tą złą wypowiedź i popraw, a nie wypisujesz bzdury.

Wiem podstawowe rzeczy o nim, czym się różni...
                  No to czym się różni? Bo ze strony producenta to ja też potrafię odczytać parametry, zobaczyć jaki jest kolor membrany i zasymulować w WinISD.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                    Do wejścia niskopoziomowego podłączasz słaby sygnał
                    Do wejścia wysokopoziomowego podłączasz kable
                    z tego co napisałeś to jedno znacznie można się domyśleć...

zobaczyć jaki jest kolor membrany
                    ha ha śmieszny jesteś...
                    to ja ciebie pytałem czym się różnią, a nie ty mnie, jak mnie poprawiłeś to podaj różnicę

Skomentuj

Wiecie co?Zrobie sobie mostek 2xTDA7294,bo to wkońcu ma być DIY,a nie na gotowo kupić głośnik,wzmaka i podłączyć.:P

Skomentuj

Wiecie co?Zrobie sobie mostek 2xTDA7294,bo to wkońcu ma być DIY,a nie na gotowo kupić głośnik,wzmaka i podłączyć.:P
                        I bardzo dobra decyzja :smile: Przynajmniej będziesz miał satysfakcję, że sam coś zrobiłeś no i możesz się później pochwalić znajomym. Czegoś nie będziesz wiedział to pisz na forum. Na pewno pomożemy.
                        Co do tych paneli z allegro, które ostatnio są tak popularne, to nie byłbym taki pewny. Ja rozumiem, jeśli ktoś sprzedaje kilka sztuk, ale kilkanaście, a może nawet kilkadziesiąt? Coś tu jest podejrzane. Może to jakieś niedopracowane buble?

Skomentuj

Bardzo możliwe.Nawet marki nie podał ten sprzedawca.No,ale nie musze się martwić o to bo i tak robie swój własny ^^.Dzięki za pomoc,wiele się dowiedziałem.Teraz trzeba nakupić tych wrzystkich elemencików na allegro xD.

[ Dodano: 2010-01-23, 15:43 ]
                          A jeszcze jedno jaki laminat kupić?Może być np. taki http://allegro.pl/item872765790_lami...35cmx25cm.html ?

[ Dodano: 2010-01-23, 15:46 ]
                          A te ścieżki to ja niby ręcznie mam rysować?xD

Skomentuj

Za 60zł opłaca się kupić nawet ten uszkodzony - dla samej blachy, radiatora, filtrów...

Skomentuj

Laminat jednostronny, a nie jak podałeś w aukcji dwustronny.
                              Zamieszczone przez Umcik155
                              A te ścieżki to ja niby ręcznie mam rysować?xD
                              Poczytaj na forum o metodzie termotransferu: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=14299
                              Ewentualnie daj ogłoszenie na forum, że chcesz kupić PCB (płytkę) pod mostek 2xTDA: http://diyaudio.pl/portal.php?show=34

Zamieszczone przez takero
                              Za 60zł opłaca się kupić nawet ten uszkodzony - dla samej blachy, radiatora, filtrów...
                              Zgadzam się z Tobą, ale za 120 czy 140zł "niby" sprawny to trochę dużo, tym bardziej, że nie ma pewności jak długo ten wzmacniacz pogra i czy po czasie nie poleci jakiś dym.

Skomentuj

Zgadzam się z Tobą, ale za 120 czy 140zł "niby" sprawny to trochę dużo, tym bardziej, że nie ma pewności jak długo ten wzmacniacz pogra i czy po czasie nie poleci jakiś dym.
                                poczytaj na forum jest o tych wzmakach, jak ktos mówił, wystarczy kondensator chyba 100 nf wymienić - mówię o tych sprawnych
                                Co do tych paneli z allegro, które ostatnio są tak popularne, to nie byłbym taki pewny. Ja rozumiem, jeśli ktoś sprzedaje kilka sztuk, ale kilkanaście, a może nawet kilkadziesiąt? Coś tu jest podejrzane. Może to jakieś niedopracowane buble?
                                moje zdanie jest takie, że przywiózł je gdzieś z za granicy z jakiegoś złomu i sprzedaje :mrgreen:

Ale jak by on je nawet gdzieś na "lewo" skąbinował, to tracisz na tym? jak cos to on może za to "zapłacić" a ty sie cieszysz, że za małe pieniądze kupiłeś w "miarę" dobry panel

Skomentuj

wystarczy kondensator chyba 100 nf wymienić - mówię o tych sprawnych
                                  I jesteś pewien na 100%, że wzmacniacz po miesiącu intensywnego grania nadal będzie działał? Przecież na wzmacniacz nie ma gwarancji, ani żadnych schematów.
                                  Ale jak by on je nawet gdzieś na "lewo" skąbinował, to tracisz na tym?
                                  Nie mówię, ze "na lewo", ale mogły np. zostać wycofane z produkcji bo okazały się wadliwe. A więc producent mógł je legalnie sprzedać po cenie złomu, a ktoś to podchwycił, kupił i postanowił opchnąć za wyższą sumę pieniędzy na allegro.

Skomentuj

Po innych przedmiotach osób sprzedających te panele można się zorientować skąd je mają ;]
                                    Jest to imho jakaś wadliwa seria wzmacniaczy która trafiłą do cywilizowanego kraju na zachodzi i taniej jest oddać za darmo Polakom niż płacić za utylizację
                                    Cena jest rozsądna dość, ale nie wiemy do końca co tak naprawdę tym wzmacniaczom dolega...
                                    Może to być jeszcze uszkodzone trafo i wiele innych.
                                    Więc radziłbym poczekać aż ktoś doświadczone je zobaczy :)

Skomentuj

Karol22m napisał/a
                                      wystarczy kondensator chyba 100 nf wymienić - mówię o tych sprawnych
                                      I jesteś pewien na 100%, że wzmacniacz po miesiącu intensywnego grania nadal będzie działał? Przecież na wzmacniacz nie ma gwarancji, ani żadnych schematów.
                                      a z kąd mam być pewny? ja nie odpowiadam za nie ;]
                                      Ale mam takie 2 w sumie tzn drugi ma brat cioteczny i on gra na nim "maksymalnie" i powiem że coś jest nie tak, muszę go rozebrać i zbadać :razz: - pisałem już o tym.
                                      Nie mówię, ze "na lewo", ale mogły np. zostać wycofane z produkcji bo okazały się wadliwe. A więc producent mógł je legalnie sprzedać po cenie złomu
                                      zauważ, że te panele nie są nowe, więc od producenta to raczej nie są...

Skomentuj

zauważ, że te panele nie są nowe, więc od producenta to raczej nie są...
                                        Część może być od producenta, a część z napraw gwarancyjnych.

Skomentuj

a widzisz jego aukcje, gdzie by sprzedawał takie nowe?
                                          Bo ja nie widziałem, a te co zamówiłem, to też są używane

Skomentuj

Czaruję...
                                          X