Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na STX'ie do Logitech X-530

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak od producenta ?
    Przyszedł kontener z PRC do europy i odsyłać je mieli ?
    Po co ?
    A wyrzucić też ot tak nie można , więc najlepiej zutylizować

Skomentuj

Dobra już niedługo zaczynam prace nad moim subem.Nazbierałem więcej kasy i teraz na 100% starczy.Starsi martwią się,że tylko kasa pójdzie w błoto xD.Ja zresztą też;p.Troche mi nie pasi ten filtr dolnoprzepustowy - 80-150Hz ?!Przecież to tony średnie xD.Dałoby rade jakoś obniżyć tak do nawet tych 40Hz żeby schodził?150 może zostać;p.A tak z ciekawości to ile taki subek pogra,jeśli się postaram?Dzięki

Skomentuj

Zamieszczone przez Umcik155
        .Troche mi nie pasi ten filtr dolnoprzepustowy - 80-150Hz ?!Przecież to tony średnie xD.Dałoby rade jakoś obniżyć tak do nawet tych 40Hz żeby schodził?150 może zostać;p
        Nie bardzo rozumiesz o co chodzi - te 80-150hz to przesuwalna granica górnej częstotliwości, a nie zakres w jakim głośnik będzie grał ;]

Skomentuj

A no chyba,że :P.A dlaczego przy niektórych elementach stoi,np 4700-10.000uF?To jest bez różnicy jaką pojemność wybiore,czy trzeba to jakoś dopasować?

Skomentuj

To pojemność na zasilaniu, nie usłyszysz różnicy pomiędzy 4700, a 10 000 ;]

Skomentuj

A,np to: ZENER 15-30V.Też żadna różnica?15V to jednak sporo ;p

[ Dodano: 2010-02-09, 19:26 ]
              Jak patrze w internecie kondensatory to one przy takiej samej liczbie Faradów,np 220nF mają różne napięcia i to bardzo wysokie,np. Kond. K73-17 220nF/250V, Kond. K73-17 220nF/63V, Kond. MKS 220nF/400V.O co tu chodzi?A jeszcze coś.http://diyaudio.pl/pafiledb/uploads/...v11_montaz.pdf tutaj po prawej stronie jest taki podłużny prostokąt pisze tam TDA2794 TDA2794 na górze,a na dole są rezystorki,ale ja tego na zdjęciu nie widze...

[ Dodano: 2010-02-09, 19:51 ]
              A i ile stykowy ma być ten przekaźnik,bo na schemacie są 2,a w necie widze większość po 4 styki.

[ Dodano: 2010-02-15, 17:25 ]
              Mógłby mi ktoś odpowiedzieć?

Skomentuj

Czaruję...