Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zaczynamy zabawę od nowa czyli przetworniki do 1700zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jq, ale czy to była znaczna różnica która zaraz przy pierwszym odsłuchu można było zdefiniować czy bardziej subiektywna.

Skomentuj

Bass praktycznie od razu bo jest większa kompensacja baffle step, średnica z czasem, daj mi parę dni bo już prawie skończyłem 4 wersje "systemu pomiarowego" może w końcu dobrze to pomierzę.

Skomentuj

Jq, ok to czekam na twoje pomiary bo może jakąś inną zwrotnicę się ulepi.

Skomentuj

Muszę powiedzieć że kolejne podejście do systemu pomiarowego zakończyło się niepowodzeniem, próba połączenia jig, przedwzmacniacz, gainclone, trafo w jednej obudowie znów nie wyszła.

Co do zwrotnicy, ostatnio spróbowałem wersję użytkownika 20Hz

Ale nie przypadła mi do gustu w porównaniu z

Było mniej basu, i nadmiar wysokich wg mnie, bardziej metaliczne nie wiem dlaczego. Ta wersja rozbudowana ma w sobie coś co sprawia że wg mnie się lepiej słucha, dźwięk przyciąga ale nie jestem w stanie powiedzieć dlaczego. Wokale są bardziej pociągające. Próbowałem też połączyć sekcję wysoko tonową 20Hz z moją ale nie wyszło z tego nic co by kazało pozostać na dłużej. Są to moje odczucia, nie muszą być poprawne :)

Chętnie spróbuję też Twojej wersji jak już pokażesz gotowe kolumny.

Nie ma ktoś chęci z okolic Śląska wykonać pomiarów może być odpłatnie, mogę podjechać z kolumnami, 5 wersji "jiga all in one" nie mam chęci robić.

Skomentuj

Czaruję...
          X