W najbliższym czasie mam zamiar kupić słuchawki. Mam w sumie upatrzone dwa modele ze wskazaniem na GRADO SR60i. Z tymi słuchawkami to ciekawa sprawa. Słuchałem je w sklepie i pierwszym wrażeniem było jak tego można słuchać. GRADO jedzie tylko i wyłącznie na renomie marki. Wysokie tony były tak nieprzyjemne dla ucha, jak niemalże... No właśnie. Jak nie wygrzane xt25. Skojarzenie bardzo trafne, gdyż miałem okazję posłuchać ich u znajomego po wygrzaniu. No i bardzo fajne wyrównane brzmienie. Przyprawiające o świdrowanie w skroniach wysokie tony zupełnie ustąpiły. Kurczę, ja z zapytaniem o nauszniki a wyszedł mi krótki opis moich faworytów. :lol:
Kolejnymi słuchawkami, które biorę pod uwagę są Sennheiser HD 555. No cóż, może troszkę i przebasowione, ale po porcie pro nawet tego się nie zauważa. Troszkę chłodne brzmienie ale dość precyzyjne.
No właśnie, nie miałem możliwości porównania bezpośrednio z GRADO, tak więc będzie trzeba pożyczyć je od znajomego na odsłuchy. :wink:
I teraz pytanie do Was koledzy.
Na jakie waszym zdaniem warto jeszcze zwrócić uwagę?
Kolejnymi słuchawkami, które biorę pod uwagę są Sennheiser HD 555. No cóż, może troszkę i przebasowione, ale po porcie pro nawet tego się nie zauważa. Troszkę chłodne brzmienie ale dość precyzyjne.
No właśnie, nie miałem możliwości porównania bezpośrednio z GRADO, tak więc będzie trzeba pożyczyć je od znajomego na odsłuchy. :wink:
I teraz pytanie do Was koledzy.
Na jakie waszym zdaniem warto jeszcze zwrócić uwagę?
Skomentuj