Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór słuchawek. Sugestie mile widziane.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Caleb, jaki tam smiech na sali? Miałem K26P i powiem CI ze grały znośnie jak za taką kase, nabyłem je za 60zł uzywane, momentami lepiej od KPP grały a na basie napewno duzo lepiej. Wysokie spaprane, ale ludzie czego wy oczekujecie za 100zl...
    Do 100zł można kupić Philipsy 5401 i nimi sie cieszyć, ale one chyba nie są zamkniete, ale biją na kolana KSC i inne budżety o! :)

Skomentuj

Ja tak tylko nadmienię, że słuchaweczki już są.
      SR60i.
      :mrgreen:

No i przyznam, że rozwinął się fajny temat. :wink:

Skomentuj

przemo-lukas, rzadko pisze na tym forum ale temat powinien być w przyklejonych i jego nazwa powinna być SŁUCHAWKI a podpis tematu WĄTEK OGÓLNY bo nie wierze że niema tu ludzi na tym forum którzy nie posiadają jakiś słuchawek i nie chcieli by jakiś kupić.

Ja dziś dostalem CAL! do zmiany kabelka i będe robił zakupki jakoś w poniedziałek, zdam relacje jak się CAL! na prawdę mają do JVC moich :) Ale to na mp3s bo tutaj niema takiego zainteresowania tym co pisze :)

Skomentuj

Caleb, jaki tam smiech na sali? Miałem K26P i powiem CI ze grały znośnie jak za taką kase, nabyłem je za 60zł uzywane, momentami lepiej od KPP grały a na basie napewno duzo lepiej. Wysokie spaprane, ale ludzie czego wy oczekujecie za 100zl...
          Oczekujemy to co oferują inne słuchawki za podobną cenę, a przy takich KSC 75 te AKG K26p/K414p wypadają blado. Bas w AKG jest faktycznie trochę punktualniejszy, ale środek i góra to porażka na całego - sucho, mułowato, no po prostu okropnie - nie da się tego słuchać...

przemo: i jak te SR60i dla Ciebie grają? Jestem ciekaw jak się mają do moich SR60 (bez i)...

Skomentuj

Caleb, zacznijmy od tego że słuchawek za 100 cięzko się słucha, słaba półka chyba Za 200 to już możemy mieć duzo duzo lepszy sprzet i się nie oszukujmy :) Jeżeli ktoś jest zainteresowany to za 140zł z eBay mozna miec JVC HA-RX700 które biją na głowe np CAL! i Audio-technica ES7 :)
            Zamieszczone przez Caleb
            przemo: i jak te SR60i dla Ciebie grają?
            Też dołączam się do pytania

Skomentuj

Akurat Kossów KSC 75 to mogę słuchać bez przeszkód, mimo że mam lepszy sprzęt zarówno słuchawkowy jak i kolumnowy. To po prostu dobre słuchawki i tyle. Z Porta Pro jest podobnie - to również niezłe słuchawy, chociaż gorsze od ów neckbandów. Z AKG K26p już tak różowo nie jest - one są po prostu tragiczne niezależnie od tego ile kosztują. To tak jak pchełki - ile by nie kosztowały i tak będą kiepskie... Powiedzmy, że wyjątkiem są Yuiny PK2, ale tutaj z kolei stosunek jakość/cena jest mizerny, no i w przeciwieństwie do dokanałówek nic a nic nie izolują. Pewnie też nie każdemu będą dobrze leżeć w uszach, chociaż dla mnie to najwygodniejsze pchełki.

Skomentuj

No ja kupiłem "używane" z paragonem wystawionym 19.02.2010. :mrgreen:
                Są jeszcze nie wygrzane.
                Jednak wcale nie mam takiego odczucia jak pierwszy mój kontakt z GRADO. Albo jest to kwestia tego, że są "moje", albo tego, że troszkę lepszy sprzęt je napędza niż to było w sklepie, lub poprzedni właściciel troszkę je "poużywał". :wink:
                Czy tak, czy siak, da się ich słuchać.
                Pełną relację zdam kiedy troszkę w kość dostaną. :wink:

[ Dodano: 2010-03-26, 12:03 ]
                Moje najnowsze DIY. Z deski do krojenia i systemu kulowo rurowego Φ25. :cool: Koszt 20zł i 5 minut składania. Przepraszam za jakość fotografii.

Spełnia swoją rolę wyśmienicie. :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas
                  Moje najnowsze DIY. Z deski do krojenia i systemu kulowo rurowego Φ25. :cool: Koszt 20zł i 5 minut składania. Przepraszam za jakość fotografii.
                  Hehe, mam taka samą deskę do krojenia :mrgreen:

Czy teraz muzyka nie kojarzy ci się z jedzeniem? :mrgreen:

Śmiesznie wyszło, nawet spoko Czy dzieki tej podstawce zauważyłes poprawę basu? :mrgreen: :mrgreen:

Skomentuj

Nono, Pro . Najważniejsze, że użyteczne, a jakbyś się dobrze zakręcił to i wielu osobom mogłoby poprawić bas :P. A jak Gradosy? Bo masz je już prawie miesiąc, a nic nie napisałeś

Skomentuj

Muszę przyznać, że zgłodniałem wykonując mój stojak. Jaki ma wpływ na dźwięk? Na pewno nie usłyszysz niższych rejestrów, natomiast fletnia pana brzmi bardziej intrygująco. :mrgreen:
                      Gradosy.
                      Zakochany zupełnie. Troszkę ciasne, ale dźwięk jest wyśmienity. Dokładnie to, czego się spodziewałem (może dla tego, że słyszałem nauszniki znajomego - wygrzane :wink: ).
                      Ciekawe, czy z czasem pałąk mniej uciska. Może będzie jak z "martensami". Na początku tylko wygląd. Po dłuższym użytkowaniu również wygoda.

Skomentuj

A znajomy też ma wersję z "i" na końcu czy też może te starsze?
                        A pałąk przecież można sobie samemu łatwo dostosować. Jak za bardzo uciska to mocno rozszerz słuchawki. Ja swoje mam tak rozciągnięte, że ich praktycznie nie czuje na głowie, niestety w zamian od czasu do czasu mimowolnie zsuwają się z głowy

Skomentuj

No niestety z "i". :wink:

Skomentuj

He panowie, ja też za jakiś czas się pochwale nowym nabytkiem, już własciwie wszystko kupione, nalezy dokończyć formalnosci i wpłacić pieniązki i czekać na paczke :) Kupiłem SOHA II :) o! bedzie się działooo!!!

Skomentuj

^^ No i jak ta Soha? :)

Skomentuj

Hmm już po pierwszych starciach naprawowych oraz po włożeniu nowych lampek, pierwsze miałem RFT i byłem zadowolony, jaki mają wykop i jak ten wzmak gra! własciwie wzmak jest bardzo neutralny a jego dzwiek zalezy od lampek, ogólnie można powiedzięć też że robi to co musi, czyli wzmacnia sygnał :) Teraz jade na lampach RCA Top Clear i dzwięk jest na prawde Clear! W każdym segmęcie przenoszenia słychać różnice, bas jest inny wokal jest bliższy milszy, delikaniejszy może, wysokich jest więcej, grają szeroko można powiedzieć, są zróżnicowane i niema mowy o syk syk cyk cyk :) Wokale żeńskie to po prostu to co lubie :)

Aktualnie mam zastrzeżenia do swoich słuchawek aktualnych, w swojej cenie są na prawde dobre ale do tego wzmacniacza to niestety ale mało, (w segmęcie do 500 to rewela one są). Czas na przesiadke! Ale to za miesiąc jak dobrze pojdzie No i oczywiscie DAC...beresford jest dla mnie za neutralny i za "biedny", niema tej bajki w dzwięku której poszukuje, jest cały czas szaro dla mnie :( Więc na DAC też czas przyjdzie. Mogłbym też zaopatrzyć się w CD i nagrać całą muzyke z PC na CDki ale...i tak odpalam PC i tak :) A ciągnie 2x tyle co CD i jakość dzwięku jest dobra, po 2 nie stać mnie na tyle sprzętu na raz musze stopniowo

[ Dodano: 2010-07-23, 22:53 ]
                                Violet, ponawiam do Ciebie pytanko, Ty jestes ten VIOLET z Audiohobby??

Skomentuj

Dawid-SS jak Twoim zdaniem mają się GRADO SR-60i do moich Tonsili Sd426(te, w których robiłeś rakabling)?

Skomentuj

Nie sluchalem grado ale podejrzewam ze będą to lepsze sluchawki jak Tonsile, dlaczego? dlatego że CAL! sa przekroju Tonsili a CAL sa znow przekroju HD595 wg niektorych a HD595 VS SR60 mozna znalazc na necie

Ja bym poszedl jeszcze dalej jak SR60... kupilbym 125 lub 325(dla bogatszych) chociaz Grado nie sluchalem i mnie nie jara

Skomentuj

Racja :) amdr :) Coś mi się po przestawiało :)

Skomentuj

Nie wiem kto te całe "pokroje" wymyśla, ale CAL! do HD 595 startu zwyczajnie nie mają.
                                        Do SR-60 można je co najwyżej porównać, a i w tym pojedynku nie dla każdego wyjdą zwycięsko - ja np. zdecydowanie bardziej wolę Grado.

Skomentuj

Dla mnie HD595>CAL>SR60. Z tym ze Cale sa prawie 2x tansze niz HD595, a roznica w brzmieniu bardzo mala...

Skomentuj

Czaruję...