Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do budżetowego kina

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do budżetowego kina

Witam. Potrzebuje kupić/zrobić subwoofer TYLKO I WYŁĄCZNIE do kina. Kino to kupny zestaw monitorków STXa także rewelacji żadnej nie ma ale bardzo źle też nie jest... Jedynym co razi to totalny brak basu z monitorków, moje 15/40/5 w drugim pokoju zabija ilością basu i zejściem w porównaniu do stxów :) Także widok wybuchów przy tak płytkim dźwięku woła o pomste. No więc chciałbym możliwie tanio kupić czy zrobić subwoofer, myślałem o kupnie VK 7810 bo jest dosyć dużo opini na jego temat i może być ciekawy. Jeżeli coś w przedziale do 400 zł można złożyć i byłoby lepsze to wole DIY. Jeżeli warto byłoby dołożyć kasy to możecie pisać nawet do 500 zł ale nie chętnie wkładam kase w kino... Pokój ma 25m^2 i jest dosyć wytłumiony także warunki dosyć dobre chyba. Od suba wymagam żeby bas był możliwie niski i przyjemny ( bez charczenia, mulenia i innych defektów ) żeby mógł ładnie uzupełnić pasmo zestawu.

Dzięki za pomoc

panel z allegro za 120zl + jakis mulacy glosnik.
    pasowalby tutaj alphard z seri SW gdyby nie tak mala efektywnosc :???:

moze gdzies sie znajdzie GDN 27-150-4?

Skomentuj

moze sls10?:)

Skomentuj

Masz na myśli jakiś konkretny czy używke jakąs po prostu ?

Znalazłem takie
        http://allegro.pl/item934562862_pane...ndstation.html
        http://allegro.pl/item933638119_wzma...rawny_bcm.html
        http://allegro.pl/item937282948_wzma...ra_canton.html

Ale te 60 czy 50W chyba nie pociągnie suba za dobrze ?...

Chyba że - co by mi odpowiadało najbardziej, kupuje tego voicekrafta i wymieniam głośnik :)

Skomentuj

o ten chodziło:
          http://allegro.pl/item886933117_wzma...00w_no_w3.html

Skomentuj

A może CW1002C?, też da się je kupić w dobrej kasie

Skomentuj

Poszukaj na Allegro GDN-27-150-8-SC i do tego mostek TDA7294 o Irka :)
              Do kina po prostu super efekt i dość tanio wychodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez cursor
                A może CW1002C?,
                napewno latwiej napedzic niz SW a nawet i w muzyce jeszcze zagra

lub czasami mozna znalezc inne uzywki

Skomentuj

wszystkie 3 wzmaki to sama lipa.

ten wzmak co podał csbiczek,
                  Zamieszczone przez csbiczek
                  jak za tą cene to się opłaca, mam go i powiem, że tragedii strasznej nie ma, (jak za te pieniadze) ale jeżeli chodzi o jego wytrwalosc to juz w tym miejscu bym sie zastanowił, dlaczego? a no dlatego, że z miejsca musisz go rozebrać i powymieniać pare elementów takich jak kondensatory ceramiczne, oraz rezystor. No chyba, że trafisz na bardziej pechowy egzemplarz :wink:

A jeżeli chodzi o głośnik to polecam Visaton w250s - kupiłem go jako nowego i bardzo dobrze się spisuje. Super jakość, w tych pieniądzach nic lepszego nie kupisz. I mam go w 25m2 (jeszcze nie jest dobrze wygrzany :razz: )
                  Tyle, że to jest 10' i jest naprawdę szybki. A jeżeli chodzi ci konkretnie tylko do kina to może peerless sls 12 (nic ci o nim nie powiem, bo sam go nie miałem...)

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek
                    Jak mulący to może GDN 27-150-8-SS do tego mostek TDA7294

Skomentuj

Nie wiadomo czy będą jeszcze te wzmacniacze za 120 zł...
                      A jakby kupić suba VK i wymienić głośnik na CW1002C ?

Skomentuj

Nie wiadomo czy będą jeszcze te wzmacniacze za 120 zł...
                        właśnie jest w ogłoszeniach...
                        Zamieszczone przez tomeus
                        A jakby kupić suba VK i wymienić głośnik na CW1002C ?
                        Panel jest dobry. Jaki masz pokój ?
                        głośnika CW1002C nie znam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m
                          głośnika CW1002C nie znam.
                          Jak to nie znasz taki srebrny kiedys popularny byl aaa moze za mlody jestes ))

Mysle ze w cenie 400-500 zl za calosc nie ma co szukac jakis rewelacji, tym bardziej ze potrzeba tu wiekszego gosnika no i troche mocy ))

Panel jakis z 150w do tego glosnik minimum 25cm nawet STX bo chyba reszta przekraczala by budzet :)

Jak by sie uparl to nawet Panel o mocy 90-100w tak mi sie wydaje :)

Wiem ze nie milo sie slucha jak ktos mowi o dozbieraniu, ale moze i oplaca sie dozbierac pare zlotowek i zrobic cos co na pewno bedzie sie dobrze sprawowalo :)

Ja zawsze robie cos troche ponad, a nie na styk :)) 25m2 to juz spore pomieszczenie wiec i przydal by sie konkretny sub :)))

Skomentuj

To ja proponuje Visaton w250s - naprawdę opłaca się go wziąść :mrgreen:
                            Visaton 260zł + 140zł (panel) = 400zł - na płyty, kleje fornir musisz dozbierac :razz:

Skomentuj

W tej cenie miałbym już SLSa chyba zamiast visatona Mysle ze zrobie tak, wezme suba VK na probe, zobacze czy mi to odpowiada, albo raczej jak bardzo mi przeszkadza Jezeli stwierdze - tragedia, to zaczynam budowe i oddaje suba jako zwrot jezeli nie bedzie zle to po prostu wymienie głośnik w przyszlosci i może starczy na jakis czas.

Mam dużo wiecej kasy do wydnia na sprzęt ale za rok pisze mature i nie wiem czy nie wyjade do wrocławia studiować , a sprzet kupuje za swoją kase wiec glupio by mi bylo kupowac suba na rok. Chyba że zostane wtedy zbuduje pewnie coś mocnego na panelu irka 300 i moze XXLSie albo czymś innym, potem sie bede zastanawiał :)

Skomentuj

tomeus

Visaton nie wymaga bardzo mocnego panela - od Vk wystarczy - prawdziwe 150W RMS 4ohm, SLS ma 8ohm i wymaga 200W panela :-/

Mam Vk, visatona i jestem zadowolony.
                                Niedługo zamieszczę na forum pełne info na temat tego suba - prace dobiegły końca:-)
                                Wiele pozytywów :-)

Skomentuj

A takie coś ?
                                  http://www.allegro.pl/item946496467_...ini_cenka.html

Skomentuj

To jest pewnie na TDA.
                                    sporo gorsze od panela VK.
                                    VK stosunek cena/jakość bardzo dobry. Nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz. Musiał być dać około 400zł za panel aby był lepszy.

Skomentuj

tomeus, to jest na tda7296 czyli katalogowo max 60w w dobrej aplikacji. Ale po alpierdzie tego bym się nie spodziewał. Mam taki panel czeka na "swoją klej".
                                      Zamieszczone przez rafal20
                                      To jest pewnie na TDA.
                                      na pewno
                                      Zamieszczone przez rafal20
                                      sporo gorsze od panela VK.
                                      słyszałeś? Jesteś pewny?
                                      A na jakich końcówkach śmiga ten twój VK :?:
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wiecie co, może niech kupi on zwykły wzmacniacz http://www.allegro.pl/item932236468_...ss_okazja.html takie coś i do tego suba sklei na 2x http://stx.sote.pl/gdn-17-200-8-sw.html lub 2x http://stx.sote.pl/gdn-22-140-8-scx.html podejrzewam że zagra to dość ok w tym metrażu :)

[ Dodano: 2010-03-05, 15:58 ]
                                        Filtr lowpass organizowany będzie z amplitunera lub mozna złożyć sobie samemu jakiś i podpiąc pod wejscie sygnału przed wzmacniaczem zwykłym

Skomentuj

Czaruję...
                                        X