Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co kupić?2x stx czy JBL

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co kupić?2x stx czy JBL

Pytanie jak w temacie co lepiej kupić 2x stx 32-450-8 sc czy jednego JBL gto 1214?
    Chodzi o ilość basu.

Jeśli iloś to 2*alphard yakuza...

Skomentuj

To nie muj przedzial cenowy.

Skomentuj

2x STX wytworzą większe ciśnienie, ale popatrz na jakość tego basu, głębie, miękkość :smile: . Osobiście wybrałbym JBL

Skomentuj

Hm ciśnienie większe to mi pasuje.
          JBL będzie miał głębszy i miększy bas?

Skomentuj

Ten JBL, który podałeś to typowo basowy głośnik, pasmo od 23 hz jak sądzę bardzo dobry wynik, na pewno zagra głębszym miększym basem od tych STXów .

Skomentuj

Ten stx to też typowy głośnik na subwoofer.A i jego pasmo też zaczyna się od 22 Hz ale to nic niema do rzeczy.Widzę że jak patrzysz na ten parametr to nie znasz się w ogóle.
              Niech ktoś bardziej doświadczony się wypowie.Może jakiś użytkownik tego stxa się wypowie czy gra nisko(najlepiej żeby łapał 35 Hz) i miękkim basem.

Skomentuj

Zamieszczone przez rucin_
                Chodzi o ilość basu.
                Gdzie w samochodzie czy w domu...

Osobiscie wolałbym STX 30/500/2x4AA (50 litrów BR - konstrukcje na forum) :) lub 30/500/4 AP (60 L BR@30Hz) i dobry napęd :)

Skomentuj

W domu w domu. :grin:
                  Miałem wziąść właśnie AP na początku stycznia gdyby nie to że wysprzedali wszystkie bym kupił i cieszył się, basem tak mój problem z zakupem głośnika ciągnie się już ponad 2 mies.
                  I dlatego pomyślałem że mogłyby być 2x32-450xx.Ploter słyszałeś ten głośnik tzn tego 32-450?

Skomentuj

Nie nei słyszałem... ale

2 X 32-450...... skad napęd weźmiesz (koncówka mocy stereo SHARP SYSTEM ?) i gdzie zmieścisz taką wielką budę :) przynajmniej po 45 litrów na jednego :) czyli 80 a to już sporo :P

Jeden AP to paczka o 20 litrów mniejsza :P a to dużo :) (paczuszka 20cm x10cm x100cm) i Panel IRKA :)

Sam czekam na Kasę i kupie sobie AA do autka a potem AP do domu

Fakt faktem jeden 32/450/4 ma 94 dBSPL a /8 ma 92 :) Dwa zrobiłyby niezłego zamieszania :) ale paczka spora...

Skomentuj

Narazie by grało na sub 150/4ohm.Heh ja chciałem dać 2 budy po 75 litrów duże wcale to nie jest jak dla mnie.
                      I bym brał 2 głośniki 8 ohm łączone równolegle +3db to wyszło by coś kolo 95 dB SPL.A max SPL 117-120 dB SPL.
                      Nad końcówką myślałem taka z 0,6 kw kolo 6 stów by mnie kosztowała.
                      Ten sharp to nie zły pomysł bo za 3 stówki na allegro kupi.

Skomentuj

Ten sharp to nie zły pomysł bo za 3 stówki na allegro kupi.
                        Plus filtr z regulacją :P bo samą końcówką nic nie zrobisz :) a te 120W@ 8OHM to tez nie za wiele

DIY to Twoja robota ... jak zrobisz tak będzie :) Trzeba by sie dowiedzieć co te 23/450 reprezentują :) a jak nie to kup jednego i spróbuj :)

Skomentuj

Nom wiem że filtr itp.To ten sharp ma tylko 2x 120 a nie 2x 320? Wow
                          No właśnie nie wiadomo co one ze sobą niosą a nawet szkoda mi 150 zł wydać żeby się zmarnowało(te 150 z wysyłka).
                          A wiem że jbl daje rade albo pioneer tsw308d2/d4.
                          Może ktoś wie który lepiej zagra JBL gto 1214 czy ten piooner.
                          Albo może jakiś właściciel stxa sie wypowie :smile:

Skomentuj

W tematach o STXach masz wypowiedzi na temat AA :) też ciekawy głosnik :)
                            A te SHARPY to nie wiem dokładnie ile mają ale wydaje mi sie że 120 W ta nasłabsz wersja :) moge sie mylić :)

http://www.allegro.pl/item947296051_...y_1155wat.html

ta ma 2 x 320W :) wiec pewnie by to dało radę :d ale rachunki za prąd kto płaci ??

Skomentuj

Ja bym brał w ciemno stxa, pomimo ze tych konkretnie glosników nie slyszałem.
                              Nawet najtańsze z serii SC biją jble na łeb pod względem jakości dźwięku
                              Chyba że lubisz obłędne dudnienie, łomot, etc... to bierz jbl który nadaje się tylko do robienia sieczki

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
                                ta ma 2 x 320W wiec pewnie by to dało radę :d ale rachunki za prąd kto płaci ??
                                z tego co wyczytalem na googlach to ma tak naprawde ok 220W rms @ 8 ohm ale to latwo sprawdzic - notka katalogowa STK.

Skomentuj

AA nie mógłby być u mnie bo ma 2x4 ohm jedynie AP ale chciałem 2 głośniki :smile: nie wiem poco aż 2 no ale ma grać mocno czasem jak trzeba.
                                  A jeden jbl to nawet nie 2 Stxy 32-450 bo jbl 333zł a 2 gdny 234 zł także różnica spora.
                                  A widziałem filmik z 32-300- na YT i pod wzmacniaczem 60 wat robił nie złą siekę.A ja jak narazie bym napędził 2 sc SUB 150 od irka bo takowy posiadam,miałem pod niego podłączonego magnata xpress 10 grało to dobrze ciśnienie spore tylko że jak pod głosiłem muze na tyle ile mogłem i sub to go zagłuszało.A 2 sc dadzą 95 db aż także pod wzmacniaczem sub 150 powinno być głośno.A wie ktoś jak zachowuje się ten 32-450 w paśmie 35-40 Hz? :?:
                                  No i nie chce żeby dudniło jak w magnacie że łep bolał po jakimś czasie słuchania.

Skomentuj

A jaki masz pokój ?? Bo pakować się w dwa suby i z dobrym napędem w mały pokoju to basu niskiego nie usłyszsysz ale twój sąsiad lub mama w drugim pokoju owszem :P a ty tylko czuł bedziesz drgania :) Ja bym sprawdził jendego 32/450 jak brzmienie OK to dokupić drugi, a jak nie to sprzedać i kupic APka :P

Skomentuj

Ja mam pokój 16m^2.
                                      Heh nie chce wyrzucać kasy na błoto żeby kupić i sprawdzić i się okaże że lipa.

[ Dodano: 2010-03-08, 16:33 ]
                                      http://www.youtube.com/watch?v=Qtu4O...eature=channel
                                      On tak daje?Zobaczcie w tym filmie aż się telefon przesuwa i koleś pisał ma to pod wzmacniaczem 60 wat.Jest to napisane w innym jego filmie.

Skomentuj

http://www.youtube.com/wa...feature=channel
                                        On tak daje?Zobaczcie w tym filmie aż się telefon przesuwa i koleś pisał ma to pod wzmacniaczem 60 wat.Jest to napisane w innym jego filmie.
                                        To świwetnie. Nie wqiem po co patrzeć na takie filmiki. A głosnik tak lata pewno dla tego bo własnie za słaby wzmak jest i nie kontroluje go.

W ogóle to nie wiem po co ci dwa głosniki 32cm w pokoju 16m2??

Co do wyboru to dziwi mnie trochę ze ten stx ma sie okazac lepszy od jbl-a. Zawsze uważałem że jbl jednak ma większe doświadczenie jeśli idzie o konstrukcje głośników na estradę, no ale dobra. Nie miałem bezpośredniego porównania więc się nie kłócę.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X