Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co kupić?2x stx czy JBL

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No możliwe no ale pod takim wzmacniaczem tak gra.
    Heh nie wiem poco no ale kuzyn mnie wkurzył i powiedział że sobie kupuje sprzęt i nie chce być gorszy od niego. :razz:
    No ale wejś pod uwagę że 2x12" to nie to co 1x12" :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez rucin_
      kuzyn mnie wkurzył i powiedział że sobie kupuje sprzęt
      w media markt ? :lol:

Skomentuj

Oj nie nie napewno nie w media markt nie dla idiotów.
        Ale nie zbaczajmy z tematu :razz:

Skomentuj

Ja mam pokój 16m^2.
          Heh nie chce wyrzucać kasy na błoto żeby kupić i sprawdzić i się okaże że lipa.
          Do 16 metrów 1 x 12" zabija

Kumpel ma pokój 28 mkw i to półotwary (brak drzwi) i ma JBL'a 12 calowego gotowego (400W wzmak) i na pół mocy mnie po płucach smyrał w kinie :P no ale siedzi się od głośnika prawie 5.5 metra to niski bas słychać, ale w muzyce sie nie sprawdził... monotonny :( i to za bagatela 1400zł

Do 16 metrów 2 x 12" to przerost formy nad trescią, nie mówię ze nie ma takich osób które akurat do kina domowego z prawdziwego zdarzenia dają dwie 12". U Ciebie obawiam sie ze wszystko w rezonans wpadnie a nie będzie basu ... zupełnie jak u mnie. Jedna 12 wystarczy. Jak masz chęć to mówię Ci kup 32/450 zdasz innym o nim opinię :) a potem opchniesz kuzynowi :) jak bedzie lepszy od marektówki :P a Ty se kupisz APka :P

Proste i logiczne :) sam chce kupić APka i dobre do niego zasilanie ale najpierw musze pokój przemeblowac i połazić z subem po pokoju gdzie najlepszy bas :)

Skomentuj

A jaki to był jbl?
            Heh no nie wiem właśnie jak będą grać i biorę 2 najwyżej jak jeden będzie za dużo no to 2 się sprzeda albo nie będzie sobie grał.
            No ale jak wiecie nie lubię basu którego nie czuć na klacie,słucham hip hopu także tutaj musi być wykop.
            No dużo ma umiejscowienie subwoofera do pomieszczenia,zawsze najlepiej będzie w kącie.I zawsze po kątach najlepiej słychać i czuć ,na środku pokoju już nie jest taki fajnie.
            Tylko teraz zostało mi czekać na stxy hm ciekawe kiedy będą niby kolo 10 marca,no dziś mamy 9 zobaczymy.Heh ale okaże się pewno że będą za miesiąc no chyba że się mylę i stx dotrzyma obietnicy.
            A jeszcze myślałem nad skrzynia tandem dla tych stxów,tylko że tandem jest cichy i trzeba dobry napęd.A jak zrobię im BR i połączone równoległe aby otrzymać 4 ohm będzie dodatkowe +3dB albo +6 już nie wiem jest temat o tym :wink:

[ Dodano: 2010-03-09, 20:37 ]
            Bo jak narazię będą śmigać na sub 150 od irka.
            A po tym filmiku i jak ma rzeczywiście te 60 wat wzmacniacz to ładnie trzęsie.Tylko że tam jest wersja 32-300 no ale chyba się zbytnio nie różni od wersji 32-450 w jakości basu i ilości.

Skomentuj

rucin__ napisz do lklukasz-a ze jak będzie w STX-ie to niech ich pogoni. Tak samo było z GDN 30 AA. Niby miały być po trzech miesiącach a jak im powiedział ze są na niego chętnie to po tygodniu był dostępny :mrgreen:

Skomentuj

Czytam czytam i za cholerę cię nie rozumiem... Słyszałeś ty kiedyś 400w rms czystego basu w 16m2 bo po twoich wypowiedziach widzać że nie... Gwarantuje ci że mam pokuj 20m2 i tego stxa AA, i sam się pukam w łeb po cholerę mi takie bydle jak przy 100w rms w pokoju jest masakra... No nic wg mnie robisz to na pokaz bez zastanowienia bo praktycznie nigdy nie wykorzystasz pełnej mocy tych klocków od stxa... Jeśli nadal chcesz tylko łupanie to nie wymyślaj co jak i gdzie tylko kup sobie jedna yakuze jak nie masz na dwie a jak nadal mało łupania to sobie dokupisz drugą to ci łeb rozwali...

Skomentuj

mihas66 A słyszałeś kiedyś takie słowo jak "szpan" :?: :mrgreen:

Skomentuj

Uuu ale mnie zjechaliście.
                    Ale mówię że jak będzie dobrze na jednej sztuce to zostanie jedna jak nie to zostaną 2 i chulaj dusza.
                    Heh mihas no właśnie słyszałeś?Tzn ja nie dla szpanu chociaż trochę też fajnie się pochwalić jaki się ma sprzęt :razz: po prostu biorę 2 sztuki,a może zrobię izobaric i będzie chodzić jak jeden głośnik tylko że ciszej i lepsze zejście będzie miał.

Skomentuj

rucin_, do takiego pokoju to dobre 10" wystarczy. Kupisz głośnik który gra ładnie "jakościowo", dobry napęd i twój kuzyn wymięknie jak tego posłucha.
                      Schowasz go ładnie tak żeby nie widział i puścisz jakiś ładny utworek. Nie potrzeba dwóch wielkich szaf trzymać w domu, żeby było coś słychać.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No wiem że nie trzeba mieś 2 szaf.No ale mogę zrobić isobaric :wink:
                        A nawet jak będą 2 sztuki za dużo to jedną się zostawi a 2 się opchnie z gotową buda,wykończoną.

Skomentuj

No wiem że nie trzeba mieś 2 szaf.No ale mogę zrobić isobaric :wink:
                          A nawet jak będą 2 sztuki za dużo to jedną się zostawi a 2 się opchnie z gotową buda,wykończoną.
                          Bez sensu. Kupić aby sprzedać Lepiej się zastanów co i po co robisz. Zrób normalnego suba na domowym głośniku do tego stworzonym. Kup sobie nawet bsw jak ci tak zależy na napierdzialniu. Efekt tego co chcesz zrobic będzie taki, ze i tak nie posłuchasz sobie nawet na połowei mocy tego sprzętu, bo zaraz przylecą sąsiedzi, rodzice, czy ktokolwiek, i każą ci wyłączyć Bo przy takim sprzecie u siebie basu az tak nie odczujesz jak w pomieszczeniach obok

Albo pisząc bardziej obrazowo. wolisz mieć niższy, lepszej jakości bas, lepiej kontrolowany, szybszy i bardziej zróznicowany który i tak stowrzy spore ciśnienei akustyczne, czy wolisz mieć głosnik przystosowany do dużych pomieszczeń, który bedzie dudnił jednostajnie i bedzie duzo gorszej jakości, a ty nie wykorzystasz jego mkocy nawet w 1/4tej? To tak jak bys kupił traktor do jazdy po mieście - zimno w środku, brak klimy, radia, głośno, nie wygodnie sie prowadzi, ale za to przejedzie przez każde błoto, którego jednak ty w swojim życiu nie doświadczysz, bo w mieście błota nie ma :lol: :lol:

Skomentuj

No dobre porównanie.
                            Na tyle ja mam dobrze że nie mam sąsiadów bo mieszkam w domu jedno rodzinnym a nawet jak bym mieszkał w bloku to też bym miał sprzęt że cały blok by chodził.Lubię wkurzać sąsiadów :razz:
                            No nawet nie wykorzystałbym ich mocy bo 150 wat na głośniki które w sumie mają 600 wat heh ciekawe.
                            Ale ciekawe czy w ogóle te głośniki będą u stxa.Niby koło 10 marca,ja czekam do 20 i dzwonie się pytam.Jak nie będzie to kupuje coś innego.
                            Tylko nie wiem w ogóle czy ten 32-450 ma mięcho? :wink: Z symulacji wynika f3-ok 41 Hz,gdzie przy swoim magnacie xpress 10 miałem f3-ok 36 hz.

Skomentuj

Chcesz mięcho?

http://www.youtube.com/watch?v=37A9YAhNPyI

Skomentuj

Heh nie o takie mięcho mi chodziło :wink:

Skomentuj

rucin_, sorry ale muszę zapytać: ile ty masz?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chodzi ci o wiek?to mogę ci powiedzieć że jeszcze nie wyrosłem z tego :wink:

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item949918905_..._stx_450w.html

Kup sobie bedziesz szpanował :) gotowcem :)

Skomentuj

Heh nie nie ja muszę sobie sam zrobić skrzynie.A koleś chyba przesadził z ceną za 320 to ja mam prawie 3 głośniki od stxa.
                                        A jak by postawił 32-450 i AA/AP to który da więcej basu?

Skomentuj

A jak by postawił 32-450 i AA/AP to który da więcej basu?
                                          Wszystkie trzy na raz Wszystko zalezy od akustyki pomieszczenia :) moim zdaniem 32/450 bo nie jest na dużym zawieszeniu (mniejszy Xmax)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X