Witam mam pytanie jak sama nazwa wskazuje chodzi o odbicia fal niskich czestotliwosci. A konkretnie w pokoju 10 m kwadratowych posiadam 3 suby o łacznej mocy 1000 Watt mocy RMS. Mam pytanie dotyczace ustawienia subów wzgledem scian, suby to bass reflexy jezeli ustawione sa tylna scianka do sciany to bass jest porazajacy jednak po ustawieniu ich membramami do sciany w niedalekiej odleglosci od niej bass drastycznie sie poteguje a SPL bardzo wzrasta. Wiem ze to zadne odkrycie jednak chciałbym zapytac was co sądzicie o takim ustawienu czy ekperymentowaliscie z nim chodzi mi to czy jest to waszym zdaniem pozytywne zjawisko? Zaznacze ze suby sa na głosnikach dobrej jakosci dwa z nich maja po dwa głosniki Beymy a jeden na dwóch głosnikach Perlessa. Powietrzne cewki nawijane grubym drutem prostokatnym robione na zamówienie okablowanie HI-Endowe firmowe 4mm kwadrat (srebrne luty wykonane przez znajomego jubilera) tak więc gra to naprawde niesamowicie. I nie piszcie poco ci tyle mocy w pomieszczeniu o tak małej kubaturze bo dla mnie nigdy nie jest za duzo. Jak myslicie czy takie ustawienie subów zle wpływa na dzwięk?
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Skomentuj