Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-18-140-15-AWX czy GDN-15/40/5

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

z fizycznego punktu widzenia, (rozpraszanie, znieksztalcenia, po prostu wiernosc przekazu, masa membrany, dlugosc cewki itd..) powinno sie ciac tak nisko jak tylko to mozliwe....

iedealnym przypadkiem bylo by cos malego np 1" i do tego wooferek 10" ;p czyli pasowalo by cos 1" co moze ciagnac od ok 500Hz ... ;p ...no ale nie zawsze da sie zrobic to co sie chce heh

jestem za tym żeby kopułki nie katować niskim cięciem wtedy w grę wchodzi średnica midwoofera
    tnie się ją tak nisko jak tylko na to pozwalaja jej mozliwosci ;p

Skomentuj

Ale przecież wiele osób skarży się na dolegliwości niskiego podziału, nienaturalność średnicy itp...

Skomentuj

Jednym po prostu to pasuje innym nie. Kwestia gustu, tak jak jednym metalowe kopulki pasuja a innym nie.

Skomentuj

czytałem w opiniach było porównanie dwóch kolumn o różnych midwooferach ale z tym samym seasem na górze (tym o którym mowa)
          i była opinia, że wyżej cięty seas gra "lżej"

Skomentuj

Zamieszczone przez krzysiek191022
            Przetworniki zakupione, teraz tylko pozostało mi czekać na paczuszkę :mrgreen:
            a co kupiłeś?
            bo jeśli awx-y to w stx-e ich nie było
            a poza tym nie wiem czy się nie pomyliłeś bo w temacie masz
            GDN-18-140-15-AWX
            a chyba nie o ten ci chodziło
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

krzysiek191022, dziś znalazłem tą fakturę o którą prosiłeś... Za części do zwrotek, terminale i br zapłaciłem z wysyłką 207zł

Skomentuj

witam, nie bede zakladal specjalnie dla jednego pytania nowego tematu. powiedzcie jak sie ma ten stx awx do peerlessa hds 180exc ?? i na basie i na srednicy...??

Skomentuj

Witam!

Zamieszczone przez lklukasz
                  a co kupiłeś?
                  AWX-y ;-)

bo jeśli awx-y to w stx-e ich nie było
                  Bo nie brałem z STX-a, niebawem jak założe temat w dziale "Własne konstrukcje" opiszę wszystko.

a chyba nie o ten ci chodziło
                  Tak, masz rację. Ale już mnie w tym temacie poprawiono.

Zamieszczone przez csbiczek
                  krzysiek191022, dziś znalazłem tą fakturę o którą prosiłeś... Za części do zwrotek, terminale i br zapłaciłem z wysyłką 207zł
                  Dzięki wielkie , teraz mam dylemat czy kupić gotowce w STX-ie , wyjdą mnie 244zł, czy brać z Polinka.

Pozdrawiam,
                  Krzysiek191022.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzysiek191022
                    Dzięki wielkie , teraz mam dylemat czy kupić gotowce w STX-ie , wyjdą mnie 244zł, czy brać z Polinka.
                    tylko pamiętaj że ja mam inną zwrotkę

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
                      powiedzcie jak sie ma ten stx awx do peerlessa hds 180exc ??
                      tez czekam na porównanie tyvh dwóch18tek....
                      porówna ktos? warto dokładac do hdsa?

Skomentuj

koledzy no nie wierze że nikt z was nie słyszał obu tych głośniczków... powiedzcie jak ma się peerless hds180exc do tego stx awx 18 ?? wiadomo ze na pewno płacimy u peerlessa za firmę wiec można sadzić ze są to głośniki w podobnej klasie jakościowej, a nawet z wypowiedzi można sadzić ze peerless jest gorszy gdyż nie słyszałem jeszcze osoby która by objechała stx, za to z peerlessem się to zdarzało... chciałbym by ktoś wypowiedział się dokładniej - nie tylko który lepszy ale tez gdzie i czym się to objawia

kiedyś ten peerless był tak lubiany na tym forum, potem powoli go objeżdżano aż przeszli ludzie na seasa itd a na dzień dzisiejszy nikt nie wspomina i nie pamięta o hds a przecież wycofany ze sprzedaży nie został...

Skomentuj

Nie słyszałem tego stxa ale wg mnie HDS jest bardzo dobry i mi się osobiście podoba. Za nie długo będę mial możliwość porównania wysokotonówki awx z xt25.

Skomentuj

Czaruję...
                          X