Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolejny forumowy subik DIY :]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Karol22m
    jak widzisz tu się mówi o głośnikach nowych, a nie używkach, więc komentarze typu ja kupiłem Tiw-a za 300zł itd. to zostaw dla siebie.
    Przepraszam a gdzie masz zaznaczenie, że ma być nowy głośnik??. Bo ja nie widzę nigdzie takiego kryterium. Mówi się o nowych ale jeśłi ma się dostać coś lepszego z drugiej ręki to nie warto kupować coś nowego co nie będzie nawet z czym porównywać nowe nie zawsze znaczy lepsze.??

Zamieszczone przez Karol22m
    A nowy Opel jest lepszy od mercedesa SLR ...
    Sorry a co ma jedno do drugiego ma być głośnik w kwocie do 300zł powiedzmy Visaton jest warty nowy około 250zł używany 150zł tu jest okazja w idealnym stanie tonsila za 100 więc czemu miało by być nie warto. Widzę ze coś cię boli i sam za bardzo nie wiesz gdzie szukać dziury w cąłym oczywiście pod niebiosa wychwalasz co masz.

Najważniejsze pomóc koledze a nie spierać się. Kolega szuka pomocy aby miał jak najlepszą perspektywe wyboru więc pomagajmy mu a nie mieszajmy.

Skomentuj

Zamieszczone przez globus1987
      Przepraszam a gdzie masz zaznaczenie, że ma być nowy głośnik??
      Ehh czepiasz się, możesz kupić używke za 50zł. ale ja porównywałem nowe głośniki cenowo 300-500zł, a ty mi wyjechaleś, że za 300 można kupić używkę. Wtedy pojechaleś po w250s że jest nie opłacalne. Owszem jest opłacalny! jeżeli porównujesz nowe głośniki. Wiadomo kto nie korzysta z okazji, dobrych za pół ceny głośników? Po prostu nie porównuje się nowego z używką cenowo, bo każdy wystawia za ile chce. Ale nieważne...
      tu jest okazja w idealnym stanie tonsila za 100
      czyli twoim zdaniem Tonsil jest lepszy od Visatona? :lol:
      Widzę ze coś cię boli i sam za bardzo nie wiesz gdzie szukać dziury w cąłym oczywiście pod niebiosa wychwalasz co masz.
      piszę tylko prawdę.

Skomentuj

Żaden nie jest lepszy od STX 22-SCX w cenie do 100zł i nawet wyżej. Przereklamowanym to jest Tonsil ala polski na chińskich membranach.
        Tego visatona słyszałem u kogoś w subie. Nie zskakuje pozytywnie jak również negatywnie, zdecydowanie za drogi jak na swoje możliwości. Jeżeli 300 zł na woofer 8 cali to dobrze poszukać i może znajdzie się jakiś Seas.

Skomentuj

Ja zasadniczo nie jestem wrogiem używanego, tyle że w przypadku głośnika dość ciężko jest ocenić w jakim jest stanie, tzn w jaki sposób był eksploatowany, przynajmniej tak mi się wydaje bo nie mam doświadczenia w tym temacie. Sądzicie że warto szukać używki? Inna sprawa że np. Visatony używane na allegro praktycznie się nie trafiają.

Skomentuj

Rzeczywiście rozmawialiśmy o nowych więc może i źle porównałem. Ale moim zdaniem nie jest wart swojej ceny czyli tych 250zł. Jest to głośnik dobry, a co do Tonsila nie jest lepszy ale myślę, że jest na podobnym poziomie jakościowym wiadomo w 250s będzie więcej basu z wiadomego powodu średnica. Ale klasowo jest to podobna półka. Więc przy możliwości kupienia tego gdn 20/100 w tak okazyjnej cenie brałbym go lub dołożył i kupił coś na prawdę klasę wyżej z prawdziwego zdarzenia a w 250s takim głośnikiem niestety nie jest. Może Mds08 widzę , ze włąsnie koledzy z forum przygotowują się do zamówienia z intertechnik.de więc warto było by pomyśleć nad tym 8'' lub 10''. Co do wypowiedzi Koral Zloty udam, że jej nei widzę bo najwyraźniej nie wiesz o czym pisze dawno temu kiedyś w temacie sam Irek przyznał , ze 22scx jest na poziomie tonsila 20/80/2 a 20/100 to znacznie lepszy głośnik więc jeśli porównujesz zapewne nie wiesz o czym kolego piszesz. Radzę też pomyśleć na podzespołach z jakiego kraju pochodzą stx-y. A nie pisać bez sensu.

Skomentuj

22scx jest na poziomie tonsila 20/80/2 a 20/100 to znacznie lepszy głośnik więc jeśli porównujesz zapewne nie wiesz o czym kolego piszesz
              Pomijając, że tonsil jest produkowany w Chinach :lol: Pisałem co jest lepsze,a tobie się "uwidział' tonsil to sobie go kupuj, nie wiem czy zauważyłeś, ale tonsile stały sie nie opłacalne, kiedyś konkurowały z STX, ale każdy uznał, że nie opłaca się ich kupować. I mów sobie co chcesz, jak kochasz tonsile to mozesz je kupować po 20 zł nie moja sprawa ;]

Skomentuj

globus1987 to co ja myślę o głośnikach to moja sprawa i wara Ci do tego chłopcze.
                Jak chcesz wiedzieć więcej oTonsilu to dodam, że Tonsil leciał na chińskich częściach od conajmniej 15 lat . W magazynie na marwilskiej w wawie można było zobaczyć piękne napisy Made in china for Tonsil a w tych kartonikach membranki do głośniczków.
                Zdaje sobie sparwę, że pisząc Tonsil na chińskiej membranie spowoduje utrudnioną sprzedaż oferowanego Tonsila
                w tak okazyjnej cenie
                :lol: [/quote]

Skomentuj

i wreszcie ktoś mądry się odezwał, a nie lubieniec tonsila :grin:
                  Ja mogę podesłać temacik: http://www.audiostereo.pl/Tonsil_jed...n_p_59379.html
                  A sam mam w domu GDN-y 16/50/6 i wiem jak gra tonsil, w porównaniu do STX, niby 16, z tą całą obramówka aż 19cm a gra jak 14stka jakaś :lol: 15AKX jest mniejszy, ale za to ma magnes jak 3/4 membrany i gra o niebo lepiej...

Skomentuj

Poleciłęm Tonsila nie dlatego, że jestem maniakiem tej marki nie mam obecnie żądnych ich kolumn, głośnikiem lecz relatywnie porównałem z czym może konkurować scx a z czym nie. Po drugie to głośniki były składane z chinskich podzespołów o czym sam mówię ale w polsce nie chinach czyli tak jak stx ale gó...wiesz i się podniecasz bo zobaczyłeś na internecie jedno zdjęcie pudełka z membranami które latało po internecie a wylazło z fotum firmowego tonsila i tak powtarzasz. Zaproponowałem coś innego niż Stx i to tak cię boli??.Czy to forum firmowe Stx-a zaproponowałem też intertechnika md 08 lub 10'' czemu o to się nie przyczepiłeś.

Nie rozumiem Karol co cię boli przyznałem ci racje , że w250s jest lepszy choć napisałem, ze to podobna półka tak sądzę a słyszałem obydwa oczywiście dla takich kolumn jak maestro Visaton będzie lepszym uzupełnieniem chociażby dlatego iż bez problemu dogoni je i będzie dobrze uzupełniać niskie rejestry. Dodałem jedynie iż jego cena moim zdaniem jest wysoka jest to stara leciwa konstrukcja oczywiście dobra ale nie warta tej kasy. Gdyby był warty 150-200zł co innego. Myślę iż masz problem bo nie pisze o głośniku który masz samych superlatyw a chyba tego oczekuje abym podniecał się nim jak ty. Ale kolego słyszałem lepsze głośniki więc nie będę się tym zachwycał. A jak bardzo nalegasz pod koniec maja będę w hamburgu i mogę ci przywieźć tiw 250xs za około 250- 300zł jak ci zależy na 6 miesięcznej gwarancji z komisu bo taką właśnie pisemną wydają. Co prawda na dużo by ci się nie zdała ale zawsze, Ale nie wypisuj iż uparłem się na tonsila bo tak nie jest dla mnie może kupić nawet Altronica lub , alpharda z allegro. Ja uważam, że za W 250s nie opłaca się dać 250zł ty , ze tak każdy ma swoje zdanie ja jedynie sugeruje nie nakazuje a kolega i tak zrobi jak sam zechce.

I to na tyle w dalsze kłótnie nie dam się wciągać bo to nie na moim poziomie swoje zdanie już wyraziłem w tym temacie i dziękuje za konwersacje szkoda, że nie na takim poziomie jakbym chciał ja i pewnie założyciel tematu który pewnie sam już nie wie co wybrać taki ma mętlik w głowie. Pozdrawiam i życzę miłej nocy.

Skomentuj

gó...wiesz i się podniecasz bo zobaczyłeś na internecie jedno zdjęcie pudełka z membranami które latało po internecie a wylazło z fotum firmowego tonsila i tak powtarzasz.
                      kolego ja podesłałem jeden z tematów na temat tonsila, Koralzloty, też się wypowiedział co do tonsila, węc nie rozumiem po co te nerwy ?
                      Zaproponowałem coś innego niż Stx i to tak cię boli??
                      zaproponuj coś sensowego, i co ty masz od STX? hehe :grin:
                      Dobra nwet nie chce mi się dalej cytować tych wypowiedzi. Dużo naprawdę osób było jest i będzie za tym Visatonem, bo w tej cenie(mowie o nowych) nie uzyskasz w żadnym głośniku takiego wykopu jak i zejścia w jednym. I tyle z mojej strony...
                      A doświadczyłem tego jak sam zacząłem go testować...

Skomentuj

Globus zakrzyknął:

dziękuje za konwersacje szkoda, że nie na takim poziomie jakbym chciał
                        następnie Globus wyraził się bardzo kulturalnie pisząc:

ale gó...wiesz i się podniecasz
                        Globus nie wiem co oznacza "Twój poziom jakiego byś chciał" ale zamiast przeznaczać środki na następne przetworniki, radziłbym zainwestować we własną kulturę np. u Pana Tymochowicza; On nawet z buraka z Solidarności zrobił formę prawie akceptowalną.

... problem ludzkości polega między innymi na tym, że dany glob sam wyraża swoją ocenę poczym ktoś inny wyraża swoją subiektywna ocenę a burak nie jest w stanie zrozumieć dlaczego ktoś inny może mieć inne zdanie niż wspomniany burak.

Skomentuj

Czaruję...
                        X