Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik do subwoofera?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ok to napisz mi na priv jakis kontakt do Ciebie to sie dogadamy gdzie wyslać itp. odezwe sie okolo 14.00 jak wroce do domu. A ten magnat w razie co to nie bylby za slaby chcialbym miec pewnosc ze nic sie nie spali.

Skomentuj

Zamieszczone przez sociak55
      A ten magnat w razie co to nie bylby za slaby chcialbym miec pewnosc ze nic sie nie spali
      latwiej spalic glosnik za slabym wzmacniaczem niz za mocnym.

a glosniki wbrew pozorom nie pala sie tak szybko

Skomentuj

Mała poprawka sub ma wewnętrzne wymiary 32x33x29 więc około 30 litrów może teraz jakiś głośnik podpowiecie

A co byście wybrali z tego:
        magnat express 10
        blaupunkt GTw 1000
        boschmann sylb-10
        BOSCHMANN ZX-102PRO

chyba że macie lepsze propozycje to pisać

Skomentuj

A co byście wybrali z tego:
          magnat express 10
          blaupunkt GTw 1000
          boschmann sylb-10
          BOSCHMANN ZX-102PRO
          o nie
          a może coś z samochodowego JL?
          co myślicie?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
            o nie
            a może coś z samochodowego JL?
            co myślicie?
            Chyba chodziło Ci o JBL? Ale te są nieco droższe bo ceny zaczynają się od 250zł
            Ja najbardziej się zastanawiam nad tym magnat xpress 10(150w RMS) ale nie wiem czy nie jest on za słaby na wzmacniacz 150w RMS. Jak myślicie?

Skomentuj

Chyba chodziło Ci o JBL?
              http://allegro.pl/listing/search.php...&category=1322

Skomentuj

sorry mój błąd, ale widzę że te głośniki cenowo zaczynają się nawet wyżej jak JBL także odpada.

Podpowie ktoś czy ten magnat nie będzie za słaby na 150w wzmacniacz?

Skomentuj

A czemusz totosz nie wyślesz tego głośnika Pawłowi do naprawy? To najlepsza i pewnie najtańsza opcja w tym wypadku.

Skomentuj

Jakoś regeneracja głośników do mnie nie przemawia. Wolę kupić nowy wiem wiem zaraz zacznie się gadanie że to oryginalnego niczym nie zastąpi że samochodówki to nie do domu itp. Ale w tym temacie nie chodzi o to, pytam się o coś innego a otrzymuję odpowiedź na co innego wiem że każdy chce pomóc i dzięki za to ale temat jest prosty:
                    czy magnat xpress 10 nie jest za słaby na wzmacniacz 150w ewentualnie jaki głośnik do 200 zł byście polecili do tego suba (około 30 litrów)

Skomentuj

nigdy nie słyszałem dobrze grającego magnata. Także kategorycznie odradzam kupno głośników tej firmy. A wg mnie najlepszym wyjściem dla ciebie będzie naprawa tego głośnika. Albo wyślij go Pawłowi albo po prostu podjedź na wolumen to ci go naprawią. Zapłacisz kilka złotych i będziesz zadowolony. Bo widzę, że z Wa-wy jesteś.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

sociak55, tylko widzisz, to nie jest tak że to my nie rozumiemy pytań... To ty nie rozumiesz odpowiedzi

magnat xpress 10
                        I tak go kupisz niezależnie od tego co tu zostanie napisanie, bo widzę jak się na niego napaliłeś, więc po co się dopytujesz? Co z tego że to plastikowa kupka? Pewnie ma dla ciebie fajny wygląd

Skomentuj

Wcale tu nie chodzi o wygląd ale właśnie o to że z głośników do 200zł miał dość dobre opinie.
                          Ale widzicie ja swoje a Wy znowu swoje.
                          Doradźcie wreszcie coś lepszego jak mówicie że magnat to lipa.
                          To jakiej mocy wreszcie głośnik najlepiej wsadzić do tej budy?

P.S Nie nie mieszkam w warszawie tylko około 100km od tak tylko wpisałem Warszawę. U mnie powiedzieli że za mniej jak 150 zł to nie naprawią więc to to samo co kupić nowy.

Skomentuj

No to ja sie wypowiem na temat xpresa 10
                            Miałem takowego w domu zasilany był sub 150 autorstwa irka :smile:
                            I źle to w domu grało,ciche to i w ogóle żeby był bas sub musiał stać w kącie.
                            Ja myślę że dobrym głośniczkiem byłby tu stx 27-450-4,mimo twojej małej mocy wzmacniacza powinno byc głośno :wink:

Skomentuj

Widziałem tego stx 27-450-4 ale ja potrzebuję głośnika o średnicy 25 cm inny nie wejdzie. Co innego byś polecił?

Skomentuj

Nie na temat...
                                Przefrezować otwór o 1cm na promieniu

Skomentuj

Po pierwsze to nie chciałbym przerabiać seryjnej skrzynki a po drugie moja ma 30litrów a do stx potrzeba chociaż 40 także odpada, inne propozycje?

[ Dodano: 2010-05-03, 21:16 ]
                                  Witam znalazłem w sieci taki głośnik mało jest o nim może ktoś się spotkał jak myślicie nadawałby się?

http://www.audiosklep.pl/ltc-1006g-p-1892.html

Skomentuj

Czaruję...
                                  X