i juz uciekamy w skrajnosci
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kosmiczne przetworniki - xls-y wygladaja przy nich biednie ?
Collapse
X
-
Dobra przesadziłem.
Ale właśnie przykład Alpharda dowodzi że duży magne nie jest gwarancją dobrego brzmienia. A sam przecież powiedziałeś ze głośnik Tobie nie odpowiada bo mam taki nijaki magnes (w wolnym tłumaczeniu). Dziwi mnie dyskusja na temt brzmienia przetwornika o którym tan naprawdę nic nie wiemy, nie znamy parametrow TS, nie znamy wymiarów (wiec jak mozna mówić ze mam mały magnes) wreszcie (i co najwzniejsze) nikt nie słuchał YST-SW1500 (bo Tylko w tej konstrukcji można spotkac ten głosnik).
Tak samo jak nie powinniśmy zakładać ze jest to cud techniki tak samo (jak nie jeszcze bardziej) powinniśmy unikać opinii negatywnych.
A jego wygląd? Cóż to z czego tak bardzo sie niektórzy śmieja i tak schowane jest w obudowie, wiec nie ma znaczenia czy jest zółty w czerwone kropki czy na odwrót. Jedyne co widac na zewnątrz to membrana a ta nie zdradza zapędów dresiarskich (zresztą jakie są oznaki tego czy coś jest dresiarskie - to bardzo osobiste preferencje).
Pozdrawiam
Skomentuj
-
masz arcje co do alphardow ale bierzemy pod uwage duze magnesy zoptymalizowanym polem i tesowane na rownomiernosc rzkladu lini piola magnetycznego
chyba nie musze mowic ze magnmes z xlsa lub focala nie jest porownywalny nawet z takim samym alpharda chodzi o wielkosc
rozmowa jest bez sesnu najlpeij bylo by go posluchac izmierzyc wtedy bym powiedzial dosadniej
Skomentuj
Skomentuj