Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wybór następnego wzmacniacza do domu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

csbiczek chodzi mi najbardziej o te klocki które podałem, ewentualnie generalne opinie o danych markach i ich brzmieniach. Cena nie powiem że nie ma znaczenia ale akurat te klocki mogę mieć w przystępnej dla mnie cenie, więc one mnie interesują najbardziej.

jeszcze nikt się nie wypowiedział na temat wzmaka firmy QED, czyżby nikt nie słyszał nic tej firmy?

po dłuższym zastanowieniu jednak skłaniałbym się ku rotelowi, niestety nie mam możliwości odsłuchu :neutral: i nie wiem czy nie będzie on dla mnie zbyt ostro brzmiał i czy się sprawdzi w muzyce której słucham..

Skomentuj

a może jakiegoś cyrusa sobie sprawisz? Rotela miałem jednego, co prawda nie za wysoki model ale strasznie nim się zraziłem do tej firmy...

Skomentuj

a może jakiegoś cyrusa sobie sprawisz?
        a co to jest cyrus jak mogę spytać? :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechu
          one i two wg mnie brzydkie jak kupa ale ponoć dźwiękiem nadrabiają... Ja sam poluję na trójkę w przystępnej cenie tak chociaż na testy

http://allegro.pl/listing.php/search...=1&category=10

Skomentuj

csbiczek hmmm brzmi ciekawie, tylko te ceny zabijają :razz:
            a co powiecie na harman kardon HK 650 albo luxmana LV-113 (wbudowany DAC, mała moc bo 2x65W dla 8ohm)?

Skomentuj

Cos czego bym nie tknal kijem nawet przez szmatę.. i to za jaka cene. Absurd.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
                Cos czego bym nie tknal kijem nawet przez szmatę.. i to za jaka cene. Absurd.
                czemu? jeśli wolno spytac

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
                  Ja też szukam nowego wzmacniacza,tyle że do muzyki na żywych instrumentach. Moim priorytetem jest brak jakichkolwiek szumów i brumów,nic oprócz muzyki ma się nie wydobywać ze wzmacniacza.

Moje typy to tylko firmy: Cambridge audio,NAD i Rotel,modeli nie wskażę,jedynie cenę,do 2.000zł za nowy i do 1,500zł za używany.

W sklepie w moim mieście ten model mogę dostać w cenie 1,500zł za nowy: http://www.cambridgeaudio.com/summar...0A%20amplifier
                  marian Azur 550A w porównaniu do chociażby NAD c370 to kupa, jeśli mówimy tu o brzmieniu bo wygląd to już inna bajka
                  Mój poprzedni post był do ciebie sorki za błąd :razz:
                  do listy; (stary)Cambridge, (stary)NAD, Rotel, Primare I20, Baltlab.., Creek.. dołącz jeszcze integry Xindak warto posłuchać.
                  Nie kieruj się tylko wzrokiem i opiniami innych.. Wydanie takiej gotówki na wzmacniacz lub kolumny bez odsłuchu to moim zdaniem lekkomyślność.

Skomentuj

Rzeczywiście ten model CA 550a to nic specjalnego. Za to nad c370 to udany wzmacniacz i warto się nim zainteresować. W ogóle kolego Grzechu mając denona pma-860 nie wiem jak możesz brać Yamahę z serii 3xx pod uwagę, przecież to co najmniej z 2ligi niżej. Nie podałeś budżetu a to ważne. Rozumiem , że chcesz coś kupić jeszcze lepszego a nie cofnąć się więc polecę ci:

Marantza pm-68/78 wręcz identyczne wzmacniacze różnią się tym , że pm-78 ma przełącznik zwiększający prąd spoczynkowy przez co wzmacniacz pracuje w klasie A. W klasie ab grają identycznie . Świetny wzmacniacz wymieniłem go za denona pma-1560 który ostatnio się tylko kurzy. Poszukaj też Sony ta-f670es, marantza pm-75 (Wbudowany dac), marantza pm-82, Yamahy ax-900, Grundiga a-9000, Denona pma-920, Denona pma-900v (dużo lepszy od pma-860 bardziej neutralny już nie tak suchy i ostry) Wszystkie wzmacniacze które poleciłem odsłuchiwałem osobiście i każdy z nich będzie lepszy od twojego denona. Radze odpuścić sobie te cambodże, arcamy w tym przedziale bo to nie ten poziom. Porównywałem je bezpośrednio więc wiem o czym piszę, pp. arcam w wersji alpha 5,7,8 nie był żadnym konkurentem dla pm-68 który kosztuje około 600zł. Dopiero 10 uważam, że to przyzwoity poziom. Z cambodżami jest tak samo trzeba dać przynajmniej 2 razy tyle, co za a-9000 grundiga wart około 600zł żeby zagrał on przyzwoicie więc to bez sensu. A nie które i droższe modele tych wzmacniaczy jak chociaż wymieniony tu dużo droższy ca- 550a nie ma żadnych szans.

Skomentuj

Wybaczcie odświeżenie tematu, ale muszę się pochwalić w końcu swoim zakupem :mrgreen:
                      Po wielu polowaniach na alledrogo, przeczytaniu miliardów różnych testów i opinii, w końcu udało wybór padł na wzmacniacz NAD 310. Ciesze sie tym bardziej bo wyrwałem go w niemalże idealnym stanie w niezłej cenie.
                      tak więc w porównaniu do denon'a pma-860 dzwięk jest żywszy, o nieeeeebo poprawiła się scena- dopiero teraz się dowiedziałem co to jest :razz:
                      w porównaniu do nad'a, dźwięk płynący z denon;a był suchy, to pierwsze na co zwróciłem uwagę.
                      Na pewno nie można tu narzekać na brak basu, jak pisza co niektórzy.
                      Reasumując: polecam ten wzmacniacz każdemu kto nie ma majątku kasy w kieszeni a chce się zbliżyć do audiofilskiego (myślę że można śmiało powiedzieć że to już taki mały wstęp) brzmienia.
                      Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                      X