Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prośba o sprawdzenie czy to oryginalne głośniki Visaton 130s

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prośba o sprawdzenie czy to oryginalne głośniki Visaton 130s

Witam.
    Visatony w załączniku maja wygrawerowany napis "visaton" na kloszach co trochę mnie zastanawia ponieważ wszystkie inne, które znalazłem w sieci tego napisu nie posiadają. Być może jest to starszy bądź nowszy model, nie wiem.
    Proszę o wypowiedzenie się osób w temacie, ponieważ chce je kupić, a nie wiem czy to aby nie podróbki :)
    Pozdrawiam.

Uploaded with ImageShack.us

tą są świeże fotki moich
    popatrz i oceń
    wg mnie oryginały tylko trochę starsze
    tylko, że tamte są 4 ohmowe :!:
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam! Według mnie one są trochę starsze. Popatrz na te http://allegro.pl/visaton-komplet-do...275665075.html
      tutaj membrany wyglądają na starszy typ.

Skomentuj

Dzieki wielkie lklukasz, iBrianGtx. Teraz już też jestem przekonany, że to oryginały tyle że troszkę starsze. Podjąłem już decyzje i kupiłem oba za 70zł. Mam nadzieję, że to iż są starsze nie wpłynie niekorzystnie na dźwięk oraz materiały z których są wykonane..

Skomentuj

Zamieszczone przez tony_tr
          Mam nadzieję, że to iż są starsze nie wpłynie niekorzystnie na dźwięk oraz materiały z których są wykonane..
          to pewnie nie tylko pamiętaj, że one są 4 ohmowe
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Co starsze to lepsze :razz:

Skomentuj

BrianGtx, zgadzam sie calkowicie
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez BrianGtx
                Co starsze to lepsze
                Zamieszczone przez lklukasz
                BrianGtx, zgadzam sie calkowicie
                A kobiety?

Skomentuj

Z kobietami to różnie, a ze sprzętem to jak zawsze zaskakująco.

Skomentuj

No tak... niestety :cry: po dokładnych oględzinach w domu okazało się, że jeden z głośniczków ma pęknięty resor górny na długości 1,5cm... na pierwszy rzut oka nic nie zobaczyłem, w domu jak usiadłem przy stole i patrzyłem na nie pod kątem wszystko było już jasne... Ciężko mi powiedzieć jak doszło do rozdarcia (przecięcia) jedno jest pewne że pod wpływem działania czynników zewnętrznych. Nie jest to poszarpane, po prostu rozcięcie aczkolwiek nie aż tak równe jak od noża.

Teraz pytanie zwracać je, czy zaproponować zwrotu połowy pieniędzy i jakoś to skleić. I tu drugie pytanie, da rade coś takiego naprawić/zregenerować? Może są jakieś kleje, łatki..?

Skomentuj

tony_tr, najpierw dzwon szybko do sprzedajace, ze sa uszkodzone i postaraj sie jakos to zalatwic. Ale znajac zycie bedzie na ciebie, ze zle wiozles albo cos takiego. Dalej pisz do greltona czy maja zestawy naprawcze albo czy moze moga ci naprawic.
                      I pisz nam jak sytuacja na bierzaco.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Więc tak, posta pisałem jakieś parę minut od zauważenia usterki. Zaraz po tym zadzwoniłem do sprzedającego. Odebrała żona, powiedziałem jak sprawa wygląda, a ona że może w drodze gdy je niosłem do domu uległy uszkodzeniu (odbierałem je osobiście od żony sprzedającego), powiedziałem, że to niemożliwe. Później dokładniej przyjrzałem się zdjęciom, które wcześniej dostałem i zobaczyłem, na zdjęciu widać zniekształcenie resora w miejscu przecięcia, na pierwszy rzut oka nic nie widać, ale gdy wiemy gdzie szukać... Jest dokładnie w miejscu tego przecięcia.

Mąż miał oddzwonić około 19, ale niestety nie zadzwonił... Po 20 dzwoniłem z 10 razy, ale albo nikt nie odbierał albo zajmowali, a co najdziwniejsze na maila odpisali, że jak chce to mogę zwrócić... Jutro znowu będę dzwonił.

Żałuje, że dokładniej się im nie przyjrzałem przy odbiorze :cry:. Sprawdziłem czy nic nie obciera i czy nie śmierdzą... to nie wpadło mi do głowy.

Skomentuj

jak odpisywali, ze mozesz zwrocic to jedz i zwracaj
                          moge ci zalatwic 10proc znizki na nowe
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ok. Tak też chyba zrobię. Będę pisał jak sprawa wygląda na bieżąco. Dzięki, jak coś to będę pisał na PW.

Skomentuj

Witam.
                              Iklukasz dlaczego 4 ohmowe?Były 4 i 8 ohmowe.Przede wszystkim stare różnią się średnicą cewki.

[ Dodano: 2010-10-23, 02:39 ]
                              Sorki nie popatrzyłem na fotkę.

Skomentuj

tony_tr oddałeś je już sprzedawcy? bo jak nie to może bym odkupił je od Ciebie za tyle ile Cie kosztowały.... Mnie takie "pęknięcie gumki" nie przeraża (...chyba, zależy jeszcze o co tam dokładnie chodzi.... )

Zamieszczone przez lklukasz
                                jak odpisywali, ze mozesz zwrocic to jedz i zwracaj
                                moge ci zalatwic 10proc znizki na nowe
                                Czyli 160zł za parę ?

Skomentuj

ir0nhide, a ile kosztuja nowe?
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...30s-p-966.html - tu są 8 ohm.

Skomentuj

A powie mi ktoś jak się łata takie pęknięcie/przerwanie? Zrobiłbym zdjęcie, ale niedawno padł mi aparat i nie robi zdjęć:/

Skomentuj

pęknięcie, przerwanie w czym ?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X