Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w budowie kolumn..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie, nie liczę. A raczej nie wyceniam tak dobrze jak powinienem te dziesiątki godzin pracy. Ale lepiej po pracy robić to (czyli DIY) niż ciągle siedzieć na kanapie, grać w gry i chlać piwo Zamiast niezdrowego odpoczynku, aktywny odpoczynek z wikolem, fornirem, lutownicą i butaprenem w łapie (Co kto lubi). A na końcu liczy się tylko przychód w stosunku do gotówki, którą wydałem. Dlatego napisałem, że idzie zarobić.

Skomentuj

panowie postanowiłem zrobic zestaw 2x GDWK-10-250-8-AWX + 4x GDN-18-140-15-AWX + Zwrotnica FX-300 teraz prosił bym was o dane konstrukcyjne wielkosc skrzyni moze jakies rysunki techniczne w jakiej odległosci od siebie itd. z góry wielkie dzieki bede powoli zamawiał te głośniczki nie śpieszy mi sie aż tak a jak mówicie że nie będe załowałto po co oszczedzac jak do tanszych podłogówek i tak musiał bym dokupic subwoofer czyli wyjdzie mnie i tak na to samo a nawet lepiej :) pozdrawiam z góry dzieki

Skomentuj

Tu masz prawie wszystko http://www.stx.pl/fx-300-diy.html

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko
          Ty byś za pół ceny sprzedawał bo od kilku tygodni nie możesz tego swojego zestawu sprzedać dlatego tak nisko cenisz swoja pracę
          Posłuchaj, za ile sprzedaje przetworniki na monitory, bądź całe to już moja sprawa!
          Na DIY idzie zarobić, nie stracić. Doświadczyłem tego na własnej skórze i nie powiem, przyjemne uczucie zarobić kilka stówek z przebitką ponad 100% w stosunku do poniesionych kosztów.
          Ile zrobiłeś takich konstrukcji? :lol: W 70% zarabiasz na DIY jeżeli ktoś ci zleci abyś mu coś ciekawego wykonał. Jeżeli swoje zabawki sprzedałeś z przebitką, twój fart, tym bardziej jak to był zestaw na GDN-14-100-8-SCX i GDWK-10-200-8-PJ :mrgreen:
          sprzeda gotowe STXy z przebitką i dopiero wtedy "wybuduje" sobie coś fajnego za tysiaka. Już go będzie stać.
          Ta na pewno... :lol:
          A Widzisz, jeżeli był byś dłużej na forum wiedział byś, że większość traci na konstrukcjach, aby zachęcić kupujących do kupna. A wtedy osoba sprzedająca dokłada złotówki i ma na lepsze konstrukcje, i tak w kółko...
          Mało jest osób na forum, którzy robią konstrukcje na zarobek.
          Nie wiem w jakim ty świecie żyjesz, ale zauważ, że jakieś 70% społeczeństwa nie zna się na Audio, i nie interesuje ich kupno robionych konstrukcji, tylko wchodzą np. na allegro i patrzą na wygląd, co im się spodoba to kupują, nie patrząc na jakość przetworników. Słynna firma VK, i inne robią kolumny na wygląd zewnętrzny, i sprzedają je na allegro, jak świeże bułeczki. Tyle z mojej strony...

Skomentuj

Autor tematu już wybrał, dobrze czy nie, ale na pewno postawił na jakość, a nie nijakość. Może by mu wystarczył SCX+PJ ale po? Ma środki na lepsze kolumny to zrobi lepsze i nikt nie mówi, że ostatnie.
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
            X