Witam kolegów. Mam pytanie dotyczące kopułki. Poszukuję kopułki do około 100 zł. Szukałem po necie i opatrzyłem sobie 2 modele Vifa DX25 i Stx AWX. Czy możecie mi powiedzieć która zagra lepiej? A może jakieś propozycje innej? Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wybór kopułki
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Popcorn... Beda to kolumny 3 drozne z gdm 18/80. Zwrotnice bede sam projektowal i chcialbym odciac go ponizej 3000 hz...
Od siebie dwa różne tweetery.
XT25, słabo się nadaje do "rozjaśnionych" wzmacniaczy, ale bajeczny z ocieplonymi lub transparentnymi.
Usher 9950 - bardziej uniwersalne. Jednak koszt to 220zł. Ale gdybyś zrezygnował z 3 dróg na rzecz porządnych 2, to jak najbardziej.
:wink:
Skomentuj
-
mbar AWX zaczyna mocno znieksztalcac ponizej 3.5khz, a podzial w mx-140 jest nizej niz 3.5khz. Nic zatem dziwnego ze nie jestes zadowolony. Poza tym kopulka AWX powinna wg mnie pracowac na pochylonej sciance. Dzieki temu mozna uniknac stosowania ukladu RLC. Oczywiscie podzial musi byc od 3.5khz w gore co przy zastosowaniu GDN AWX nie stanowi problemu, bo ten woofer poradzi sobie z takim cieciem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez amdrmoda na XT25 i DX25 minęłaI pewnie dlugo nie bedzie mial na polskim rynku.
Skomentuj
Skomentuj