Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subofer i rodzaj głośnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subofer i rodzaj głośnika

Mam jednak zamiar zbudować subofer z jednym głośnikiem i niewiem jaki dobrać najlepiej żeby to był nisko, średnio czy wysoko tonowy i powiedzcie mi jak obliczyć długoś i średnice rury do obudowy bass refleks może w jakim programie.

no wysokotonowy oczywiście, poszukaj najlepiej jakiegos Alpharda TW cos najtanszego zapłaciz 12zł a bas becie masakryczny i no i jak na tą firme to oczywiście znakomita jakość

polecam stronę..... http://ag.bocznica.org/

"trzymajta mnie bo nie wytrzymam"

Skomentuj

Gienosz, wysokotonowy,najlepiej scanspeaka revelatora i rurka śr,10cm dł.12cm.Sąsiadów pozabijasz :)
      PZDR

Skomentuj

no umberto ruwno :) 22:10

Skomentuj

a moze lepiej GDWT tonsila ?? juz będzie miał wymarzoną tube :P

Skomentuj

Nie no normalnie nie moge...................
            "trzymajta mnie bo nie wytrzymam"
            przyłączam sie do tego

Skomentuj

Sound Wave, mogło by być ale revelator niżej zejdzie,nie sądzisz?
              PZDR

Skomentuj

niom popieram porzednika... :]

tak poza tym to Geniosz głosnik wysokotonowy "nie daje" basu tylko wysokie czestotliwosci a jak chcesz subwoofer to tylko i wylacznie do tego sie nadaja glosniki niskotonowe...

Skomentuj

Vip,eetam,nie znasz sie,wysoki lepiej zagra,mówie Ci.Tylko pudło trza ze 150 literków bo nisko nie zejdzie.
                  PZDR

He,he!Ale jazda!

Skomentuj

vip i zepsułeś całą zabawe :P tak umberto ma racje 150 l moze wiecej jak chcesz miec szybki bas

Skomentuj

co z tego, szkoda mi tego kolesia... :]

Skomentuj

"subofer" b00hahaha juz wiemy kto daje te ogłoszenia na allegro :)

Skomentuj

Nie no ludzie sie normalnie nie znacie....
                          gienosz, musisz dać najlepiej jakiegoś GDWK do bandpasa alo zrobić na nim linie transmisyjną Pamiętaj o dobrym wytłumieniu!

Skomentuj

vip - wychowanie w trudnych warunkach umacnia charakter nie sie uczy to moze zrobi kiedys 5'cio droznego suba :) a "soba" - tak chyba poprawnie nie? :P

Skomentuj

Maxi, bzdury pleciesz!Tylko br!Band pass zgubi efektywność i trza bedzie pchać ze 200W RMS żeby to ruszyć...dajcie chusteczke bo nie wyrabiam.
                              PZDR

Skomentuj

ale bandpass nizej zejdzie :)

Skomentuj

No nie wiem, daj tak jak napisałem bandpassa albo linie transmisyjną.
                                  Umberto tu sie nie zgodze! na pewno jak da tego GDWK to lini transmisyjnej to będzie niżej a z tym wzmakiem dfa rade, wyciągnie z jakichś głośniczków komputerowych za 60zł i będzie miał nawet 6000W

[ Dodano: 2004-12-03, 22:33 ]
                                  No może przesadziłem z tymi 6000W ale te 600W na pewno będzie

Skomentuj

Flodins, dobra,dobra,niech Ci bedzie.W niedziele kupie se tubke Tonsila i ostro sie biore za nowego suba...Ale Was pozaginam,co nie?
                                    PZDR
                                    Niech ktos temat sprostuje bo ja nie wyrabiam,nie dam rady poprostu!Zaraz pod biurko wpadne!

Skomentuj

maxi a co to to za glosniczki za 60zł? u mnie takie 600W "P.M.P.O" :P za 25zł

Skomentuj

e tam kup ARV do budy najlepiej tuby ... a i jak bedziesz kupowal glosnik to patrz na moc niebierz ponizej 2000watts P.M.P.O ja mam suba na 5050wattss P.M.P.O
                                        sasiedzi sie mnie boja mam taki bass ze zamek gerda tak sie trzęsie ze dodaje jeszcze wiecej basu w domu

Skomentuj

Czaruję...
                                        X