Zamieszczone przez _arwas_
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny 3 way do 3-4 tys zł
Collapse
X
-
_arwas_
Ale oczywiście możesz spróbować tańszej wersji np. Visaton Classic GF
http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=4287
albo Classic 200 GF
http://www.visaton.de/en/bauvorschla...struction.html
albo Classic 200 z AL 130
http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=11301
Wszystkie wyjda poniżej 3000 za komplet części bez obudowy. Powinny zagrać lepiej niż Dali 800. No i takich samplerów będziesz mógł sobie na nich posłuchać :mrgreen:
Skomentuj
-
nie rozumiem tego "podgryzania" ... rejestruje sie na forum, zadaje pytanie jakie glosniki polecicie a tu wiekszosc naskakuje na mnie jakiego rodzaju muzyki slucham ... Ludzie czy wy troche nie przesadzacie ? pytanie bylo odnosnie tego jakie kolumny zbudowac a wiekszosc naskakuje na moja muzyke ktora preferuje ... chyba nie tedy droga.
wracajac do tematu, polecacie isc w strone :
Classic 200 z AL 130
Classic 200 GF
SYMPHONIE
Conga
Atlantis
Skomentuj
-
dobrze, ale dlaczego dalej sadzicie ze jesli lubie taki rodzaj muzyki to juz nic poza tym wiecej nie slucham ? Tutaj was zaskocze bo rowniez lubie posluchac muzyki powaznej, jak i metalu czy takich zespołów jak U2, Queen...
Gdyby zalezało mi tylko na łupaniu to zapewne nie odroznilbym glosnikow za 1000zl jak i za 10000zl bo i tak bym podlaczyl sobie ze 2 subwoofery ktore dawały by zamierzony efekt
Koniec OT
Powiedzcie mi czy BR ktory w waszych propozycjach glownie wystepuje z tyłu nie bedzie przeszkadzal jesli kolumna bedzie stala jakies 15-20cm od sciany ?Last edited by poncio; 06.12.2010, 08:54.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez poncio Zobacz postanie rozumiem tego "podgryzania" ... rejestruje sie na forum, zadaje pytanie jakie glosniki polecicie a tu wiekszosc naskakuje na mnie jakiego rodzaju muzyki slucham ... Ludzie czy wy troche nie przesadzacie ? pytanie bylo odnosnie tego jakie kolumny zbudowac a wiekszosc naskakuje na moja muzyke ktora preferuje ... chyba nie tedy droga.
wracajac do tematu, polecacie isc w strone :
Classic 200 z AL 130
Classic 200 GF
SYMPHONIE
Conga
Atlantis
Może nie "polecamy" co ja polecam bo nie wiem naprawdę jakie masz preferencje i jakie warunki muszą spełniać. Próbuję więc wskazać coś gotowego co dobrze brzmi i nadaje się do słabo okreslonych warunków akustycznych, no i mieści się w podanej cenie. Najtaniej i najpewniej wyjdzie Classic 200 (250) GF z Al 130. Następnie Classic 200 z AL 130. Nie zrujnują Cię. za 4000 tys. masz kompletny zestaw z obudową od stolarza "na gotowo". Przy tym sa to rozwiązania w klasycznej konfiguracji 3 drożnej ale na dosc zaawansowanych technologicznie głośnikach. Jesli chcesz koniecznie zdublowany Bas to raczej zestaw Symphonie - choć to już trochę inne założenia niż te które chcesz - to raczej większy waski podłogowiec z rozbudowana sekcją średnio-wysokotonową.
Conga jest znacznie większy i drozszy ale mozna w niego wpompowac więcej watów niż masz w swoim wzmacniaczu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez poncio Zobacz postaPowiedzcie mi czy BR ktory w waszych propozycjach glownie wystepuje z tyłu nie bedzie przeszkadzal jesli kolumna bedzie stala jakies 15-20cm od sciany ?
Skomentuj
Skomentuj