Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny 3 way do 3-4 tys zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez _arwas_
    Conga
    http://www.visaton.de/en/...onga/index.html
    Wielka szafa, ale pojedynczy woofer jest jego zaletą, tu akurat niekoniecznie ilość przekłada się na jakość. Masz duże pomieszczenie a jeden duzy woofer zejdzie niżej niż dwa mniejsze. Ma też wystarczajacą moc więc średnia efektywność 88dB nie powinna być przeszkodą w pomieszczeniu 32m2 Cena kitu bez obudowy to równe 4000 plus wydatek na stolarza który nie pije jesli sam nie będziesz w stanie zbudować obudowy.
    Też bardzo ciekawy zestaw, na pewno niczego mu nie brakuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez poncio
      załoze sie ze wiekszosc z was nigdy nawet nie slyszala tych kawałkow a nagrane sa swietnie!
      No fakt, większość nie słucha samplerów.

Skomentuj

Ale oczywiście możesz spróbować tańszej wersji np. Visaton Classic GF
        http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=4287
        albo Classic 200 GF
        http://www.visaton.de/en/bauvorschla...struction.html
        albo Classic 200 z AL 130
        http://www.visaton.de/vb/showthread.php?t=11301

Wszystkie wyjda poniżej 3000 za komplet części bez obudowy. Powinny zagrać lepiej niż Dali 800. No i takich samplerów będziesz mógł sobie na nich posłuchać :mrgreen:

Skomentuj

nie rozumiem tego "podgryzania" ... rejestruje sie na forum, zadaje pytanie jakie glosniki polecicie a tu wiekszosc naskakuje na mnie jakiego rodzaju muzyki slucham ... Ludzie czy wy troche nie przesadzacie ? pytanie bylo odnosnie tego jakie kolumny zbudowac a wiekszosc naskakuje na moja muzyke ktora preferuje ... chyba nie tedy droga.

wracajac do tematu, polecacie isc w strone :

Classic 200 z AL 130

Classic 200 GF

SYMPHONIE

Conga

Atlantis

Skomentuj

nie naskakujemy na ciebie tylko staramy sie dobrac kolumny do muzyki, ktora sluchasz. Ale wg mnie nie ma w niej nic takiego co by wymuszalo kupno glosnikow ta takie pieniadze.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

i teraz pytanie - czy jest mozliwosc przesluchania jakiegokolwiek zestawu z wyzej wymienionych ?

Rozumiem ze w kazdej opcji trzeba samemu robic kolumne?

Skomentuj

dobrze, ale dlaczego dalej sadzicie ze jesli lubie taki rodzaj muzyki to juz nic poza tym wiecej nie slucham ? Tutaj was zaskocze bo rowniez lubie posluchac muzyki powaznej, jak i metalu czy takich zespołów jak U2, Queen...

Gdyby zalezało mi tylko na łupaniu to zapewne nie odroznilbym glosnikow za 1000zl jak i za 10000zl bo i tak bym podlaczyl sobie ze 2 subwoofery ktore dawały by zamierzony efekt

Koniec OT

Powiedzcie mi czy BR ktory w waszych propozycjach glownie wystepuje z tyłu nie bedzie przeszkadzal jesli kolumna bedzie stala jakies 15-20cm od sciany ?
                Last edited by poncio; 06.12.2010, 08:54.

Skomentuj

jak maja stac tak blisko to zamontuj go z przodu
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

poncio jesteś z Warszawy tak samo jak Fotofil, który ma 3W Classic, pogadaj z nim może akurat Cie zaprosi na odsłuch :). Myślę, że jeśli chcesz wydać >3k warto posłuchać przed podjęciem decyzji.

Skomentuj

Zamieszczone przez poncio Zobacz posta
                      nie rozumiem tego "podgryzania" ... rejestruje sie na forum, zadaje pytanie jakie glosniki polecicie a tu wiekszosc naskakuje na mnie jakiego rodzaju muzyki slucham ... Ludzie czy wy troche nie przesadzacie ? pytanie bylo odnosnie tego jakie kolumny zbudowac a wiekszosc naskakuje na moja muzyke ktora preferuje ... chyba nie tedy droga.

wracajac do tematu, polecacie isc w strone :

Classic 200 z AL 130

Classic 200 GF

SYMPHONIE

Conga

Atlantis

Może nie "polecamy" co ja polecam bo nie wiem naprawdę jakie masz preferencje i jakie warunki muszą spełniać. Próbuję więc wskazać coś gotowego co dobrze brzmi i nadaje się do słabo okreslonych warunków akustycznych, no i mieści się w podanej cenie. Najtaniej i najpewniej wyjdzie Classic 200 (250) GF z Al 130. Następnie Classic 200 z AL 130. Nie zrujnują Cię. za 4000 tys. masz kompletny zestaw z obudową od stolarza "na gotowo". Przy tym sa to rozwiązania w klasycznej konfiguracji 3 drożnej ale na dosc zaawansowanych technologicznie głośnikach. Jesli chcesz koniecznie zdublowany Bas to raczej zestaw Symphonie - choć to już trochę inne założenia niż te które chcesz - to raczej większy waski podłogowiec z rozbudowana sekcją średnio-wysokotonową.
                      Conga jest znacznie większy i drozszy ale mozna w niego wpompowac więcej watów niż masz w swoim wzmacniaczu.

Skomentuj

Zamieszczone przez poncio Zobacz posta
                        Powiedzcie mi czy BR ktory w waszych propozycjach glownie wystepuje z tyłu nie bedzie przeszkadzal jesli kolumna bedzie stala jakies 15-20cm od sciany ?
                        masz 32m^2 pokoju i chcesz ustawiać zestawy blisko ściany - po co? Bez względu na umieszczenie tunelu b-r przednia ściana zestawów powinna znajdowac się w odległosci 90-100 cm od ściany tylnej pomieszczenia. oczywiście dla mniejszych zespołów i mniejszych pomieszczeń może lub musi być mniejsza a w wieksych pomieszczeniach i dla większych zestawów nie przeszkadza jeśli jest wieksza. Ale nie wdajac się w rozwazania akustyczne nie zrobisz błędu zaczynając od ustawienia w dległości 1m.

Skomentuj

ok, wszystko rozumiem tylko niestety nie mam takiej mozliwosci ustawienia metr od sciany ... jesli bym tak zrobil to kolumna wyladawala by na srodku pokoju gdzie meble sa dosuniete do sciany

Skomentuj

Czaruję...
                          X