Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

test nowego stxa 27-150-8-sc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tez mi sie tak wydawało ale po pierwszym odkręceniu gałki volume na max zobaczysz ze ma taki xmax jak podaje producent.

Skomentuj

no to nieźle jak po wielkości zawieszenia oceniasz X-max..... słuchaj to że alphard robi efekciarskie głośniki to inna sprawa....

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
        no to nieźle jak po wielkości zawieszenia oceniasz X-max..... słuchaj to że alphard robi efekciarskie głośniki to inna sprawa....
        Wiem, że po zawieszeniu nie ocenia się xmax:P Napisałem tylko, że sprawia takie wrażenie, a to dużaaa różnica:-) Wiem, że będzie miał takie jak producent napisał:P

Skomentuj

nie bierz tego co napisałem do siebie.... mam jakiś kąśliwy tydzień lubie się czepiać szczegółów..... po Alfredach zawieszenie stx'a żeczywiście wygląda niepozornie, ale sprawuje się super!! nic nie furkocze kable onic nie stukają miodzio. słychać jedynie głośnik a nie "ekstra efekty" jak to ma miejsce w przypadku No-name

Skomentuj

nie bierz tego co napisałem do siebie.... mam jakiś kąśliwy tydzień lubie się czepiać szczegółów..... po Alfredach zawieszenie stx'a żeczywiście wygląda niepozornie, ale sprawuje się super!! nic nie furkocze kable onic nie stukają miodzio. słychać jedynie głośnik a nie "ekstra efekty" jak to ma miejsce w przypadku No-name
            Hehe, spoko:-) Też mam gorszy tydzień, ale jakoś to przetrwamy;-) Włożyłem ten głośniczek do pudła zamkniętego po alfredzie CW i pierwsze co się rzuca w uszy to, że głośnik nie potrzebuje dużo mocy by zaczął grać tym czym powinien tzn. basem;-) Zagrał spoko, jak na to, że obudowa była nieszczelna(głośnik<=>obudowa). Będe robił dla niego b-r tak jak wcześniej radziłeś, z winisd wynika, że będzie miał świetne zejście z dobrym impulsem. Jedyne co mnie zastanawia to jakiej średnicy dać b-r... Testowałem też 22-120-8 SC i też gra spoko, jednak znowu w nieszczelnej obudowie, więc o jakości specjalnie się wypowiedzieć nie mogę (na wszystko przyjdzie czas:-))) Pozdro

Skomentuj

ja do 22 mam 7,5cm ale do 27 tez powinien się coś koło tego nadać - no moze troche większy by się przydał ale napewno nie mniej!! juz jak się bawiłem generatorkiem to przy 22 i max mocy troche poświstywało!! ale przy muzyce niema problemów. głośnik pompuje niesamowite ilości powietrza!!

Skomentuj

ja do 22 mam 7,5cm ale do 27 tez powinien się coś koło tego nadać - no moze troche większy by się przydał ale napewno nie mniej!! juz jak się bawiłem generatorkiem to przy 22 i max mocy troche poświstywało!! ale przy muzyce niema problemów. głośnik pompuje niesamowite ilości powietrza!!
                Hehe :] To jak ten 22 nie wyrabia pod koniec to muszę pomyśleć o trochę większej średnicy, w sobote może skocze zobaczyć jakie b-r mają u nas w sklepie. Może akurat znajde coś sensownego i nie będe musiał na paczki wydawać:-) Tak czy siak będzie trzeba bawić się w klocki i z dwóch zrobić jeden Pozdr

Skomentuj

hej. mam pytanko. a jak myślicie czy ten stx 27-150-8-sc nadawał by sie do mojej obudowy o pojemności ok 50litrów. z opisu wynika ze tak, tylko czy zagra lepiej od tego tonsila gdn 25/80/1? jak narazie ten tonsil radzi sobie dzienie, tak wiec czy jest sens kupować tego stx'a? dodam tylko ze nigdy nie mialem zadnego doczynienia z głośnikami tj firmy i jak narazie uważałem ze jakściowo stoją na równi z alphardem.
                  czy warto.

viper pisze ze jest porównywalny brzmieniowo z tonsilem, tylko ze ten tonsil ma bardzo małe wychylenie max, dlatego ma bardzo ograniczone możliwości zejścia w dół. jak to jest?

Skomentuj

Zamieszczone przez dziejok
                    hej. mam pytanko. a jak myślicie czy ten stx 27-150-8-sc nadawał by sie do mojej obudowy o pojemności ok 50litrów. z opisu wynika ze tak, tylko czy zagra lepiej od tego tonsila gdn 25/80/1? jak narazie ten tonsil radzi sobie dzienie, tak wiec czy jest sens kupować tego stx'a? dodam tylko ze nigdy nie mialem zadnego doczynienia z głośnikami tj firmy i jak narazie uważałem ze jakściowo stoją na równi z alphardem.
                    czy warto.

viper pisze ze jest porównywalny brzmieniowo z tonsilem, tylko ze ten tonsil ma bardzo małe wychylenie max, dlatego ma bardzo ograniczone możliwości zejścia w dół. jak to jest?
                    Wydaje mi się, że głośnik STX był robiony z myślą o najniższych częstotliwościach natomiast tonsil nie bardzo. Pozdro

Skomentuj

czyli do budowy suba nadaje się jak najbardziej?

Skomentuj

ja własnie mam go w obudowie po 25/80/1 tonsila, ma do dyspozycji ok 53l i naprawde gra nieźle, schodzi niziutko a przy tym bas jest w miare szybki.
                        Do suba uważam go za lepszy wybór od tego tonsila.

Skomentuj

masz go w obudowie 53l z br rozumiem. ja mam zamkniętą i taką tez preferuje. czy możesz mi troszkę opisać jak zachowuje sie ten stx po zatkaniu otworu br. i w jakiej budzie lepiej sie spisuje? z góry dzieki.

Skomentuj

masz go w obudowie 53l z br rozumiem. ja mam zamkniętą i taką tez preferuje. czy możesz mi troszkę opisać jak zachowuje sie ten stx po zatkaniu otworu br. i w jakiej budzie lepiej sie spisuje? z góry dzieki.
                            Z parametrów wynika, że jest bardziej do closed niż b-r. Więc myśle, że closed to jego środowisko, a b-r daje się po to by głośnik zyskał jeszcze kopa

Skomentuj

tak tylko jak głośnik lepiej radzi sobie w zamkniętej to po wsadzeniu do br nagle pogarsza sie impuls, bas staje sie mułowaty, ciężki i powolny. do filmów jak znalazł, ale ja głównie słucham muzy, tak więc tylko closed. coś czuje ze jednak mnie przekonaliście do tego stx'a.

Skomentuj

tak tylko jak głośnik lepiej radzi sobie w zamkniętej to po wsadzeniu do br nagle pogarsza sie impuls, bas staje sie mułowaty, ciężki i powolny. do filmów jak znalazł, ale ja głównie słucham muzy, tak więc tylko closed. coś czuje ze jednak mnie przekonaliście do tego stx'a.
                                Wcale tak nie muli w b-r. Narazie mam go w 25l@50Hz. Tragiczne podbicie na 70Hz, które jest słyszalne, ale wykop ma nawet przy 20W. Jak zrobie pod niego bude(myślę, że za tydzień) To będe mógł więcej powiedzieć. W planie 45l@35Hz

Przy 30W tak napierdziela, że głośniej nie mam co dawać bo sąsiedzi przylecą Poprostu szok. Cw1002C grał ładnie, ale zdecydowanie brakowało mu wykopu, który STX posiada;-)!!

Skomentuj

A ja jeszcze nie mam nowych zabawek :/ mejla mi przysłali że zaszła pomyłka i niechcący zatwierdzili przesyłkę; bo adres podałem niby nie pełny ... Ehh; więc do przyszłego tygodnia poczekam. A tak na marginesie to zamówiłem 22 jednego i 2 17nastki na monitorki Będzie git .. chyba

Skomentuj

Po zatkaniu BR bardzo poprawia sie impuls ale kosztem zejśćia.
                                    Mi bardziej spodobał sie dzwiek br choc do ideału mu troche brakuje, bas jest bardziej monumentalny i wogule taki bardziej konkretny jest.
                                    Niestety w tej chwili suba juz nie mam wiec nie moge ci powiedziec dokładnie co sie dzieje po zatkaniu br ( w montazu sprawdzałam closed 45l ale jakoś mi sie bardziej spodobało 53l Br(po odjeciu bebechów zostawało jakies 47l)) bo subka juz opyliłem i wrociłem do swojego slsa...

Skomentuj

Nie ma co porównywać sls'a do stx;-) Głośnik za tą kasę rewelacja, każdemu polecam 1000 razy bardziej niż jakiegokolwiek alfreda, tonsila itp( na suba rzecz jasna!! ) Największy plus to efektywność głośnika. Pozdrawiam

Skomentuj

Z tą efektywnością to bylbym ostrozny, napewno jest wyzsza niz u alfredow ale te 86db nie powala.

Skomentuj

86dB hmmm. lecz mimo wszystko myśle że dalej warto zamienic tego nieszczęsnego gdn25/80 na coś bardziej basującego. z waszych opisów wynika że głośnik wart jest zainteresowania więc myśle ze w niedługim czasie dokonam zakupu stx'a bo na sls'a mnie jeszcze nie stać :(

Skomentuj

Czaruję...
                                          X