Pamiętam, pamietam. Na to będzie czas.
Na razie myślę aby wszystkie kolumny opierały się na tym samym średniaku Tang Banda i szukam głośników, które by pod niego pasowały, ale nie były zbyt kosztowne.
Dzięki. Patrząc na wykres można powiedzieć , że wystarczyłby on sam ( no może z małą pomocą niskotonowca). Chyba posiedzę trochę i poszukam. Dzięki za linki. :thumbsup:
Przeliczyłem głośniki w pierwszym poście i wyszło 23x 200zł na głośnik czyli budżet 4600zł na same głośniki a wy w tang bandy chcecie kolegę wpuścić:flapper:. Ja bym wybierał w projektach z seas,em 27tbfc/g bo on brzmieniem idealnie do kina się nadaje i omijał z daleka wysokotonowego peerless,a i usher,y które do tego co chcesz zrobić się nie nadają a z pewnością na nie natrafisz.
Zaczynam się zastanawiać czy najlepiej nie było by zastosować tego TANG BANDa W4-1320SI jako głośnik średnio-wysokotonowy w pośrodku kolumny i 2x STX GDN-18-140-15-AWX lub droższy TANG BAND W6-1721 ( w podłogówkach). Nie warto chyba dodawać do tego jakiejś osobnej wysokotonówki? Wyszło by taniej i mniej w tym komplikacji ze zwrotnicą ( resztę kolumn mógłbym też przez to uprościć).
:( Wiem, ale zależało by mi dwóch basowych w kolumnie, a trochę żal odcinać w nim średnie tony ( byłby też problem z kolumna centralną). Czy nie byłoby jakiś 2 basowych godnych polecenia?
Na tym było by kino najwyższych lotów, kolumny takie same 6 czy 4 tyle ile potrzebujesz, centralny w pionie i do tego sub 12', no i jeszcze bardzo mocny amplituner żeby to wysterował. http://img18.imageshack.us/f/zwrotka2.jpg/
Zależy mi na wąskich wysokich przednich kolumnach, najlepiej 2xbas, średni , sopran. Kolumny surround to bas, średni sopran; centralny musiałby pasować do nich; tylny surround wystarczyłby sam średni wpakowany w małą obudowę. Mógłbym skończyć na 5 kolumnach ale wolałbym zamówić od razu pełen komplet głośników.
Dobrze by było gdyby podłogówki były na styl kina domowego firmy Ciare
Powiem krotko zejdz na ziemie :) Bo nic z tego nie wyjdzie. Znajdz jakis gotowy projekt i postaraj sie go wykonac. No i tak jak mowie pchanie sie w 7.1 jest po prostu bez sensu... Zreszta system zawsze mozna w przyszlosci rozbudowac...
Obecnie siedze sobie nad projektem glosniczkow do kina i nawet mi do glowy nie przyszly takie kombinacje ze skrzynkami. Na chwile obecna motam sie i szukam co idzie dostac bo nawet jest problem z zakupem MDF-u, wiec projekt powstaje pod katem tego co mozna kupic w sklepie :)
Niestety system 2way :) wczesniej planowalem na przody uklad d'apolitto - ale na chwile obecna z tego rezygnuje...
Włąśnie tam mozna zamówić wszystkie części do budowy i się nad tym zastanawiałem, tylko koszty trochę będą za duże i w ogóle większość głośników tej firmy nie wygląda za dobrze. Wolalbym zamawiać wszystko z polski tylko że nigdzie nie mogę znależć gotowego projektu. Chyba poczekam jeszcze i poszukam na zagranicznych forach, może znajdzie się niedługo jakiś projekt godny polecenia.
Jakby co to dziękuje za wszelkie porady i powodzenia wszystkim w swoich własnych konstrukcjach.
Bo po prostu szukasz dziury w calym :) mozna zrobic fajne kino domowe i nie musi ono wygladac tak jak je planujesz... Jakis strikte gotowcow nie widzialem, a sam ostatnio przegladalem szukajac roznych ciekawych tozwiazan.
Jak zmienisz podejscie to moze uda ci sie zrobic fajnie grajace paczki do kina, choc moze nie beda tak "bajerancko" wygladaly :)
Skomentuj