Witam to mój pierwszy post, z góry przepraszam za wszelkie błędy. Postawiłem sobie takie wyzwanie chciałem zrobić kolumny. Przeglądam forum od czasu do czasu i postanowiłem samemu coś stworzyć, od gapić lub skorzystać z czyjegoś projektu.. Moje wiedza na temat audio jest skromna i potrzebuje pomocy forumowiczów. Mianowicie czy może ktoś z użytkowników poleciłby jakąś konstrukcje? jeśli chodzi o stolarkę i zrobienie kolumn jestem nie ograniczony, mam małą stolarnie w rodzinie. wielkość mojego pokoju to 33 m^2. Kasę jaka chce przeznaczyć to 1500zł na same głośniki i zwrotnice. Na razie korzystam z amplitunera HK 3380 ale myślę nad zmiana ale najpierw chciałem zacząć od kolumn.
Poszukuje czegoś co miałoby wystarczającą moc na ten pokój. Zależy mi na dynamice i szybkim basie oraz delikatnej górze. Oglądałem konstrukcje na akustyku, ale w tych cenach da rade zmontować tylko dwie drogi, które raczej będą za słabe na pokój, a może się mylę.
Pozdrawiam liczę na wszelkie sugestie i propozycje mam nadzieje, że na coś mnie to nakieruje.
Poszukuje czegoś co miałoby wystarczającą moc na ten pokój. Zależy mi na dynamice i szybkim basie oraz delikatnej górze. Oglądałem konstrukcje na akustyku, ale w tych cenach da rade zmontować tylko dwie drogi, które raczej będą za słabe na pokój, a może się mylę.
Pozdrawiam liczę na wszelkie sugestie i propozycje mam nadzieje, że na coś mnie to nakieruje.
Skomentuj